TENIS DE CÂMP/Campioana „de Azur”

107

Mică dar ambiţioasă la fileu. Tenismena Estelle Ioniţă legitimată la Clubul Sportiv ALPA Deva a impresionat cu evoluţia ei publicul spectator, dar şi pe specialişti la un turneu disputat săptămâna trecută la Cluj Napoca în care s-a impus de-o manieră categorică la o categorie de vârstă mai mare.

MODEL. Dintre jucătoarele consacrate din turneul WTA Estelle Ioniţă o admiră pe rusoaica Maria Sharapova. FOTO: SAMI TAMAŞ

MODEL. Dintre jucătoarele consacrate din turneul WTA Estelle Ioniţă o admiră pe rusoaica Maria Sharapova. FOTO: SAMI TAMAŞ

Estelle Ioniţă sau Ionita (foto) este o mademoiselle de 12 ani născută pe Coasta de Azur, la Nice din mamă franţuzoaică şi tată român care a făcut o pasiune pentru tenisul de câmp sport pe care îl practică la nivel de performanţă!  Estelle a pus pentru prima dată mâna pe o rachetă de tenis în urmă cu 7 ani şi ştie deja unde vrea să ajungă în sportul alb. „Vreau să fiu numărul 1 în lume! Ăsta este visul meu”, a spus Estelle.

A dat bitumul pe zgură

Iar pentru a ajunge cea mai bună jucătoare din lume Estelle a venit să se antreneze în România. De aproape un an tânăra tenismenă s-a stabilit împreună cu părinţii ei la Hunedoara şi tot de atunci a schimbat şi suprafaţa pe care joacă tenis de câmp. A trecut de la ritmul rapid impus de terenurile sintetice şi bitum pe care a evoluat în Franţa la cel mai lent dar dur de pe zgura roşie pe care joacă acum la turneele din România. Iar ca transformarea ei de stil, tehnică şi mentalitate să fie mai rapidă părinţii au legitimat-o la Clubul Sportiv ALPA Deva unde este antrenată de Andru Târnovean. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. De curând Estelle Ioniţă s-a impus la turneul AEGON Tennis Cup desfăşurat la Cluj Napoca în care a câştigat 4 meciuri şi s-a impus la categoria simplu fete 14 ani.

„A fost un turneu greu. A trebuit să lupt din greu pentru a mă impune în faţa unor adversare mai mari şi cu doi ani decât mine. Am reuşit să le înving iar acum sunt bucuroasă”, a spus Estelle Ioniţă.

Antrenamente dure. 3 ore pe zi

Antrenorul lui Estelle, Andru Târnovean apreciază că anul viitor eleva sa va fi pregătită pentru a juca şi câştiga şi turnee internaţionale. „Moralul este atuul ei principal. Într-un an Estelle va ajunge cu pregătirea fizică la un nivel bun pentru a putea juca şi câştiga turnee internaţionale şi a începe dominaţia la categoria ei de vârstă”, crede Târnovean (foto). 12-ANDRU

Până atunci Estelle trage tare la antrenamente în fiecare zi. Dimineaţa timp de două ore loveşte cu racheta mii de mingi pe terenurile de zgură ale  Asociaţiei Sportive Electrica din Deva iar după amiaza mai face un antrenament fizic de o oră.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.