7.6 C
Deva
vineri, mai 17, 2024

2015, anul în care apa a venit la robinetele din Sarmizegetusa

În această perioadă aproape peste tot se fac bilanţuri. Aşa se întâmplă şi în comuna hunedoreană Sarmizegetusa, edilii făcând un scurt bilanţ al anului care stă să se încheie.

Chiar dacă România este stat membru al Uniunii Europene de ani buni, una din problemele cu care se mai înfruntă cei din zonele rurale este cea legată de alimentarea cu apă în regim centralizat, lucru greu de conceput în vestul continentului nostru. Cea mai importantă realizare a reprezentanţilor administraţiei publice locale din Sarmizegetusa pe 2015 este tocmai implementarea unui proiect similar, lucru realizat, însă, numai cu mari eforturi. “Aveam în intenţie, încă din 2008, să realizăm alimentarea cu apă şi introducerea reţelelor de canalizare în comună. Am câştigat un proiect cu finanţare europeană, a cărui finanţare a fost sistată din motive asupra cărora nu mai doresc să revin acum. Din 2012, cu fonduri de la bugetul local, am început, în regie proprie, lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în trei sate, respectiv Sarmizegetusa, Breazova şi Hobiţa-Grădişte. În luna octombrie a acestui an am reuşit, în sfârşit, să finalizăm această investiţie. Valoarea acestui proiect este de 4,2 milioane de lei, iar 25 la sută din această sumă a fost suportat de către Consiliul Local, diferența provenind din fonduri guvernamentale. Tot din bugetul local s-a reușit introducerea a 14 kilometri de conductă pentru alimentarea cu apă a satelor Sarmizegetusa, Hobița Grădiște și Breazova. De asemenea, mai avem o certitudine pentru cele trei sate mai sus amintite. Astfel, în perioada 2014-2020, printr-un Masterplan derulat prin Consiliul Judeţean Hunedoara şi societatea specializată pe care o are în subordine instituţia, APAPROD SA, în cele trei sate mai sus menţionate se vor mai face şi alte lucrări la reţeaua de apă, acestea fiind în valoare de 970.000 de euro, în urma implementării acestui proiect urmând a fi introdusă şi canalizarea în localitatea de reşedinţă şi în aşezările aparţinătoare Breazova şi Hobiţa-Grădişte”, a declarat Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

Teren de sport
Dacă pentru unii edili este dificil să demareze și să finalizeze o lucrare, pentru primarul comunei Sarmizegetusa a fost suficient ca într-o singură lună să aprobe în Consiliul Local realizarea unui teren de fotbal și, mai mult decât atât, să îl și finalizeze. Terenul are gazon sintetic și nocturnă, fiind primul de acest fel din comună. „Ne-am gândit, ținând cont de solicitarea tinerilor, ca și comuna noastră să beneficieze de un frumos teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic. Într-o lună de zile, Dumnezeu ne-a ajutat și, în ciuda timpului nefavorabil, am reuşit să îl dăm în funcţiune tot în luna octombrie a acestui an. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Mulțumesc, în primul rând, Consiliului Local pentru înțelegere”, a afirmat primarul Mihai Cornel Todoni. Valoarea acestei investiții este de 200.000 de lei, iar banii provin din bugetul local.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/