Noutăți din fotbalul hunedorean

Chiar dacă este în vacanță, fotbalul nu hibernează, în această perioadă desfășurându-se mai multe activități.

Mai toate echipele și-au reluat pregătirile, s-a disputat un turneu pentru copii, iar Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara a creionat sezonul 2020-2021.

Multe transferuri la Deva
Normal că veștile cele mai așteptate sunt de la cele două echipe hunedorene care activează în seria 4 din Liga 3. Astfel, la LPS Cetate Deva, cinci dintre fotbaliştii aflaţi în vederile clubului au semnat deja cu echipa din reședința de județ, iar un al şaselea este ca şi venit la echipa condusă de Nanu. Este vorba de Sandu Iovu (de la Odorheiu Secuiesc, după ce a promovat în Liga 1 cu Sepsi Sf. Gheorghe), Daniel Filip (Gloria Cermei), Marius Ion (Gilortul Tg. Cărbuneşti), Liviu Herci (CSC Ghiroda) şi Mario Boldea (CSC Dumbrăviţa), iar Alexandru Petresc (Unirea Alba Iulia) mai era aşteptat să aducă doar actele de transfer. Începând de luni de la prânz lotul devean a intrat în cantonament la Geoagiu Băi până pe data de 5 februarie. „Până acum am făcut în fiecare zi antrenament de adaptare la efort, în prima parte a pregătire pe elemente fizice, iar în a doua băieţii au avut şi balonul. Am avut cam 24 – 25 – 26 de jucători la dispoziţie în aceste zile şi vor mai apărea unul sau doi. Au plecat în această iarnă Cocan la Metalurgistul Cugir – este un caracter deosebit, mi-a spus „ştiu că nu o să am multe şanse să joc în retur” şi a vrut să meargă acolo unde poate să joace, e cel mai bine pentru el, Ciută – tot spre Cugir, Marton – şi-a manifestat intenţia să treacă la futsal şi Roncea – am reziliat contractul de comun acord. A căzut înţelegerea cu Tecsi, el are o problemă cu serviciul, lucrează vinerea şi cum noi avem meciuri tot vinerea ne-a zis că nu vrea să ne încurce. Este un lot mult îmbunătăţit faţă de turul campionatului, sunt multe lucruri care s-au schimbat în bine. La condiţiile care sunt acum la Deva şi la pregătirile care s-au făcut, mulţi jucători îşi doresc să vină la echipă. Intenţionez să iau în cantonament şi trei juniori de-ai lui Marius Sîrbu, de la echipa a doua a clubului, ca să se acomodeze cu lotul şi atmosfera de la echipa mare. Obiectivul este în continuare menţinerea în Liga 3, dar cu întăririle aduse cred că putem termina campionatul în primele şapte-opt locuri. Primul meci amical îl vom juca la Cugir, pe 7 februarie, după ieşirea din cantonament”, a spus Ştefan Nanu, antrenorul lui Cetate Deva.

Hunedoara a jucat primul amical
Cealaltă echipă din Liga 3, CS Hunedoara, a fost mai grăbită în pregătiri. Astfel, CS Hunedoara a întâlnit colega de eşalon trei Unirea Alba Iulia în primul joc de verificare din acest an. Partida s-a jucat la Oarda de Jos şi s-a terminat cu scorul de 3 – 2 (3-1) în favoarea gazdelor. „A fost un antrenament bun, chiar dacă terenul a fost îngheţat şi un pic denivelat. Am rulat la acest joc tot lotul avut la dispoziţie, inclusiv câţiva jucători aflaţi în probe şi mai mulţi juniori de la clubul nostru, între ei Chelemen, Kocsis sau Bularda. Am vrut să îi văd pe toţi la lucru şi de aceea am folosit două formule diferite de echipă. În prima repriză au evoluat Dumitrescu, Cristian Creciunesc, Ionică, Radicof, Bobină, Iacob, Vasinc, Burlacu plus câţiva dintre nou veniţi, iar după pauză au intrat şi ceilalţi din lot. Nu are rost să vă dau numele celor patru – cinci aflaţi în probe, pentru că nu ştiu dacă şi câţi vor rămâne”, a declarat după joc Raul Spătaru, antrenorul principal al hunedorenilor. Golurile formaţiei de pe Cerna au fost înscrise de Tiric în prima repriză la scorul de 2 – 0 şi de Daniel Creciunesc, care a stabilit scorul final. „Am avut mai puţin de o săptămână de antrenamente, axate pe acomodarea la efort. Cântarul la reunirea lotului a fost în limite normale, cu maxim două – trei kilograme în plus la unii. Referitor la transferuri, suntem în discuţii cu câţiva jucători. În principiu mai căutăm un atacant, un mijlocaş şi un jucător under. Scarlat mi-a comunicat că vrea să plece în Spania cu familia, în schimb este foarte probabil să se întoarcă Tiric, hunedoreanul de la Progresul Pecica, cel care ne-a şi marcat în tur un gol de excepţie. Săptămâna aceasta ne continuăm antrenamentele, iar sâmbătă, 1 februarie, jucăm la Târgu Jiu pe sintetic cu Pandurii, din Liga 2”, a mai spus Raul Spătaru.

“Țara Hațegului Junior’s Cup Indoor”
În ceea ce-i privește pe micii fotbaliști, o parte dintre aceștia, respectiv cei legitimați la Retezatul Hațeg, CFR Simeria, CS Hunedoara și MF Hunedoara, au luat parte la cea de-a patra ediție a “Țara Hațegului Junior’s Cup”. Competiția, desfășurată la sălile de sport din Hațeg și Sântămăria Orlea, a fost una indoor, la care au participat 14 echipe din șase județe, formate din copii de 8 și 9 ani. “Competiția, atât ediția indoor, cât și cea outdoor, a fost o reușită de la bun început. Așa cum am menționat în repetate rânduri, acest turneu de fotbal în sală are ca obiectiveatât promovarea fotbalului pentru copii, cât și promovarea turistică a Țării Hațegului. Sunt aproximativ 200 de copii înscriși în competiție, la care se mai adaugă câteva zeci de părinți și antrenori. Pentru buna desfășurare a activităților, doresc să le mulțumesc tuturor partenerilor, sponsorilor și voluntarilor implicați” a declarat PetruBasarabă, director al “Țara Hațegului Junior’s Cup Indoor”. La categoria de vârstă 2010 s-a impus LPS Banatul Timișoara, urmată de MF Hunedoara și Retezatul Hațeg, iar la cei născuți în 2011 câștigătoare a fost Retezatul Hațeg, pe podium mai fiind, în ordine, MF Hunedoara și Academia Luceafărul U Cluj.

Schimbări în Liga 4
Pe de altă parte, AJF Hunedoara a organizat, la Călan, o sesiunea de lucru cu reprezentanţii echipelor de Liga 4 şi a celor cu echipe de Juniori U19. În cadrul întâlnirii s-au dezbătut chestiuni legate de derularea returului din sezonul competiţional 2020-2021, respectiv : separarea Campionatelor de Liga 4 şi a Juniorilor U19, în sensul că jocurile de juniori U19 să nu se mai dispute în deschiderea celor de Liga 4; echipele din Liga 4 să fie obligate să folosească efectiv, pe toată durata meciurilor din campionat, cel puţin un jucător sub 21 de ani (născut după data de 01.01.2000) şi cel puţin un jucător sub 20 de ani (născut după data de 01.01.2001); pentru a avea drept de participare la campionatul de Liga 4, cluburile au următoarele obligaţii: să participe la campionatele de juniori U19 – judeţean sau să participe cu două grupe de juniori la altă categorie de vârstă (U17, U15, U13, U11) pe toate fazele de derulare a competiţiei, respectiv sistem regular, cât şi sistem play-off/play-out. Reprezentanţii celor 10 echipe prezente, lipsind Retezatul Haţeg, au fost de acord cu temele abordate, solicitând în plus diminuarea unor penalităţi.

Regulamentul jocurilor de baraj în Liga 3
Ca și sezonul trecut, în Liga 3 vor promova 21 de echipe. Acestea se vor stabili în urma jocurilor de baraj între cele 42 de câștigătoare de Liga a IV-a din țară, împărțite pe șapte regiuni, care au în componență câte șase județe. Tot ca în 2019, Hunedoara este în Regiunea 4 Vest, alături de campioanele din județele Arad, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți și Timiș. De altfel, și componența cvelorlalte regiuni a rămas neschimbată, acestea fiind: 1 Nord-Est – Bacău, Botoşani, Iași, Neamţ, Suceava, Vaslui; 2 Nord-Vest – Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj; 3 Centru – Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu; 5 Sud-Vest – Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Teleorman, Vâlcea; 6 Sud – București, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova; 7 Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galaţi, Tulcea, Vrancea. Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în prezenţa tuturor reprezentanţilor AJF din țară, în luna februarie 2020, de către Departamentul Competiţii al FRF. Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 trei jocuri de baraj aferente. Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse. Datele de disputare a barajelor sunt 13 iunie 2020, ora 18:00, turul, și 20 iunie 2020, ora 17:30, returul.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului