Au fost găsiți oamenii care au batjocorit cetățile dacice Blidaru și Costești

916

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din comuna Orăştioara de Sus, suspectate că ar fi scrijelit pe blocurile antice de calcar ale porţii de intrare în cetatea dacică Blidaru – sit UNESCO, două rozete florale.

Şi cetatea dacică de la Costeşti, dar şi „Tronul străbunilor” – un megalit din pădurea Haţegului, monument al naturii- au fost vandalizate.

„Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar de cercetare penală aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie şi privesc comiterea infracţiunilor de distrugere şi efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Potrivit probatoriului, faptele au fost comise în perioada aprilie-mai 2021, în situri arheologice monument istoric UNESCO (Cetatea Dacică Costeşti – Blidaru şi Cetatea Dacică Costeşti-Cetăţuia), cei bănuiţi de comiterea acestor infracţiuni fiind doi bărbaţi din localitate, care ar fi creat anumite simboluri pe pietre din siturile arheologice menţionate.

„Faţă de unul dintre cei bănuiţi de comiterea faptelor a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, al doilea bărbat urmând a fi cercetat în stare de libertate. La activităţi au participat şi poliţiştii din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al I.P.J. Hunedoara”, a informat IPJ Hunedoara.

Bărbatul reţinut de poliţişti locuia în apropiere de cetatea dacică de la Costeşti.

Foto: Aurora Pețan / Facebook

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.