VIDEO. Noua șosea din Stațiunea Parâng

Noua șosea din Stațiunea Parâng se află încă în șantier, iar, cel mai probabil, va fi inaugurată în 2021. Constructorii au turnat primele straturi de asfalt pe aproape întreaga cale de rulare, cu excepția zonei celor două tunele, prin care șoferii vor putea trece pe sub pârtiile de schi din stațiune. Amenajarea tunelelor încă nu a fost finalizată.

Aflat în șantier de doi ani, Drumul Judeţean 709 F din Masivul Parâng, care urcă până aproape de cota 1.600 de metri, va facilita accesul turiştilor cu autoturismul în zona alpină a staţiunii montane. Lăţimea părţii carosabile va fi de patru metri, iar proiectul mai prevede construcţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre Masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanţare obţinută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului