Comemorarea lui Michael Klein a fost precedată de o ceartă, între fiica fotbalistului şi un grup de ultraşi (VIDEO)

IMG_0820Hunedorenii au venit în număr mare la evenimentul dedicat memoriei fotbalistului Michael Klein, de la moartea căruia s-au împlinit 22 de ani. Sute de oameni s-au strâns în centrul civic al municipiului pentru a-i aduce omagiul regretatului fotbalist. Marşul în memoria fotbalistului emblematic pentru istoria clubului FC Corvinul Hunedoara a fost precedat însă de momente tensionate, care au avut-o în prim plan pe fiica acestuia, Dominique Klein. Tânăra le-a reproşat suporterilor alb-albaştri că au organizat manifestarea fără a ţine cont de indicaţiile ei. A ajuns în faţa fanilor care conduceau marşul şi i-a oprit, certându-i pentru că nu au vrut să respecte modul în care ea şi-ar fi dorit să organizeze evenimentele. Cearta a început chiar în apropiere de bustul lui Michael Klein, din faţa stadionului din Hunedoara.

„Cum vă puteţi comporta aşa? Mă faceţi să plâng. Este un afront ceea ce faceţi. Aici este tatăl meu. Eu sunt singura rămăşiţă din Michael Klein”, le-a reproşat Dominique.

„Nu a fost frumos când ai venit la noi şi ai vrut să ne impui cum să îl comemorăm pe Michael Klein. Trebuia să comunici cu noi, nu suntem aici să ne batem joc unii de alţii. Noi de nouă ani facem asta din plăcere, nu din obligaţie”, i-a răspuns un tânăr din grupul de suporteri, care au defilat cu bannerul pe care alături de portretul fotbalistului sta scris „22 de ani, ce trist, te salutăm căpitane corvinist”.

„Nu vă interesează de filmul care poartă numele lui Michael Klein, dar voi veniţi să îl comemoraţi pe Michael Klein? E filmul despre el, cu Lucescu, cu Remus Vlad, cu Andone, cum puteţi spune aşa ceva”, le-a reproşat suporterilor, fiica regretatului fotbalist.

„De ce nu îl comemoraţi pe Michael Klein alături de copilul lui?”, i-a întrebat fosta soţie a fotbalistului.

„Unde a fost Dominique când noi, an de an, am fost aici, pentru a ne arăta omagiul faţă de el?”, i-a răspuns un tânăr.

Când spiritele păreasu să se calmeze, a intervenit un alt bărbat, Marian Mititelu, lider al unei asociaţii hunedorene neguvernamentale „anti-corupţie” care i-a luat la rost pe suporteri. „Sunteţi penali, vă spun. Corvinul este marcă înregistrată la OSIM şi voi o folosiţi ilegal. Nu faceţi voi regulile. Dacă sunteţi invitaţi, mergeţi împreună”, le-a transims Mititelu fanilor. Aceştia i-au răspuns că sunt pe cont propriu. Incidentul ar fi pornit, susţin oamenii, pentru că Dominique şi apropiaţii ei au vrut să facă un film despre tatăl tinerei, în care suporeterii şi hunedorenii care îşi doreau să îl comemoreze pe Michael Klein să respecte indicaţiile acesteia. Materialul documentar urma să fie folosit de Dominique ca proiect pentru admiterea la o facultate de film din Germania. Fanii corvinişti i-au reproşat acesteia că în ultimii ani nu a participat la acţiunile de comemorare ale tatălui său, organizate în preajma zilei de 2 februarie.

Marşul comemorativ

Cele două tabere s-au calmat apoi, iar în cele din urmă au mărşăluit împreună pe străzile din Hunedoara. Au purtat steaguri cu simbolul fotbalului hunedorean şi şi-au arătat solidaritatea cu familia acestuia. „Am venit la acest marş pentru că Michael Klein este o legendă a Hunedoarei”, spune Radu Andrei Dăscălescu, unul dintre copiii prezenţi la miting.

„Am fost primul lui maistru. Mitică Pătraşcu, antrenorul său, l-a adus la Oţelărie şi mi-a spus să am grijă de el. Dar Mişa nu se lăsa protejat. Avea un bun simţ extraordinar”, spune Constantin Grecu, prezent la marşul din Hunedoara.

„L-am cunoscut pe Michael Klein din copilărie, până a plecat dintre noi. L-am respectat şi îi respectăm amintirea”, a spus Traian Dănilă, un alt hunedorean.

„Aceste evenimente dedicate lui Micheal Klein, la care au participat un număr mare de oameni, sunt un lucru bun, dovada că la Hunedoara se mănăncă fotbal pe pâine, deşi acum clubul nu mai evoluează într-un eşalon superior”, a declarat Daniel Ghiorghiţă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani