„Nu suntem poştaşi”

Medicii nu vor să distribuie cardurile de sănătate. Aceştia spun că prin imprimarea şi distribuirea cardurilor ar pierde foarte mult timp, urmând a fi afectată perioada alocată pentru consultul pacienţilor.

carduri

Nicoleta PÂRVA

 

Chiar dacă primele carduri naţionale de sănătate vor fi gata până la sfarşitul acestei luni, nu se ştie deocamdată cine se va ocupa de inscripţionarea şi distribuirea acestora.

Inutil

Şi asta pentru că medicii de familie nu sunt de acord să împartă documentele asiguraţilor, întrucât nu sunt plătiţi pentru astfel de activităţi, aceştia susţinând că sunt doctori şi nu poştaşi. Mai mult, aceştia susţin că, dacă ar desfăşura această activitate birocratică, timpul alocat consultării pacienţilor s-ar reduce foarte mult. Cardurile de sănătate ar urma să fie distribuite tuturor asiguraţilor începând din 2014. Tot din luna ianuarie a anului viitor va funcţiona fişa electronică de sănătate, astfel că, spun medicii de familie din judeţul Hunedoara, cardul de sănătate nu îşi mai are rostul. Cardul de sănătate ar urma să cuprindătoate informaţiile medicale despre pacient, calitatea de asigurat, reţetele de care a beneficiat, grupa de sânge şi acordul privind donarea de organe.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute