Trei comune din nordul județului Hunedoara au fost afectate de inundații

824

Gospodării, terenuri și podețe din comunele Buceș, Vața de Jos și Baia de Criș au fost afectate de ploile torențiale și de scurgerile de pe versanți din zilele de 18 și 19 mai. De asemenea s-au constatat eroziuni ale malului Crișului Alb, în aceste localități, a informat Prefectura Hunedoara.

În satul Mihăileni (cătunul Berlin), din comuna Buceș, în urma unei alunecări de teren produsă de torenții puternici de pe versanți, sunt puse în pericol mai multe gospodării unde locuiesc 182 persoane.

Prefectul Călin Marian a dispus la fața locului să fie identificate porțiunile vulnerabile de pe versanți, din cauza cărora s-a produs alunecarea de teren și să fie luate măsuri urgente de eliminare a riscurilor care pot apărea, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

În comuna Vața de Jos, în urma revărsării Crișului Alb, sunt acoperite de apă 120 de hectare de teren agricol, 80 hectare pășuni și au fost inundate două gospodării și adăposturi de animale. De asemenea, din cauza scurgerilor de pe versanți, au fost colmatate trei podețe aflate pe Drumul Județean 707.

În comuna Baia de Criș sunt acoperite de ape 25 hectare de teren agricol și a fost erodată o porțiune din malul Crișului Alb, pe porțiunea care traversează localitatea.

„Angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara- Formația Brad, pompieri, jandarmi și membri ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din cele 3 comune acționează cu efective mărite pentru eliminarea efectelor produse fenomenele hidrometeorologice periculoase”, a transmis Prefectura Hunedoara.

Foto: Prefectura Hunedoara

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *