(VIDEO) Arteziana din centrul Hunedoarei, în probe de funcționare

500

Vineri au avut loc primele probe de funcționare a artezienei muzicale construită, dipă o investiție de peste un milion de euro, a municipalității din Hunedoara. Fântâna a fost pusă în funcțiune, fără muzică deocamdată.

Nici pe parcursul anului trecut, arteziana nu a funcționat cu liniile melodice acordate cu jocurile de apă. Motivul invocat de autoritățile locale a fost prevenirea răspândirii cazurilor de Covid 19. Programul muzical și de lumini al artezienei ar fi atras prea mulți oameni în jurul ei, potrivit reprezentanților primăriei.

Arteziana muzicală din Piața Regele Ferdinand a fost inaugurată în urmă cu doi ani, în urma lucrărilor care au durat circa doi ani. Împreună cu alte două fântâni mai mici, de pe Bulaverdul Corvin, fântâna muzicală a costat aproape șase milioane de lei, din fonduri alocate de municipalitate. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei Hunedoara. 4,8 milioane de lei a fost valoarea estimată a fântânii muzicale, amplasată în faţa teatrului, 188.000 de lei a costat fântâna mijlocie, de pe Bulevardul Corvin, şi 144.000 de lei fântâna mică, de pe Strada George Enescu. Constructorii susţineau că artezienele au costat mai puţin faţă de preţul estimat la începerea construcţiei.

Arteziana în 2019

Fântâna amenajată în faţa Casei de Cultură oferă spectacole de apă, sunet şi lumină cu jocuri de apă. Are un diametru de 21 m, o suprafaţă construită de 346,36 mp şi înălţimea jetului vertical de 8 m, informa Primăria Hunedoara. În interiorul fântânii, în bazinul principal, sunt trei bazine secundare, mărginite de parapet cu înălţimi diferite.

Celelalte două fântâni arteziene sunt de tipul fântânilor cu jet din pavaj, prevăzute cu nişte duze pentru jeturi de apă care dau efectul de jet care iese direct din pavaj. Diametrul fiecărei fântâni este de 6 m iar suprafaţa construită va fi de 28,27 mp.

Foto: Zhd.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.