Nu a început Liga a treia și apar primele nemulțumiri: Corvinul Hunedoara se plânge la FRF că are prea mult de mers în deplasare

1315

Oficialii FC Corvinul 1921 Hunedoara au transmis un comunicat în care se plâng că au fost nedreptățiți de Comitetul Executiv al FRF, fiind repartizați, la fel ca în sezonul trecut, în seria a noua a Ligii a treia, în timp ce alte patru echipe din județul Hunedoara sunt aceeași serie. Aceasta deși, repartizarea „s-a făcut conform principiului geografic, astfel încât echipele să nu fie nevoite să aibă deplasări prea lungi”. (mai jos, captură foto de pe site-ul frf.ro.)

„Cu toate acestea, CS Corvinul 1921 Hunedoara este nevoită să parcurgă, de pildă, 225 de kilometri, până la Reghin, ori 193 de kilometri, până la Târgu Mureş, asta deşi, din punct de vedere geografic, distanţele pe care trebuie să le parcurgă celelalte reprezentante ale judeţului (CSM Deva, Jiul Petroşani, Aurul Brad şi Retezatul Haţeg) sunt incomparabil mai mici. De exemplu, o deplasare până la Deva ar fi însemnat doar 14,6 kilometri, una până la Haţeg, 28,7 kilometri, ori 52,1 kilometri până la Brad, respectiv 76,8 kilometri până la Petroşani (după cum se poate vedea în infograficul ataşat mai jos)”, informează Corvinul Hunedoara, în comunicatul de presă.

Reprezentanții clubului hunedorean susțin că vor  trebui să îşi ajusteze şi bugetul, având în vedere costurile mai mari în ceea ce priveşte deplasările şi cazările aferente, spre deosebire de celelalte cluburi amintite mai sus.

„Având în vedere toate aceste lucruri, vom înainta o adresă către Federaţia Română de Fotbal, prin care vom cere lămuriri suplimentare legate de modul în care s-a făcut această repartizare, care, în opinia noastră, nu poate fi încadrată, nicidecum, la criteriul geografic, aşa cum a fost menţionat în anunţul Comitetului Executiv al FRF”, se arată în comunicat.

Corvinul Hunedoara va trebui să parcurgă circa 1300 de kilometri în deplasări.

Și echipele hunedorene din Seria a șaptea au deplasări pe distanțe lungi. Spre exemplu, echipele din Deva și Brad se vor deplasa la peste 200 de kilometri pentru a juca la Șimian, în județul Mehedinți. De altfel, în alte serii, unele echipe vor avea de parcurs aproape 300 de kilometri pentru a-și întâlni adversarii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *