SPORT EXTREM/COCONEA E INTEGRALIST LA RED BULL X-APLS/Să fie a şaptea cu noroc!

Toma Coconea, hunedoreanul care a făcut istorie la cea mai grea competiție de aventură din lume, va lua la anul startul și la cea de-a șaptea ediție a Red Bull X-Alps. Premiera în 2015 în concurs se vor afla şi două femei.

COCONEA

Toma Coconea (foto, 38 de ani), a fost prezent la toate edițiile Red Bull X-Alps, iar de două ori în 2007 şi 2011 a reușit să se claseze pe locul secund.

“Toţi participanţii îşi doresc să câştige Red Bull X Alps. Dar mulţi dintre ei sunt la a doua sau a treia participare şi nu au ajuns niciodată la sosire. Oricum e o victorie pentru oricare dintre cei care ajung la final. Eu fiind de două ori pe locul doi îmi doresc foarte mult victoria”, speră Tomi Coconea.

Red Bull X-Alps este cea mai dificilă cursă de aventură din lume, în care sportivii trebuie să străbată pe jos sau în aer – în zbor cu parapanta aproximativ 1.000 de kilometri prin Munții Alpi, de la Salzburg până în Monaco, în cel mai rapid timp posibil. Este o aventură spectaculoasă ce poate implica 100 kilometri parcurși zilnic pe jos prin munți sau zbor cu parapanta la altitudini de peste 4.000 metri.

Ediția trecută, cea din 2013 a fost cea mai rapidă de până acum, cu 10 sportivi care au reușit să ajungă în Monaco, printre care și românul Toma Coconea. A fost câștigată de Christian Maurer (Elveția), în 6 zile, 23 ore și 40 de minute.

Atenţie! Doamne la start

După un proces de selecție exigent, 31 de sportivi din 18 țări au fost reținuți să participe în faimoasa cursă Red Bull X-Alps. Pentru prima dată din 2005, două femei se vor alinia la start: Dawn Westrum, fost soldat în armata Statelor Unite, și aventuriera Yvonne Dathe, de patru ori campioana națională la distanţa parcursă cu parapanta în Germania.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929