SPORT EXTREM/ÎNOT LA COPCĂ! Avram Iancu s-a lansat la gheață

Avram Iancu, petroșăneanul care a vrut să traverseze înot Canalul Mânecii, se pregătește pentru o nouă încercare! A înotat pe sub gheața groasă de 10 centimetri a unui lac

16-AVRAMIANCU

TATĂ DE FETE. Avram Iancu (foto, 39 ani), este de profesie bibliotecar la Petroșani, este căsătorit și tatăl a trei fete.

Petroșăneanul Avram Iancu a spart gheața Lacului Știurț din Valea Jiului si s-a băgat la o baie rece! Doar în slip deși apa nu avea mai mult de zero grade Celsius! Primul și singurul român care a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii din Anglia spre Franța se pregătește intens pentru o nouă tentativă. A făcut cu drujba două copci în gheața groasă de 10 centimetri ce acoperă Lacul Știurț și a înotat doi metri pe sub ea cu gândul la cei 40 de kilometri pe care-i are de parcurs în Oceanul Atlantic!

“Distanța și timpul în care am stat sub gheață sunt irelevante. Important este faptul că rezist la acele temperaturi ucigătoare, ba chiar să și înot fără să folosesc un costum de neopren”, a spus Avram Iancu după ce a scuipat din gură un dop de gheață cu care a ieșit din apă.

Două încercări ratate

Anul trecut în lunile octombrie și martie sportivul Avram Iancu e eșuat de fiecare data când a încercat să treacă înot Canalul Mânecii între Anglia și Franța după ce a parcurs 25 și respective 20 de kilometric în apa a cărei temperatură era între 13 și 18 grade Celsius.

Pe tot parcursul încercării sale, Avram Iancu a purtat doar slipul, casca și dopuri de urechi, pentru că regulile  Asociației Channel Swimming cea care organizează aceste traversări nu permit sportivilor să poarte costum de neopren. În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. (Sami Tamas)

[box type=”info” style=”rounded”]Au cucerit Parângul Mic pe jos și pe schiuri

Avram Iancu nu s-a bagat și la cursa inedită de alergare și schi-alpinism nocturnă la deal organizată chiar de el, “Parângul Night Challenge” care în acest an și-a consumat a doua ediție și la startul căreia s-au aliniat 76 de concurenți din întreaga țară care au concurat la categoriile de vârstă – 35 ani, + 35 ani și open, feminin și masculin! Marele câștigător al cursei a fost Robert Hajnal din Petrila care a parcurs traseul lung de 4,5 kilometri cu o diferență de nivel pozitivă de 1000 de metri – până la vârful Parângul Mic (2.074 metri),  în 46 de minute, nou record al concursului. S-au acordat premii în valoare de 4.800 lei.[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei         Accident pe șoseaua Deva – Hunedoara, produs de un șofer care a adormit la volan         ANIVERSATĂ DE PRIMAR. Sărbătoare mare în familia unei hunedorence de 100 de ani         Sentință în dosarul „baronilor fierului” din Hunedoara