Optimism ponderat la Răchitova

192

Cetate va întâlni ocupanta locului 3, Unirea General Berthelot, şi, în cazul unei victorii, va câştiga seria Valea Streiului

fotbal rachitova

Suspans până în ultima etapă în seria Valea Streiului a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara. Prin prisma rezultatelor înregistrate în penultima rundă, liderul seriei s-a schimbat, Cetate Răchitova având, acum, un punct peste Măgura Pui, dar totul se va decide duminică, în ultima etapă.

Au rămas invincibili

Surpriza etapei s-a produs la Boşorod, unde Dacia, după ce pierduse, în etapa anterioară, la Răchitova, cu 8-1, a învins liderul de până atunci, Măgura Pui, cu 3-2. În acelaşi timp, Cetate Răchitova defila pe terenul celor de la Agrocompany Băcia. Practic, meciul s-a decis în primul sfert de oră, oaspeţii luând un avantaj decisiv. În minutul 13 răchitoveanul Mailat scapă singur spre poarta gazdelor şi deschide scorul cu un şut elegant pe lângă portarul Bolfoş. Nu trec decât două minute şi, în urma unei acţiuni personale, E. Băiconi, căpitan de echipăşi antrenor – jucător la Cetate, stabileşte scorul la pauză, 2-0 pentru Răchitova, în urma unui şut peste portar. Toate îndoielile legate de numele câştigătoarei au fost risipite la începutul mitanului secund, în minutul 47, când Mailat reuşeşte „dubla” dintr-un voleu superb, de la circa 20 de metri, fructificând o bună centrare a lui E. Băiconi, ducând scorul la 3-0 pentru „cetăţeni”. Mai mult, în minutul 57 diferenţa de pe tabela de marcaj creşte, ajungând la 4-0 pentru Răchitova, atunci Bâh transformând cu siguranţă un penalty acordat pentru un fault asupra lui Crişan. Agrocompany are o tresărire de orgoliu şi reduce din diferenţă (1-4) în minutul 60, prin Apati, care a înscris printr-o execuţie de toată frumuseţea, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, acordată pentru joc periculos a lui E. Băiconi, care a şi fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Răchitova nu resimte omul în minus din teren şi mai înscrie o dată, în minutul 80, prin Crişan, care a marcat din voleu, din mijlocul careului mare, la o centrare a lui Mailat, stabilind scorul final Agrocompany – Cetate 1-5. În urma acestui rezultat, coroborat cu înfrângerea celor de la Pui, Cetate nu doar că a trecut pe primul loc în serie, ci a rămas şi singura echipă neînvinsă din campionat.

Derby fratricid

În ultima etapă primele clasate vor evolua pe teren propriu, Măgura cu Băcia, iar Cetate cu Unirea General Berthelot. Această din urmă partidă poate fi considerată ca un derby fratricid, ambele echipe evoluând, până acum, pe terenul de la Tuştea, sat care aparţine de comuna General Berthelot. „Ne aşteaptă un meci greu, pe care îl vom trata cu toată seriozitatea. Lăsând deoparte orgoliile locale, nu trebuie să uităm că jucăm cu echipa clastă pe locul trei. Partida o vom juca, acum, acasă, cu adevărat, pe terenul de la Ciula Mare, al cărui gazon a fost refăcut. Sper că vom câştiga meciul şi seria, şi să continuăm traseul ascendent pe care l-am avut de la înscrierea în campionat, acesta fiind al treilea sezon în care evoluăm în Liga 5. În 2011 am terminat pe trei, anul trecut pe doi şi sper ca acum să ieşim campioni. Am convingerea că meciul cu Unirea se va desfăşura într-un spirit de fair play, şi echipa cea mai bună de pe teren va câştiga. Ţin să le mulţumesc băieţilor pentru parcursul bun pe care l-au avut şi să felicit adversarele noastre pentru evoluţii, în special pe cei de la Măgura Pui. De asemenea, le mulţumesc celor de la Dacia Boşorod de fair-play-ul de care au dat dovadă, apărându-şi cu corectitudine şansele”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul din Răchitova, care este şi preşedintele de onoare al clubului Cetate. În cazul în care Măgura şi Cetate vor termina la egalitate de puncte (în acest caz „cetăţenii” ar trebui să piardăşi echipa din Pui să remizeze), avantajată ar fi echipa din Pui, cu un golaveraj mai bun, combatantele terminând la egalitate jocurile pe care le-au disputat între ele, ambele încheindu-se cu un scor identic, 1-1.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.