Miniștrii români condamnați la închisoare sau cercetați penal ar putea forma două guverne

Miniştrii certaţi cu legea ar putea forma, fără probleme, două guverne. Sunt nu mai puţin de 35 de actuali sau foşti demnitari care au fost cercetaţi, arestaţi, judecaţi sau condamnaţi în cei 25 de ani de democraţie postrevoluţionară. Fără deosebire de sex, vârstă sau apartenenţă politică

1

Adrian Năstase este singurul premier condamnat după 1989. Şeful Guvernului între decembrie 2000 şi decembrie 2004 ar putea conduce un cabinet virtual al miniştrilor care au primit pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni comise în timpul sau după terminarea mandatului”, relatează Radu Maxim, jurnalist Digi24.

“Guvernul condamnaţilor” este, încă, unul de austeritate, cu doi vicepremieri, George Copos şi Dan Voiculescu, şi doar miniştri: Ioan Avram Mureşan, Decebal Traian Remeş, Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu, Sorin Pantiş şi Victor Babiuc.

Toţi s-au mutat, temporar, la penitenciar. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Dan Voiculescu: 10 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

„În spatele acestui gard sunt chiar acum Dan Voiculescu, George Copos, Codruţ Şereş. Penitenciarul Rahova este închisoarea în care au ajuns cei mai mulţi politicieni condamnaţi”, exemplifică Radu Maxim, jurnalist Digi24.

Acuzaţii de corupţie, neclarificate încă de o decizie definitivă în instanţă, planează asupra altor foşti miniştri.

Adriean Videanu, Gabriel Sandu şi Cristian David sunt trei foşti miniştri ţinuţi în arest preventiv. Dosarele lor sunt încă în cercetare la DNA.

Alţi doi, Monica Iacob Ridzi şi Miron Mitrea, au fost condamnaţi, dar sentinţele nu sunt definitive.

„Sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie este locul din care ne-am obişnuit să vedem imagini cu oameni pe care îi leagă nu numai politica, dar şi acuzaţiile procurorilor”, spune Radu Maxim, jurnalist Digi24.

Foştii miniştri cercetaţi penal, fără să fie trimişi în judecată sau să fi primit o sentinţă definitivă, ar putea forma, la rândul lor, un cabinet din care ar lipsi doar un premier.

Fostul viceprim-ministru Liviu Dragnea şi Adrian Severin au fost trimişi în judecată, iar Elena Udrea şi alți 16 demnitari care s-au ocupat de armată, economie, educaţie, comunicaţii, interne şi transporturi sunt urmăriţi penal.

Majoritatea dosarelor vorbesc despre furt din banii statului. Zeci şi sute de milioane de euro. Mai valoroase decât un jurământ: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român!”  (digi24.ro)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic