CRONICĂ SPORTIVĂ. Neputința are un nume: FC Hunedoara FOTOGALERIE

Echipa de pe malurile Cernei nu a reușit decât un egal pe teren propriu cu Unirea Dej, iar șansele de promovare în eșalonul secund, și așa reduse, sunt aproape de zero

12 main

Vineri, într-o atmosferă de profundă resemnare, FC Hunedoara a evoluat, în fața propriilor suporteri, cu Unirea Dej, într-un meci contând pentru etapa a XXIV-a din seria 5 a Ligii a III-a de fotbal.

Fără vlagă

Cu mulți absenți în lot, datorită suspendărilor, accidentărilor și excluderilor din lot, la care s-a adăugat, probabil, și apăsarea psihică după meciul cu scandal din runda trecută, cel pierdut la Șoimii Pâncota, hunedorenii au intrat apatici în teren, trecând, prima oară, în jumătatea ospeților, în minutul 3. Prima fază mai periculoasă s-a consemnat în minutul 11, protagoniști fiind cei de la Dej: Faur intercepteză o minge la centrul terenului, îl lansează în adâncime pe Bogdan, dar Cuciula intervine și respinge în corner un atac ce putea fi periculos. Tot oaspeții rămân mai periculoși, în minutul 14 Cristea reluând cu capul pe lângă poartă de la 6 metri. În fine, hunedorenii se trezesc și în minutul 18 Cristian trage bine, de la 20 de metri, dar pe lângă poartă. În minutul următor, la marginea careului mic al dejenilor, Lintaru ratează întâlnirea cu mingea din poziție bună, iar peste alte câteva zeci de secunde, un șut-centrare a lui Drăgoescu trece cu puțin peste poarta Unirii. Primul corner al gazdelor se înregistrează în doar în minutul 28, iar în minutul 31 se consemnează prima mare ratare a gazdelor, la o fază ciudată. O centrare – covrig a lui Drăgoescu are o traiectorie interesantă, dând senzația că a depășit spațiul de joc. Portarul oaspeților, Blaga, ia repede un balon de pe margine, cu intenția de a-și lansa un coechipier pe contraatac, dar mingea cu care se juca nu depășise suprafața terenului. Sunt momente de uluială în defensiva de la Dej, mingea de joc este recentrată, cu capul, de Pepenar, dar Lintaru luftează în 6 metri. Ofensiva hunedoreană continuă, dar nu cu multă convingere, și, în minutul 40, o minge șutată de Cristian este reținută în doi timpi, pe linia părții, de Blaga.

Arbitrul își intră în „rol”

Și, în minutul 41, arbitrul de centru Claudiu Ștefănuți, din Năsăud, începe să își dea în petec. Cristian scapă singur spre poarta adversă, portarul Dejului intervine, cam neortodox, dar fluierașul acordă doar corner în loc de penalty. De altfel, la pauză, revăzând caseta, observatorii au spus că se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă. Probabil în compensație, în minutul 43, la un joc periculos al lui Cuciula, care avea deja un cartonaș galben, arbitrul trece cu vederea ridicarea prea sus a piciorului și acordă o simplă lovitură liberă. Primul mitan se încheie nedecis, scor 0-0, iar speranțele hunedorenilor într-o victorie, necesară măcar pentru a păstra ecartul de un punct față de Olimpia Satu Mare, începeau să scadă. Prima ocazie a reprizei este în minutul 52, tot pe greșeala adversarilor: Vârdea trimite slab cu capul spre propriul portar, Lintaru interceptează, dar lobul său nereușit spre buturile Unirii este prins cu ușurință de Blaga. În minutul 60 o centrare a lui Vișan este respinsă, aproape de autogol, de Bratima, iar din cornerul care a urmat Lintaru ratează, din nou, tot din foarfecă, din marginea careului mic. Și de aici începe calvarul. În minutul 62 Enow trage bine din alergare, iar Ilie, portarul gazdelor, la prima intervenție, reține. Urmează degajarea, mingea sare dintr-un buchet de jucători și ajunge la același Enow care, nemarcat pe partea dreaptă, centrează pe jos, printre toți apărătorii hunedoreni, care nu pot interveni, mingea ajunge la Bogdan, acesta deschizând scorul cu un șut plasat, cu latul, din 8 metri.

Remiză chinuită

Din tribună încep să sune telefoane spre Satu Mare, care a jucat sâmbătă….Și, cum nu erau toate acestea de ajuns, fluierașul din Năsăud își continuă recitalul. În minutul 66, Dobrău, de la Dej, care mai avea un cartonaș galben, face un fault intenționat, fără a fi pedepsit. Mai mult, peste doar 4 minute, chiar sub ochii arbitrului de centru, Bratima, de la oaspeți,  comite un henț mare de tot în careu, dar nu se acordă absolut nimic pentru Hunedoara. Mai mult, Claudiu Ștefănuți îl face scăpat pe dejeanul Moldovan, în minutul 74, aflat într-o poziție suspectă de ofsaid, dar rezerva oaspeților șutează mult peste poartă, deși rămăsese singur cu Ilie. În minutul 80 se putea schimba soarta partidei: Șoit centrează perfect de pe dreapta, iar Cristian, singur, de la 7 metri, în poziție centrală, reia, cu capul, în bară…În minutul 82 Nicula, intrat pe parcurs, are un culoar liber în marginea careului mare, dar preferă un dribling în plus în locul pătrunderii spre poarta oaspeților sau un șut, iar faza se termină cu o execuție peste poartă. La faza următoare, în careul hunedorenilor, există un contact între dejeanul Bogdan și Dosan, dar nu se putea da penalty (ar fi fost și culmea, n.a). În compensație, probabil, arbitrul din Năsăud mai face un cadou dejenilor, în minutul următor: Enow are o intrare periculoasă la Șoit, pentru care primește doar galben, hunedoreanul protestează justificat, se crează un meleu la mijlocul terenului, în care cel mai  „activ” a fost căpitanul Dejului, Dobrău, avertizat deja, care pentru îmbrânceli a primit doar dojeneli părintești de la fluieraș. În minutul 86, altă mare ocazie a gazdelor: Muntean execută foarte bine un corner, Bud respinge anemic de pe linia porții, dar Cristian mai ratează o foarfecă…În fine, în minutul 89, arbitrul nu mai are ce face și acordă penalty Hunedoarei, după un fault clar asupra lui Suciu, comis de Vârdea, din postură de ultim apărător. Fundașul oaspeților, avertizat cu un minut înainte, nu primește și cartonașul roșu cuvenit, iar Pepenar transformă cu siguranță, stabilind scorul final, 1-1.

Promovarea, scenariu SF

În urma acestui rezultat, coroborat cu victoria celor de la Satu Mare, acasă, cu 2-0, în fața celor de la Câmpia Turzii, Hunedoara este la 3 puncte de Olimpia, iar promovarea ține mai mult de scenarii SF.  Sătmărenii ar trebui să piardă, etapa viitoare, tot acasă, de la Național Sebiș, minune în care credea, cu o sfântă naivitate, un oficial de pe Cerna, care chiar afirma că arădenii au promis să moară pe teren, iar Hunedoasta să învingă în deplasarea de la Sănătatea Cluj, la care se mai adugă, pe lângă succesul la “masa verde” a nordicilor cu Turda, încă un succes al echipei lui Marius Opric, în ultima rundă, acasă, acasă cu FC Zalău. Utopic scenariul, dar optimiștii pot să creadă în el…     

[box border=”full”] INFO

FC Hunedoara – Unirea Dej 1-1 (0-0)

Stadion “Michael Klein”, spectatori: circa 400

FC Hunedoara: 1. Ilie-21. Șoit, 2. Dosan, 5. Cuciula, 30. Tărășcan (8. Roiu 81)-15. Vișan (c), 20. Muntean, 10. Pepenar, 88. Cristian-18. Lintaru (9. Suciu 68), 31. Drăgoescu (27. Nicula 60). Rezerve: 93. Raț, 16. Ungureanu, 14. Grozoni, 6. Apachiței. Antrenori: Marius Opric și Daniel Dăscălescu.

Unirea Dej: 1. Blaga-23. Pop (19. Bud 46), Dobrău (c), 6. Traore, 2. Vârdea-11. Bogdan, 14. Bratima (9. Blaj 71), 8. Cristea (20. Moldovan 46), 17. Enow-10. Gabruș, 18. Faur (5. Fibre 63). Rezerve: 33. Sabo, 16. Kovacs. Antrenori: Dan Mănăilă și Eusebio Șuvagău.

Cartonașe galbene: Cuciula, Vișan, Pepenar, respectiv Dobrău, Faur, Cristea, Enow, Fibre, Blaga.

Arbitri: Claudiu Ștefănuți (Năsăud)-Ciprian Fiter și Bogdan Gireadă (ambii din Oradea).

Observatori: Alexandru Gherghe (Făgăraș, pentru joc) și Augustin Căpâlnaș (Mediaș, pentru arbitri).[/box]

Comentarii FB

comentarii
One thought on “CRONICĂ SPORTIVĂ. Neputința are un nume: FC Hunedoara FOTOGALERIE

  1. Tibisir

    mai baiete cand mai vii la fotbal incearca sa fi si atent…scrii mult prea mult sa spui ce ? “fara vlaga”…cine ? Tu ca nu ti-ai luat “cinzeaca”…hai lasa-ne in necazul nostru !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului