(VIDEO) Construcția noului giratoriu din Sântuhalm se apropie de final

2032

Construcția noului sens giratoriu din Sântuhalm (Deva), care înlocuiește intersecția semaforizată dintre Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Deva şi Drumul Naţional 7 se apropie de final. Până la sfârșitul lunii mai, proiectul de infrastructură va fi finalizat potrivit estimărilor constructorilor.

Inelul central al noului giratoriu a fost finalizat, iar constructorii se ocupă de asfaltarea noilor benzi de circulație și a noilor alei de pe marginea drumului, de amenajarea rețelelor de utilităţi, a zonelor verzi, de finalizarea sistemului de irigaţie și montarea instalațiilor de iluminat stradal cu corpuri LED.

Sensul giratoriul împreună cu benzile de intrare şi ieşire au fost proiectate pe o lungime de circa 240 de metri, cuprinsă între podul peste râul Cerna şi strada Bisericii din Sântuhalm. Inelul central are o rază interioară necirculabilă de 16,5 metri, o rază interioară de 18,5 metri şi o rază exterioară de 29,5 metri. Lăţimea părţii carosabile pe calea inelară respecitiv a celor două benzi, va fi de 11 metri.â

Construcţia noului sens giratoriu a demarat la începutul lunii martie. Întreaga investiţie se ridică la peste trei milioane de lei – noul giratoriu fiind unul dintre cele mai scumpe astfel de construcţii din judeţul Hunedoara. Fondurile pentru amenajarea sa au fost alocate din bugetul local al municipalităţii din Deva.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “(VIDEO) Construcția noului giratoriu din Sântuhalm se apropie de final

  1. Nicolae

    O investitie frumoasa si necesara dar Dorel loveste din nou ! La circa 15 metrii de giratoriu dinspre Hunedoara ,de la doua benzi pe sens se trece pe o banda pentru ca in giratoriu sa se intre din nou pe doua benzi ( e loc de 4 benzi pana la rau ) . La iesirea din giratoriu spre Hunedoara -deviatia ce ocoleste giratoriu are cedeaza trecerea benzii ce iese din giratoriu si se merge aceiasi 15 metrii pe o banda apoi se trece pe doua benzi . Daca se muta primul stalp de iluminat se putea merge fluent pe doua benzi . Mare pacat cand proiectantii si „diriguitorii” nu merg in teren sa si vada ! 🙁

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.