FUTSAL. Autobergamo reia astăzi pregătirile

219

Vacanţa de vară s-a terminat pentru majoritatea componenţilor echipei de futsal de primă ligă Autobergamo Deva.

 

 

Cu multe noutăţi în lot, devenii, care, sezonul trecut au încheiat pe poziţia a patra în campionat şi au fost finalişti în Cupa României la futsal, îşi reiau astăzi pregătirile.

 

„Stranierii” vin mai târziu

 

La prima reunire a lotului vor fi prezenţi doar jucătorii autohtoni, cei din străinătate, urmând a întârzia, din motive obiective, câteva zile   Spre deosebire de anii precedenţi, când lotul devean se regăseau brazilieni, portughezi sau moldoveni de dincolo de Prut, la ora actuală Autobergamo are în componenţă doar trei „stranieri”. Este vorba de brazilianul Andre Luis Sasse (22 de ani) – golgeterul ediţiei trecute de campionat, unul dintre puţinii rămaşi la Deva după terminarea sezonului 2018 – 2019, compatriotul acestuia Antonio Carlos Junior (25 de ani) şi spaniolul  Iago Otero Fernandez (22 de ani), aceştia venind în intersezon. În rest, aşa cum se ştie, sunt revenirile la echipă a foştilor campioni de juniori U-19 Mihnea Toader, Andrei Grosu, Zabar Kovacs, Bogdan Pieptea şi Andrei Vesa, trecuţi între timp şi pe la alte formaţii. Din lot mai fac parte portarul Cătălin Şerban, care a evoluat sezonul trecut la CSM Târgu Mureş U-19, şi Sergiu Gavrilă, fost campion cu Informatica Timişoara U-19. Antrenor a rămas Adrian Moţ, cu care Autobergamo a încheiat pe bancă sezonul trecut.

 

Se pune accent pe tinereţe

 

Aflată în ultimii ani printre protagonistele întrecerii interne din futsal, Autobergamo a ratat în ultimele două sezoane obiectivele pe care şi le-a propus, deşi avea în lot jucători cu mare experienţă. Obişnuită cu trofeele decernate învingătoarelor din campionat şi cupă, echipa deveană a fost nevoită să se mulţumească în 2018 şi 2019 cu prezenţele în finala mică a Ligii întâi şi în Final Four din Cupa României, mult prea puţin faţă de standardul de performanţă pe care şi l-a impus singură. O măsură firească în aceste condiţii a fost despărţirea de lotul care realiza eventul în 2017 şi se califica în Elite Round din UEFA Futsal Cup. Din „vechea gardă” a mai rămas la echipă doar Vlad Iancu, veteranul revenit la Deva în sezonul trecut. În rest, lotul a fost completat cu jucători tineri şi foarte tineri, în marea lor majoritate componenţi ai generaţie U-19 care a dominat competiţiile juniorilor în 2018, măsua datorându-se şi faptul că s-au înregistrat schimbări în regulament, în sensul că pe foaia de joc vor putea fi trecuţi maxim patru străini, iar pe toată durata unei partide pe teren trenuie să se afle cel puţin un jucător român cu vârsta de sub 23 de ani.

 

Obiectiv realist

 

Cei de la Autobergamo Deva doresc să mai aducă jucători, iar pentru sezonul ce va începe în septembrie conducerea clubului şi-a propus un obiectiv realist, în concordanţă cu lotul avut la îndemână. „Avem doi portari şi nouă jucători de câmp, vom mai completa lotul cu doi – trei băieţi de la actuala echipă U-19. Vom relua pregătirea pe 29 iulie, cu excepţia jucătorilor din străinătate, care vor veni în perioada 5 – 8 august, pentru că doar atunci am găsit bilete de avion pentru ei. Zilele acestea vom afla şi când începe campionatul, pe 1 sau pe 8 septembrie, încă nu s-a stabilit. Sunt mari incertitudini, ca în fiecare an, nu se ştie câte echipe se vor înscrie. Aproape sigur Buzăul nu o va face, sunt semnale că şi-au pierdut finanţarea, nu se ştie nici ce se va întâmpla la Târgu Mureş sau Timişoara, sunt şi acolo incertitudini financiare. Data limită de înscriere în campionat este 31 iulie, o să vedem atunci câte formaţii vom fi în liga întâi. Obiectivul nostru cu actualul lot este să jucăm frumos, să aducem în continuare lumea la sală şi să ne luptăm pentru locurile 3 – 4. Sunt două cluburi, cele din Miercurea Ciuc şi Galaţi, care au investit masiv şi investesc în continuare în aducerea de jucători, foarte probabil ele se vor bate şi anul acesta la titlu. Noi avem acest proiect nou, o echipă cu deveni, pentru deveni, mai puteam face dacă am fi avut bani încă două – trei transferuri cu care am mai fi putut întări lotul”, a declarat Dorin Popa, preşedintele clubului Autobergamo Deva.

 

EXTRA

Lotul lui Autobergamo pentru sezonul 2019 – 2020

 

Vlad Iancu, Cătălin Şerban – portari, Andre Sasse, Mihnea Toader, Andrei Grosu, Zabar Kovacs, Bogdan Pieptea, Andrei Vesa, Sergiu Gavrilă, Iago Otero Fernandez, Antonio Carlos Junior – jucători de câmp. Antrenor Adrian Moţ

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.