(VIDEO) Starea în care a ajuns șoseaua de pe malul Lacului Cinciș

940

Drumul Județean 687D, pe sectorul de circa șapte kilometri care ocolește Lacul CInciș, a ajuns într-o stare de deteriorare avansată, iar pe unele porțiuni, siguranța șoferilor este puse în pericol.

 

Este plin de gropi, șanțuri și denivelări, iar degradarea s-a accentuat în ultimii doi ani, odată cu lucrările la noua rețea de apă și canalizare din zonă. Reabilitarea DJ 687D a fost promisă de autoritățile județene de mai mulți ani, șoseaua fiind inclusă în cele zece sectoare de drum turistice pentru care Consiliul Județean Hunedoara a făcut studii de fezabilitate și a încercat să obțină finanțări pentru modernizarea lor.

Din ianuarie 2018 și în prezent, sectorul degradat al DJ 687D se află în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, care în ultimii ani nu s-a ocupat de reparații ale șoselei, din cauza lipsei fondurilor și a lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare, care se desfășoară pe marginea drumului.

„Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat din nou Primăriei Teliucu Inferior să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a sectorului de drum județean DJ 687D de la km 3+350 – km 10+100 (lungime totală de 6,750 km), astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort. Acest sector de drum a fost dat în administrare Consiliului Local Teliucu Inferior pentru a se putea implementa un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. De asemenea, având în vedere Acordul Consiliului Județean Hunedoara privind lucrările de amplasare a conductei de alimentare cu apă potabilă – sat Cerna, pe sectorul de drum menționat, Primăriei Teliucu Inferior i s-a solicitat să notifice constructorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea inițială de viabilitate a sectorului de drum afectat”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

În situații similare s-au aflat și alte sectoare de drumuri județene, afectate de lucrările la rețelele de utilități publice, pe care Consiliul Județean Hunedoara le-a predat în administrare temporară unor comune. În alte zone, însă, autoritățile locale care au preluat drumurile au reușit să le aducă într-o stare adecvată, după lucrări. În cazul șoselei de pe malul Lacului Cinciș, acest lucru nu s-a întâmplat. Lucrările la rețeaua de apă și canalizare aveau termen de finalizare în 2020, dar nu s-au încheiat, astfel că intervențiile ample pentru refacerea drumului județean nu pot avea loc.

Foto: zhd.ro

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *