(VIDEO) Doi ani de la începerea lucrărilor de modernizare a șoselei Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat

934

De doi ani, Drumul judeţean 687 hunedoara – Călan se află în șantier. Sectorul de aproape 10 kilometri este modernizat cu fonduri europene nerambursabile obţinute de Consiliul Judeţean Hunedoara, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor de modernizare a şoselei, pe care autorităţile judeţene l-au anunţat la începerea acestora, era de 23 de luni. Cea mai mare parte a lucrărilor a fost realizată, însă termenul de realizare a investiţiei a fost prelungit până la sfârşitul acestui an.

În prezent, constructorii lucrează la şanţurile de scurgere a apelor pluviale, urmând să fie turnat stratul de uzură şi să fie realizate marcajele. Un sector al şoselei a rămas însă „neatins”. Podul peste calea ferată de la intrarea în Călan nu a intrat în şantier până în prezent. Modernizarea acestuia este cuprinsă în proiectul european, dar va fi realizată din fonduri neeligibile, acoperite cel mai probabil de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara. Şi lucrările în zona podului trebuie finalizate în acest an.

Potrivit proiectului, modernizarea sectorului de drum judeţean a fost proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani.  Pasajul va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare, informa Consiliul Judeţean Hunedoara. Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă din fonduri UE, restul finanţării fiind acoperită din bugetul CJ Hunedoara şi din fonduri guvernamentale. Contractul a fost semnat în 2 octombrie 2018, însă proiectarea a suferit întârzieri.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *