SPORT EXTREM/COCONEA E INTEGRALIST LA RED BULL X-APLS/Să fie a şaptea cu noroc!

Toma Coconea, hunedoreanul care a făcut istorie la cea mai grea competiție de aventură din lume, va lua la anul startul și la cea de-a șaptea ediție a Red Bull X-Alps. Premiera în 2015 în concurs se vor afla şi două femei.

COCONEA

Toma Coconea (foto, 38 de ani), a fost prezent la toate edițiile Red Bull X-Alps, iar de două ori în 2007 şi 2011 a reușit să se claseze pe locul secund.

“Toţi participanţii îşi doresc să câştige Red Bull X Alps. Dar mulţi dintre ei sunt la a doua sau a treia participare şi nu au ajuns niciodată la sosire. Oricum e o victorie pentru oricare dintre cei care ajung la final. Eu fiind de două ori pe locul doi îmi doresc foarte mult victoria”, speră Tomi Coconea.

Red Bull X-Alps este cea mai dificilă cursă de aventură din lume, în care sportivii trebuie să străbată pe jos sau în aer – în zbor cu parapanta aproximativ 1.000 de kilometri prin Munții Alpi, de la Salzburg până în Monaco, în cel mai rapid timp posibil. Este o aventură spectaculoasă ce poate implica 100 kilometri parcurși zilnic pe jos prin munți sau zbor cu parapanta la altitudini de peste 4.000 metri.

Ediția trecută, cea din 2013 a fost cea mai rapidă de până acum, cu 10 sportivi care au reușit să ajungă în Monaco, printre care și românul Toma Coconea. A fost câștigată de Christian Maurer (Elveția), în 6 zile, 23 ore și 40 de minute.

Atenţie! Doamne la start

După un proces de selecție exigent, 31 de sportivi din 18 țări au fost reținuți să participe în faimoasa cursă Red Bull X-Alps. Pentru prima dată din 2005, două femei se vor alinia la start: Dawn Westrum, fost soldat în armata Statelor Unite, și aventuriera Yvonne Dathe, de patru ori campioana națională la distanţa parcursă cu parapanta în Germania.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României