„Nu suntem poştaşi”

Medicii nu vor să distribuie cardurile de sănătate. Aceştia spun că prin imprimarea şi distribuirea cardurilor ar pierde foarte mult timp, urmând a fi afectată perioada alocată pentru consultul pacienţilor.

carduri

Nicoleta PÂRVA

 

Chiar dacă primele carduri naţionale de sănătate vor fi gata până la sfarşitul acestei luni, nu se ştie deocamdată cine se va ocupa de inscripţionarea şi distribuirea acestora.

Inutil

Şi asta pentru că medicii de familie nu sunt de acord să împartă documentele asiguraţilor, întrucât nu sunt plătiţi pentru astfel de activităţi, aceştia susţinând că sunt doctori şi nu poştaşi. Mai mult, aceştia susţin că, dacă ar desfăşura această activitate birocratică, timpul alocat consultării pacienţilor s-ar reduce foarte mult. Cardurile de sănătate ar urma să fie distribuite tuturor asiguraţilor începând din 2014. Tot din luna ianuarie a anului viitor va funcţiona fişa electronică de sănătate, astfel că, spun medicii de familie din judeţul Hunedoara, cardul de sănătate nu îşi mai are rostul. Cardul de sănătate ar urma să cuprindătoate informaţiile medicale despre pacient, calitatea de asigurat, reţetele de care a beneficiat, grupa de sânge şi acordul privind donarea de organe.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia