Schimbare de lider Liga 5 Hunedoara

Liga 5 de fotbal Hunedoara a ajuns la mijlocul turului de campionat, odată cu desfășurarea etapei a șaptea.
În urma derulării rundei mai sus menționate s-a produs o modificare importantă în clasament, competiția având alt lider.
Retezatul Țara Hațegului revine pe primul loc
Cum fostul lider, Măgura Pui, cu 15 puncte din șase meciuri, a stat, pe prima poziție a revenit Retezatul Țara Hațegului (6 meciuri), care are, acum, 16 puncte, după victoria muncită, cu 1-0, obținută pe final joc, în confruntarea cu a șaptea clasată, Agrocompany Băcia (10 puncte și golaveraj +2 din 7 meciuri), unicul gol al partidei fiind marcat de Bîhu, în minutul 80. Echipa din Pui este pe locul secund, la egalitate de puncte, dar cu golaveraj mai bun (+16 față de +12), cu a treia clasată, AS Sântămăria Orlea (6 meciuri), care a trecut acasă, cu 4-0, de “lanterna roșie”, Universitatea Petroșani (4 puncte și golaveraj -20 din 7 meciuri). Gazdele au avut 2-0 la pauză, prin punctele reușite de Băicoană (min. 28) și Duță (min. 38), dar în partea secundă petroșănenii au avut șansa să revină pe tabelă, după eliminarea lui Dragoș, de la gazde, din minutul 64. A fost, însă, doar un simplu foc de paie, deoarece și de la Universitatea a fost eliminat Cucăilă (min. 72), iar Băiocoană, cu alte două goluri, în minutele 73 și 79, care i-au adus un “hatt-trick”, a stabilit scorul final.
Zarandul Crișcior a ratat apropierea de podium
Ocupanta locului al patrulea, Zarandul Crișcior (12 puncte din 7 meciuri), a ratat apropierea de podium după ce a pierdut, clar, în deplasare, cu 4-0, la Sargeția Bretea Română (locul 7 cu 10 puncte din 6 meciuri). deși echipa gazdă a avut doi jucători eliminați. Gazdele au deschis scorul prin Mînja (min. 9), pentru ca din minutul 27 să rămână în inferioritate numerică după eliminarea lui Roman, 1-0 rămânând scorul la pauză. Echipa vizitatoare nu a profitat de omul în plus, cei de la Bretea mai înscriind în două rânduri, prin același Mînja (min. 65) și Miclăuș (min. 79). Apoi Miclăuș a fost eliminat în minutul 85, lăsând Saergeția în doar nouă jucători, însă tot echipa gazdă a mai punctat, în prelungiri, prin Bruzan (min. 91). Cel mai disputat meci a fost cel dintre Unirea General Berthelot (locul 11, cu 5 puncte din 6 meciuri) și CSC Ilia (locul 5, cu 10 puncte din 6 meciuri), încheiat, după un final nerecomndat cardicilor, la egalitate, scor 2-2. După o primă repriză albă, gazdele au deschis scorul, prin Dăncescu (min. 50), dar oaspeții au întors rezultatul prin două rezerve, Pasere (min. 57) și M. Danc (min. 90) și păreau scăpați în câștigătorii, dar la ultima fază a meciului, din minutul 92, un alt jucător venit de pe bancă, maracu, a restabilit egalitatea.
Șapte goluri la Certej
Scorul etapei, de 5-0, s-a înregistrat în meciul dintre Metalul Crișcior (locul 8 cu tot atâtea puncte, din 7 meciuri) și Victoria Dobra (locul 10 cu 6 puncte din tot atâtea jocuri și golaveraj -17). Gazdele au avut 4-0 la pauză, prin tripla lui C. Lupea (min. 7, 15 și 17) și reușita lui Lay (19), pentru ca scorul final să fie stabilit de același C. Lupea (min. 71), care în acest joc a înscris de patru ori. Cele mai multe goluri, șapte la număr, s-au înscris în jocul dintre Aurul Certej (locul 9, cu 6 puncte din 7 meciuri și golaveraj -13) și Ponorul Vața (locul 12, cu 4 puncte din 7 meciuri și golaveraj -4), încheiat cu 5-2 în favoarea gazdelor, după o evoluție palpitantă a scorului. Cei de la Certej au avut avans de două goluri, prin reușitele lui Iasc (min. 2) și Ignat (min. 13), dar A. Toc (min. 30) a redus din handicap și la cabine s-a intrat cu 2-1 pentru gazde. În partea secundă Aurul și-a refăcut avantajul, prin același Ignat (min. 64), dar la faza următoare, din minutul 65, Ponorul a redus din dou din handicap, tot prin A. Toc (min. 65). Finalul a aparținit gazdelor, care au mai puncta de două ori, prin Jolvinschi (min. 76) și Isac (min. 87), cel din urmă fiind al treilea jucător care a reușit o dublă în acest meci.
Ce urmează
Etapa viitoare, a noua, în care va sta Zarandul Crișcior, programează meciurile Universitatea Petroșani – Sargeția Bretea Română, CSC Ilia – AS Sântămăria Orlea, Ponorul Vața – Unirea General Berhelot, Retezatul Țara Hațegului – Aurul Certej, Victoria Dobra – Agrocompany Băcia și Măgura Pui – Metalul crișcior, toate partidele urmând a se disputa duminică, 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu