Se lucrează din nou la construcția șoselei din Masivul Parâng

724

Constructorii noii șosele din Masivul Parâng au reluat lucrările, iar investiția are termen de finalizare luna august a acestui an, potrivit Consiliului Județean Hunedoara.

 

Până în prezent, circa 77 la sută din lucrările prevăzute în proiect au fost executate, arată reprezentanții instituției. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile din munți, pe durata iernii, respectiv din noiembrie 2020 până în luna aprilie a acestui an, activitatea pe șantierul noului drum județean a fost suspendată.

Drumul Judeţean 709 F, care leagă zona cabanelor de la poalele masivului de staţiile de coborâre ale celor două telescaune, a intrat în șantier din toamna anului 2018. Noua șosea are o lungime de patru kilometri și urcă până la cota 1.600 de metri. Ea va facilita accesul turiştilor cu autoturismul în zona alpină a staţiunii montane. Proiectul prevede lărgirea părţii carosabile la patru metri și construcţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă.

Proiectul de modernizare a DJ 709F din Masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este derulat de Consiliul Județean Hunedoara și este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2). Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Foto: zhd.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *