PE CONTRASENS. Competenţa Arafat diluată în incompentenţa Ponta

59

editorial (4)Prin anii ’90 o delegaţie de specialişti britanici a fost detaşată la Combinatul Metalurgic Călan pentru implementarea unei noi tehnologii. Englezii ca ceasu’! În prima zi, la ora 07.00 fix, la birou, pregătiţi să ia în coarne sarcinile. Stupoare însă, nimeni la birouri, nimeni pe secţie. Somnoroşi, pe la şapte jumate-opt, apar primii românaşi cu o târşală în ei pe post de antidot la elanul englezilor. „Avem timp, sir! Mai întâi bem o cafeluţă şi mai vedem!”. Poveşti, cafele, plimbat hârtii! Azi aşa, mâine aşa, în două săptămâni din toată rigoarea şi voinţa de a face a englezilor s-a ales praful ei integrându-se voioşi în „miserupeala”   locului.

Asta cred că se întâmplă acum şi cu părintele SMURD. După aproape trei ani petrecuţi în cercul de putere şi incompetenţă a lui Victor Ponta, chiar şi Raed Arafat dă rateuri. Reacţia publică a lui Arafat după tragedia de la Siutghiol e din registrul negărilor stupefiante ale lui Ponta la acuzaţiile de plagiat. Deşi în înregistrările existente se aude clar strigătul de ajutor a uneia din victime, Arafat face pe Toma Necredinciosul şi îndeamnă la verificări pentru că domnia sa, culmea!, nu crede că rănile le-ar fi permis victimelor să strige. Şi ce a mai spus public Arafat? Că forţele de intervenţie au ajuns la timp. În filozofia unui serviciu de urgenţă medicală şi salvare de vieţi „la timp” înseamnă în timp util pentru salvarea de vieţi. Ori aici nu a fost cazul. Mai ales că elicopterul nu s-a prăbuşit în creierul munţilor, nici în mijlocul mării, pur şi simplu oamenii ăia au murit privind oraşul.

Lacom pe un spor de influenţă, Raed Arafat a ajuns în zona pe care a evitat-o cât a putut pe vremea în care s-a dovedit profesionistul total: zona politică. A devenit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne la schimb cu cedarea dreptului de folosinţă a prestigiului său de către Victor Ponta şi USL. S-a birocratizat, s-a amestecat în domenii medicale unde competenţa sa este contestată şi a început să contabilizeze catastrofe SMURD. Abia acum, la a şasea prăbuşire de elicopter SMURD, după 14 morţi, Arafat a decis să reţină la sol toate aparatele de zbor pentru verificări.

Trăitor în siajul de amatorism şi fuşăreală a Guvernării Ponta, Raed Arafat greşeşte cel mai mult atunci când dă explicaţii ca un politician privitor la ultima tragedie SMURD. Corect ar fi fost să recunoască partea de vină care-i revine! Am fi înţeles că poate e obosit, poate şi-a luat prea multe pe cap, sau şi-a atins limita de competenţă. Oricum dacă e să vorbim de demisii, capul plin de idei a lui Raed Arafat este ultimul care trebuie să cadă. Până la el găsim multe alte capete goale care ar fi trebuit trimise la croşetat. Gabriel Oprea, de exemplu, mă inspiră să-l recomand!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.