Un nou transfer la Autobergamo Deva

După un sezon 2018 – 2019 ratat, cei de la Autobergamo Deva necâștigând niciun trofeu, echipa de futsal din municipiul de la poalele Cetății se reface din temelii.

Învinși în finala Cupei României și doar pe patru în Liga I de futsal, Autobergamo Deva s-a despărțit de marea majoritate a componenților echipei din sezonul trecut.

Un brazilian

Așa cum ați mai putut afla din paginile ziarului nostru, din vechiul lot a rămas experimentatul goal-keaper Vlad Iancu, Gogu, așa cum este cunoscut acesta în lumea futsalului,  urmând a avea și funcția de antrenor secund la club, “principal” fiind, în momentul de față, Adrian Moț, cel care a condus echipa în ultimul joc al sezonului recent încheiat. De asemenea, reamintim că și-a prelungit contractul cu Autobergamo  și veteranul deja, la doar 22 de ani, Andre Luis Sasse, care va fi și noul căpitan al echipei în sezonul ce urmează. Totodată, la capitolul nou veniți, spaniolului, Iago Fernandez, de 22 de ani, trecut și pe la Muncitorul Reșița, despre care am mai scris, i se mai alătură încă un “stranier”. Astfel, săptămâna trecută, pentru Autobergamo a semnat și brazilianul Antonio Carlos Junior, la prima sa experiență în România, acesta, la doar 25 de ani, fiind unul dintre “bătrânii” lotului devean. În această vară, cei de la Autobergamo s-au axat pe transferarea de tineri jucători români, punând accent pe readucerea la Deva a unor sportivi împrumutați la alte cluburii sau transferați la acestea. Transferurile de jucători tineri și, în special, autohtoni, nu trebuie să surprindă pe nimeni, deoarece regulamentul de organizare al Ligii I de futsal a suferit câteva modificări importante. Astfel,  începând cu ediţia 2019 – 2020, echipele din Liga I de futsal din România sunt obligate să folosească pe toată durata unei partide cel puţin un jucător sub 23 de ani, iar numărul jucătorilor străini înscrişi pe foaia de joc s-a redus de la cinci la patru. Deci se poate spune că, prin transferurile făcute, Autobergamo se adaptează astfel din mers la modificările de regulament din noul sezon competiţional, și, cu siguranță, rezultatele “grădiniței” de la Deva nu vor întârzia să apară.

“Grădinița”

În acest sens, reamintim că devenii au reușit două transferuri de top, fiind vorba despre doi componenți de bază ai naționalei de tineret, respectiv portarul Cătălin Șerban, ultima oară la Pro Tineret Sighișoara, și căpitanul echipei, Sergiu Gavrilă, de la Informatica Timișoara, cel din urmă, devean la origini, revenind, practic, acasă. Dar poate cel mai important lucru este revenirea la echipă a multor dintre jucătorii care, în 2018, reușeau, cu Autobergamo, să facă eventul la juniori, anul trecut această generație cîștigând atât Cupa României, cât și campionatul național la juniori. Astfel, așa cum anunțam în numerele anterioare din ZIARUL HUNEDOREANULUI, primii care au revenit acasă au fost Andrei Grosu, Zabar Kovacs și Mihnea Toader, urmați, la puțin timp după aceea, de alți doi oameni de bază ai acelei echipe de mare viitor, fiind vorba despre Bogdan Pieptea și Andrei Vesa. De asemenea, s-au alăturat echipei și doi juniori din zonă, și ei de mare perspectivă, fiind vorba despre Antonio Tilea și Nicolae Trofin.  Pentru completarea lotului, conducerea celor de la Autobergamo, în frunte cu președintele Dorin Popa,  poartă negocieri cu mai mulți jucători, români și străini, nefiind exclus ca printre cei care vor semna cu Deva să se afle încă unul sau doi jucători care au evoluat la echipă și în sezonul trecut, fiind posibil ca și alți juniori ai clubului să facă pasul spre prima garnitură.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți