17.4 C
Deva
duminică, mai 5, 2024

Punctul de vedere. Mircea Sârbu, încă un mandat la şefia AJF Hunedoara

În şedinţa Comitetului Executiv al AJF Hunedoara desfăşurată în 3 august 2017 s-a hotărât în conformitate cu prevederile art.30 alin. 2 şi 3 din statutul AJF Hunedoara, convocarea Adunării Generale Ordinare a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara pentru data de 21 august 2017 începând cu orele 10.30 la poalele cetăţii din Deva.

Şedinţa va avea ca ordine de zi afilierea şi dezafilierea unor membrii, prezentarea raportului privind activitatea Comitetului Executiv al AJF Hunedoara pe perioada parcursă de la ultima adunare, bilanţul contabil pe 2016 şi descărcările de gestiune, prezentarea sintezei raportului Comisiei de Cenzori pe 2016, precum şi prezentarea şi aprobarea planului anual de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2017.

Tot pe ordinea de zi dar lăsată mai pe final, până ce participanţii vor fi obişnuiţi cu locaţia şi „ambianţa” mediului intern, va fi şi prelungirea mandatului preşedintelui precum şi a membrilor Comitetului Executiv al AJF Hunedoara până la data de 30.06.2018. Spun prelungirea şi nu propunerea unei noi conduceri, deoarece dacă în urmă cu mulţi ani s-a putut face acest aspect, se poate reveni din nou la anii precedenţi să fie aduşi în discuţie ca ani exemplu şi să se procedeze ca atare. Doar în situaţia neacordării votului de prelungire ceea ce este puţin probabil să se întâmple, se va stabili o altă dată de şedinţă în care să se facă eventuale propuneri şi o votare a acestora. La cât sunt de nehotărâţi în momentul de faţă preşedinţii de cluburi nu vom asista la nici o surpriză, votul va curge în favoarea lui Mircea Sârbu. Vor fi totuşi câteva puncte de vedere contra, exprimate de unii conducătoari de cluburi, dar nesemnificative în raport cu numărul votanţilor.

Componenţa actuală a conducerii este Mircea Sârbu președinte, Diniş Damian vicepreședinte, Scurtu Vasile vicepreședinte, Macavei Grigore președinte al Comisiei Județene a Arbitrilor, Glava Mircea reprezentantul echipelor din Liga IV-a, Băiconi Eugen- reprezentantul echipelor din Liga a V-a, Stancu Viorel reprezentantul cu activitate exclusivă de copii şi juniori participante la campionatele judeţene.

Agăţarea actualei conduceri de scaunele de conducere s-a făcut prin scoaterea la iveală a “pisicii negre”, mai explicit introducerea în statut a respectării prevederilor art. 27. alin. 1 şi alin. 2(m) , pentru a putea contribui împreună cu FR Fotbal la implementarea unor proiecte în derulare(platforma FOOTBAL CONNECT, finalizarea documentaţiei pentru investiţia construirii unui teren sintetic) care se încheie odată cu mandatul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal (semestrul I 2018).

Responsabilii AJF Hunedoara se contrazic între ei

Contactat pe tema proiectului în sine secretarul AJF Hunedoara, Sorin Ciotlăuş a precizat: „ Proiectul cu terenul sintetic ăla mare aparţine CNS Cetate Deva, noi nu avem treabă cu AJF-ul, din câte ştiu eu, Federaţia Română de Fotbal cu Primăria Deva, Consiliul Local, noi AJF-ul nu avem nici o treabă.”

Domnul Radu Adrian responsabil în compartimentul de competiţii al AJF Hunedoara a ţinut să explice ceva mai mult despre misterul proiectului de la Deva: „Proiectul acela se aplică deja la Liga I-a este vorba despre toate legitimările, toate transferurile se fac numai electronic, nu se mai fac fizic, jucătorii nu vor mai avea carnete de legitimare, vor fi legitimaţi cu un număr de legitimare dar ei nu mai prezintă carnete când merg la meciuri. La meciuri se va face pe email, se va trimite foaia de arbitraj pe internet. Nu se mai completează cu mâna se va face cu un număr electronic şi atunci proiectul Fotbal CONNECT îi va spune date despre jucătorul legitimat. Terenul de fotbal sintetic nu noi îl gestionăm, primăria cu federaţia ei se ocupă împreună, ei vor să-l gate. Federaţia nu poate veni să dea banii, dar prin CNS Cetate Deva or să-l gate în toamna asta. Proiectul este întradevăr condiţionat de preşedintele FRF Răzvan Burleanu deoarece el tot ce o început el vrea să le termine şi nu numai terenul acela inclusiv în toate judeţele unde o început să le construiască.”

Am ajuns şi la primăria din Deva iar responsabilii m-au plimbat prin toate birourile iar toţi inginerii arhitecţi căutau de zor pe calculator şi nu găseau nici un proiect în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, fiind îndrumat eventual la CNS Cetate Deva la directorul instituţiei prof. Adrian Liga.

Ceea ce Asociaţia de fotbal speră, este să aibă majoritate pro în şedinţă.

Va fi un vot pozitiv cu siguranţă cum a fost şi în anii trecuţi, se va vota cu mâinile la vedere cum s-a mai procedat dealtfel.. La poalele Cetăţii cu siguranţă că “mirosul” ambietor al locaţiei îi va îndulcii pe majoritatea preşedinţilor de cluburi sau reprezentanţii acestora iar „maşina de vot” va fi doar o formalitate.

