9.3 C
Deva
joi, mai 2, 2024

SKYRUNNING/Regele și regina Retezatului

Skyrunnerii Ionuț Zincă și Maite Maiora Elizondo au dominat competiția de alergare montană Retezat SkyRace Intersport 2015. Toți finisherii au trecut linia de sosire pe un covor roșu.

 ÎNVINGĂTORI DE ZIUA LOR. Marii câștigători ai Retezat SkyRace Intersport 2015, Maite Maiora Elizondo (foto în stânga), și Ionuț Zincă (foto în dreapta), și-au aniversat ziua de naștere în chiar ziua concursului, sâmbătă 20 iunie. Amândoi au fost felicitați de către toți participanții la festivitatea de premiere care le-au cântat în cor “La mulți ani!”.
ÎNVINGĂTORI DE ZIUA LOR. Marii câștigători ai Retezat SkyRace Intersport 2015, Maite Maiora Elizondo (foto în stânga) și Ionuț Zincă (foto în dreapta), și-au aniversat ziua de naștere chiar în ziua concursului, sâmbătă 20 iunie. Amândoi au fost felicitați de către toți participanții la festivitatea de premiere care le-au cântat în cor “La mulți ani!”.

Românul Ionuț Zincă, și iberica Maite Maiora Elizondo s-au impus în cursa principală a întrecerii, Traseul Custura lungă de 28 de kilometri cu o diferență de nivel de 2.300 de metri!

Zincă a trecut primul linia de sosire cu zâmbetul pe buze după 3 ore, 3 minute și 51 de secunde – nou record al cursei! Vechiul record, 3 ore, 7 minute și 9 secunde a fost stabilit tot de Ionuț Zincă în 2014. Elizondo l-a imitat dar după 3 ore și 56 minute fix.

Atât Zincă, la masculin, cât și Elizondo, la feminin, au fost primii concurenți care au atins Vârful Custura (2.457 metri), performanță pentru care le-a fost acordat premiul special “King & Queen of Custura”.

La masculin podiumul a fost completat de marocanul Zaid Ait Malek (3:06.37 ore), al treilea skyrunner al lumii, și Szabolcs Gyorgy (3:19.07 ore). La fete, pe locul secund s-a clasat Gianina Tănase (4:14.54 ore) urmată de Ingrid Mutter (4:47,18 ore).

652 de participanți au luat startul la Retezat SkyRace Intersport 2015, competiție care a propus alte două trasee; Buta – 23 de kilometri și 1.400 metri diferență de nivel și Valea Mării – 7 kilometri și 300 metri diferență de nivel.

Clasamentele finale ale celor trei trasee pe categorii AICI.

“Ne bucurăm că aproape toți participanții au venit pregătiți fizic și psihic pentru acest concurs dificil, și  că nimeni și nimic nu i-a putut opri în lupta cu înalțimile Retezatului, nici ploaia, nici ceața, nici vântul… Sunt cu toți adevarați skyrunneri curajosi care si-au depasit limitele”, a spus la final directorul sportiv al Retezat SkyRace Intersport, Radu Milea.

Retezat SkyRace Intersport 2015 a fost organizată de Asociația nonprofit Sport la Orice Vârstă, Clubul Alpin Valea Jiului și Primăria Uricani.

 

 

 

 

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/