Începe Festivalul virşlilor! Trei zile de distracţie în centrul Devei

Primul festival al virşlilor organizat în capitala judeţului debutează vineri, în Piaţa Unirii

MARCĂ DE HUNEDOARA. Gustoşii cârnăciori picanţi sunt cunoscuţi în toată ţara şi chiar înregistraţi la OSIM. Hunedorenii sunt mândri de produsul lor tradiţional. Păstrează reţeta cu sfinţenie şi o transmit de la bunici la nepoţi. Nimeni nu-şi mai aminteşte exact când au început să fie produşi, dar oamenii cred că meştesugul ar data de pe vremea dacilor

MARCĂ DE HUNEDOARA. Gustoşii cârnăciori picanţi sunt cunoscuţi în toată ţara şi chiar înregistraţi la OSIM. Hunedorenii sunt mândri de produsul lor tradiţional. Păstrează reţeta cu sfinţenie şi o transmit de la bunici la nepoţi. Nimeni nu-şi mai aminteşte exact când au început să fie produşi, dar oamenii cred că meştesugul ar data de pe vremea dacilor

Muzică de toate genurile, dans, voie bună, dar şi cel mai iute semimaraton la care s-a alergat vreodată! De toate acestea vor avea parte hunedorenii timp de trei zile – de vineri până duminică – în cadrul primului Festival al virşlilor organizat la Deva.

Evenimentul va avea loc în Piaţa Unirii şi va aduce la un loc producători de virşli din cele două reprezentative ale Hunedoarei – Brad şi Sălaşu de Sus. Pe scena în aer liber vor urca interpreţi şi trupe locale dar şi invitaţi din alte zone ale ţării. margineanu

Invitatul special al festivalului este cantautorul Mihai Mărginean (foto), devenit celebru după lansarea piesei „Mă iubeşte femeile” – o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mărgineanu a păstrat melodia şi a rescris o parte din versuri într-un stil propriu.

Sâmbătă, între Hunedoara şi Deva, va fi organizat un inedit semimaraton al cârnăciorilor picanţi, care va urma un traseu altfel decât cele obişnuite. Cei mai buni concurenţi vor fi premiaţi.

 

Programul manifestărilor

[unordered_list style=”star”]

  • VINERI, ora 18 – Ansamblurile „Românaşul” al Liceului de Muzică şi Arte Platice „Sigismund Toduţă” Deva, „Mureşana” din Brănişca, „Doina Crişului” şi interpretul Ciprian Roman
  • SÂMBĂTĂ, ora 18 – „Trafic Band”, „Quas” şi „Oold Band”; ora 21 – Concert Mihai Mărgineanu
  • DUMINICĂ, ora 18 – Ansamblurile „Făieragul” Certej, „Mureşul” Ilia, „Pădureanca” al Palatului Copiilor Deva, „Silvana” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva; soliştii Cristian Fodor, Ovidiu Olari şi Robert Târnăveanu şi instrumentiştii Adrian Lucaci, Marian Matei, Mircea Bujoran şi Daniel Balea.

[/unordered_list]

„Festivalul virşlilor” este organizat de Centrul European pentru Dezvoltare Rurală în parteneriat cu Primăria Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”