Bărbat condamnat după un șir de abuzuri sexuale asupra fiicei sale

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au condamnat la închisoare un bărbat de 61 de ani, din Petrila, după ce și-a abuzat sexual, în repetate rânduri, fiica în vârstă de 12 ani. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia și este definitivă.

Ca urmare a acesteia, bărbatul a ajuns în închisoare și, după ce va fi eliberat, nu va mai avea voie să se apropie, timp de trei ani, la o distanță de mai puțin 50 de metri de fiica sa. În trecut, bărbatul a fost și consilier local al orașului din Valea Jiului. De asemenea, ca urmare a condamnării, Primăria Petrila i-a retras titlul de cetățean de onoare al orașului, pe care îl primise în anul 2020.

Faptele de care a fost acuzat agresorul sexual (opt acte materiale) au avut loc în cursul anului 2020, când în urma despărțirii acestuia de concubina sa, copila celor doi, în vârstă de 12 ani, a rămas în grija tatălui, în timp ce mama fetei s-a stabilit în Italia.

Anchetatorii arătau că în luna aprilie 2020 inculpatul s-a dus în bucătărie și a îmbrățișat-o pe fiica sa, ocazie cu care i-a pus mâna pe sâni.

La începutul lunii mai 2020, petrileanul, în timp ce se afla în camera sa, a dezbrăcat-o pe fată, s-a dezbrăcat și el, a întins-o pe pat, a pus-o deasupra lui, iar cu organul sexual s-a frecat de organul ei genital până a ejaculat. Bărbatul a susținut că fiica s-a l-a ademenit. „În luna iunie 2020, în timp ce minora se afla în fața calculatorului, inculpatul s-a apropiat de ea și a încercat să-i introducă organul sexual în gură fiicei sale, însă aceasta a refuzat, a întors capul, moment în care tatăl acesteia s-a supărat și a ieșit din cameră. Cu privire la acest incident inculpatul a susținut că minora, văzându-l dezbrăcat, l-a întrebat de ce nu poate și ea să îi sărute penisul așa cum el îi sărută organul genital. La această întrebare inculpatul i-a spus că nu este bine, dar tot a lăsat-o să îi sărute penisul, cu mențiunea că nu i l-a introdus în cavitatea bucală”, se arată în dosar.

Tot în luna iunie, tatăl fetei a încercat să întrețină relații sexuale cu ea. Într-o altă zi din luna iulie, în timp ce se aflau la mare, în stațiunea Eforie Nord, bărbatul a sărutat-o pe fată pe buze și din nou a încercat să întrețină relații sexuale cu ea.

În luna august, „în timp ce inculpatul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, și minora se aflau în locuință, fără niciun motiv acesta a agresat-o fizic, în sensul că a tras-o de păr și a târât-o pe podeaua din apartament, de asemenea a lovit-o cu pumnul în coapsa piciorului drept, provocându-i leziuni care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. Cu privire la acest aspect inculpatul a menționat faptul că fiica sa a venit de afară în locuință, spunându-i că și-a spart telefonul, motiv pentru care și-a ieșit din fire. În data de 15 august 2020, în timp ce inculpatul și fiica acestuia se aflau în locuință, respectiv în camera autorului, acesta la un moment dat a început să o pipăie pe sâni, minora fiind îmbrăcată”, se arată în dosar.

Câteva zile mai târziu, adolescenta i-a relatat bunicii sale că este agresată sexual de tatăl ei. Femeia i-a trimis fetei un mesaj cu numărul de telefon de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, iar aceasta a alertat autoritățile.

„Starea de fapt așa cum a fost descrisă în actul de sesizare al instanței, precum și din probele administrate în cursul urmăririi penale, au fost însușite întocmai de inculpat, ca urmare a cererii sale de parcurgere a procedurii simplificate de recunoaștere a învinuirii și a declarației date în acest sens”, se arată în decizia instanței.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului