Cronica Sentimentală. CFR CLUJ. Campioană a tristețelor și speranțelor

1058
Demult de tot, parcă în altă lume, al doilea cronicar de sport al ziarului clujean Făclia, Viorel Cacoveanu (primul în ordinea vârstei a fost Victor Morea, Dumnezeu să-l odihnească!) explica cititorilor săi  că iubește  echipa CFR  pentru că tatăl său a fost ceferist și se simte legat părintește de culorile alb-vișiniu… Pe atunci, exact ca  Morea și eu eram fan al celeilalte echipe, a studenților, Știința, devenită Universitatea, mai exact: U Cluj. Până când, cronicar al uni ziar central ajungeam mereu pe Deal, la vechiul stadion al CFR-ului, unde întâmplarea făcea ca aproape întotdeauna să am primul contact cu Omul Sacru al locului, doctorul Costică Rădulescu, nume eternizat pe frontonul primului stadion… european al Transilvaniei! Unde fotbalul românesc – reamintesc-  a avut singura prezență remarcabilă în Europa, în  sezonul 2019-2020, încheiat într-o seară urâtă de februarie cu o nedreptate pentru brava echipă română! CFR nu a  pierdut la Sevilla, dar nu a câștigat la Cluj. CFR a beneficiat, la Cluj, de decizia VAR, la penaltiul transformat de Deac. CFR nu a câștigat la Sevilla din cauza unui penalti săvârșit de Traore, care a anulat, cu VAR, golul lui Păun din minutul 82, care ar fi calificat echipa clujeană în optimi, cu AS Roma… De aici a pornit CFR și în campionatul încheiat luni seara, cu un nou triumf al feroviarilor clujeni, conduși de același Dan Petrescu- victorie decisivă, categorică,  3-1, la Craiova! Unde totul era pregătit pentru o imens-dorită performanță, un titlu de campioană, sub președinția lui Sorin  Cârțu. Care, ca antrenor a câștigat ultimul titlu al Universității Craiova acum 29 de ani,  la… Corvinul Hunedoara.
 Dar luni seara Universitatea singură a recunoscut că nu este pregătită pentru a deveni campioană. Nici măcar într-un campionat atât de beteag, de sprijinit în cârje precum acesta, care încă nu se încheie în partea lui de jos, cea mai de jos, mai jos de așa nici nu se poate, unde niște neputincioși dar avizi de bani au coborât un club precum Dinamo. Unde FC Voluntari, se salvează- după renunțarea la serviciile lui Bergodi, adus să câștige campionatul la Craiova-, cu repudiatul Teja de la FCSB, iar Sibiul… hermanștatizat  se salvează sub sărutul Anei Maria Prodan, matroana fotbalului autohton! Unde Rednic mai speră să scape cu Poli Iași, iar Viorel Moldovan nu a reușit să mențină Chindia Târgoviște în Ligă, dar scapă Academica Clinceni, și Gică Hagi renunță la antrenorat după o înfrângere de… neprezentare acasă în fața unei echipe cu nume incert-Sepsi Sf. Gheorghe. Ceea ce ne arată că nu pandemia de Covid 19  a betegit fotbalul nostru și că boala lui pare incurabilă de când e condus de toți cioflingarii care au văzut și urmărit  numai afacerea, nu și jocul, plăcerea jocului și bucuria spectatorilor.
 Deocamdată  să ne mulțumim cu speranțele că CFR Cluj va avea o prezență cel puțin meritorie în Europa și că revenirea pe prima scenă a echipelor UTA și FC  Argeș va onora amintirile unor Coco Dumitrescu,  Igna,  Domide, Broșovschi, Dumitrescu,  Dobrin, Remus Vlad, Florin Halagian…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.