Întrebat care este legătura dintre proiectul care se vede introdus în statutul asociaţiei şi Comitetul de conducere al AJF ce se întrevede a se menţine în funcţie încă un mandat prin Convocarea Adunării Generale cu toţi preşedinţii de cluburi, domul Radu Adrian a declarat: „Toate proiectele astea sunt încă multe care se derulează şi prin AJF, dar ce mă întrebaţi dvs. eu nu ştiu ce să vă spun. Nu ştiu asta, nu ştiu ce să vă spun! Nu sunt de la mine, ăia de la federaţie discută cu ei. Dumneavoastră ajungeţi la alte poveşti pe care eu nu le ştiu. Pe mine mă interesează să avem noi echipe la Liga a IV-a şi a V-a să facem campionate, astea sunt, celelalte mai puţin mă interesează pe mine. Subiectul despre care vorbiţi este o propunere să o aprobe Adunarea Generală, iar dacă nu o aprobă asta e.”

Apa în piuă” bătută bine de profesorul Mircea Sârbu

Şi cum am luat la întrebări aproape toată asociaţia de fotbal de la Deva, nu mi-a scăpat nici pe preşedintele acesteia prof. Mircea Sârbu. Întrebat despre prevederilor art. 27. alin. 1 şi alin. 2(m) din Statutul AJF Hunedoara acesta a declarat: „Aliniatul 1 din articolul 27 din câte reţin eu minte este că Adunarea Generală poate lua orice hotărâri, chiar şi la aliniatul 2 cu litera (m) în condiţiile legii. Ordinea de zi este făcută după statut. Noi avem acuma un proiect, achiziţionare şi aprobări de federaţie în sumă de 5.000 de euro, aprobaţi şi finanţaţi de FRF. O achiziţionare de 299 de mingi pentru toţi membri afiliaţi. Apoi este un proiect care se încheie o dată cu mandatul FRF şi la care suntem şi noi parteneri, proiectul „Fotbal CONNECT”- totul începând cu 2018 la finele semestrului I şi amenajarea unui teren sintetic în fiecare judeţ. De exemplu din 1999 până în 2003 ele nu s-au desfăşurat decât 2 ani de zile mandatul fiindcă în 2001 s-a reorganizat activitatea pe legea 69 cu structurile sportive. Din 2001 până în 2005 s-a sărit peste 2 ani. Tot acuma se poate prelungi cum s-a prelungit şi la federaţie şi la alte judeţe mandatul membrilor Comitetului Executiv şi a preşedinţilor până la finalizarea acestor proiecte aflate în derularea. Dacă Adunarea Generală aprobă, alegerile vor avea loc în semestrul I 2018. Dacă Adunarea Generală nu este de acord alegerile se fac conform conform procesului electoral anual, până la data de 31 decembrie 2017. Deci poţi să le faci şi în 15 decembrie şi în 20 decembrie şi în 26 decembrie 2017. E vorba de două treimi, în 4 luni de zile. Proiecte din astea au mai fost cu un teren sintetic la Deva odată cu crearea Centrului de excelenţă în 4 oraşe dar care s-a oprit. Acum s-a mutat centrul de excelenţă şi lucrările la teren s-au oprit din cauză că primăria nu le mai finanţează.”

Pentru a limpezi situaţia am încercat să contactez telefonic pe consilierul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal Iacob Gabriel, fără success însă. De la celălalt capăt al firului vocea răstită a consilierului în timp ce secretara îl solicita să-mi facă legătura a fost un răspuns pe cât se poate de limpede “Hai mă lasă-mă, că am treabă, ce proiecte vă trebuie…?. Cu toate că am fost îndrumat să revin peste 10 minute, dialogul cu aceştia nu a mai fost posibil.

Aşadar, o “găselniţă” născocită de şeful FRF Răzvan Burleanu îi leagă “ombilical” pe majoritatea şefilor de fotbal judeţean din ţară cu diferite proiecte dându-le mână liberă să-şi mai prelungească cu un mandat misiunea. Să fim bine înţeleşi, aşa cum spun dumnealor acele proiecte nu se pot finaliza fără actuala conducere. Acuma nimic nu poate fi rău în asta, dar nefinalizarea cu succes a proiectelor până anul viitor, le mai poate oare aduce “prelungiri la prelungiri ” la nesfârşit? Dacă e să ne luăm după interes, eu zic că DA! În fotbal orice este posibil, cel care are fluierul pe mână, conduce jocul, aşa încât nimic nu ne mai poate surprinde. Un lucru se ştie încă, terenul sintetic de la poalele Cetăţii Deva aparţinând CNS Cetate Deva trebuia demult dat în folosinţă, iar lucrările la el sunt oprite.

Data de începere a campionatului judeţean s-a amânat

Liga a patra va începe pe data de 2 septembrie, iar liga a  cincea pe 3 septembrie. În deschidere, pe data de 27 august se va juca prima etapă din Cupa României, faza județeană, o încălzire oficială pentru echipele din județ. Tragerea la sorţi a meciurilor trebuia făcută mai din timp, dar prelungirea termenului de înscriere al echipelor a dat totul peste cap. Până la ora de începere a jocurilor din Cupa României, ţintarul va fi stabilit iar acesta se va ştii cu siguranţă după Adunarea Generală.  Majoritatea echipelor au jucătorii plecaţi în vacanţă, fiind perioada concediilor aşa încât o revenire mai devreme pe teren, practic nu este posibilă.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/