Laura Sârbu râmâne în arest preventiv. Decizie definitivă. Cine i-a preluat atribuțiile

1658

Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, soţul ei Hadrian Sârbu, ambii funcţionari la Primăria Deva, şi afaceristul Adrian Bodrean, și el angajat al primăriei, rămân în arest preventiv.

„Luni, 5 aprilie 2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul acuzațiilor de corupție la Primăria Deva, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi, împotriva încheierii Tribunalului Alba din 1 aprilie 2021, prin care s-a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpaţii vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv”, au informat, luni, reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia.

În 30 aprilie, Laura Sârbu, secretar general al Primăriei municipiului Deva, a fost reţinută pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, se aratp într-un comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie,

Soţul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe de la Primăria municipiului Deva, este acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, arată procurorii DNA.

În aceeaşi cauză a mai fost reţinut și Adrian Bodrean, administrator al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind şi de ajutorul soţului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

„Concret, banii respectivi ar fi fost primiţi şi pretinşi pentru traficarea influenţei în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva şi pentru a asigura obţinerea de către acesta a documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie. Influenţa s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 05 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la „Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva). Ca urmare a înţelegerii iniţiale, omul de afaceri, prin intermediul societăţii administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei”, a transmis Direcţia Naţională Anticorupţie.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, a informat DNA. Potrivit procurorilor, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Potrivit primarului Devei, Florin Oancea, atribuțiile secretarului general al Primăriei Deva au fost preluate de către directorul juridic, Oana Mura.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.