Măgura Pui 2010 pierde titlul de campioană la Orăştie

Dacia Orăştie 2010 a câştigat, în etapa cu nr. 27, derbyul cu ocupanta locului 2 din clasament Măgura Pui 2010 din liga a V-a judeţeană, duminică 4 iunie 2017 într-un meci cu „scântei” disputat la Orăştie, cu scorul de 2-1 la pauză 1-0. Dacia s-a instalat în fruntea clasamentului şi are mari şanse să câştige campionatul mai având două jocuri de disputat, la Zarandul Crişcior şi acasă cu Cerna Lunca Cernii, iar în ultima etapă va sta.

 

Măgura venită la un egal, iar gazdele doar cu „regia” din tribune

 

În mod cu totul surprinzător încă de la primul fluier de start brigada de arbitri a fost „luată” în primire de 2 spectatori care pe toată durata meciului au scandat şi au adresat injurii şi cuvinte jignitoare, atât ei cât şi echipei oaspete Măgura Pui. Caseta cu filmarea meciului de la Orăştie stă mărturie celor precizate, iar Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara trebuie să ia măsuri urgente pentru sancţionarea acestor aspecte. Cei doi au fost indentificaţi a fi: în persoana unui angajat la primăria din Orăştie la spaţii verzi şi a profesorului de sport Nuţiu Cosmin antrenor la grupa de copii a clubului din Orăştie. Surprinzătoare a fost şi atitudinea antrenorului şi conducătorului de club de la Orăştie, care pe toată durata meciului şi la final nu au scos o vorbă la adresa brigăzii de arbitraj, aşa cum erau obişnuiţi permanent în alte confruntări acasă. După fluierul de final al meciului, brigăzii de arbitraj i-au trebuit cinci minute de aşteptare la mijlocul terenului ca să poată intra la cabine. Scandările şi gesturile de furie ale unor localnici care au blocat intrarea la vestiare a fost un „circ” bine regizat şi cu ajutorul oamenilor de ordine care nici nu s-au sinchisit să tragă grilajul pentru protecţie, lăsând impresia falsă celor veniţi la meci că arbitrajul le-a fost ostil. În realitate lucrurile au stat cu totul altfel.

 

Prima repriză a fost a gazdelor

 

Gazdele au lovitura de începere a meciului dar prima acţiune aparţine Măgurei prin Mailat care a executat o lovitură liberă fără rezultat în careul gazdelor. Noja şi-a încercat şansa, şutând în două rânduri pe lângă poartă. Măgura Pui s-a lăsat dominată în prima repriză iar golul gazdelor a venit în minutul 27. Stoica l-a deschis bine pe Vaşarhelean cu o pasă în diagonală surprinzând apărarea celor din Pui, care a făcut pasul greşit la ofsaid prin căpitanul de joc Căpriţa. Portarul Militaru a fost ţintuit în careul mic şi Vaşarhelean a trimis mingea pe lângă el, 1-0. Măgura Pui abia după înscrierea golului s-a mai trezit puţin şi în minutul 43 Mailat expediază un şut sănătos pe poartă, Pintescu se întinde şi scoate mingea de la vinclul porţii în corner. În ultimul minut de joc Noja a împins mingea în plasă dar a fost semnalizat de la margine ca fiind în ofsaid. Joc foarte slab făcut de Duică jucătorul Măgurei, jucător cunoscut celor din Orăştie.

 

 

Arbitrul central Thirt Daniel din Călan, „inexistent” pe teren

 

Partea a doua a jocului a început cu oaspeţii mai proaspeţi ieşiţi de la cabine, jucătorii Daciei au încercat permanent să ţină de rezultat prin faulturi făcute la disperare şi mingi aruncate cât mai departe de poarta lor. Duică a greşit la început o minge ce putea fi decisivă punând gazdele pe contraatac. În minutul 51 Mailat egalează scorul pe tabelă 1-1. Mercurean l-a faultat la marginea careului pe Stoiconi, lovitura liberă centrală de la 17 metri de poartă a fost executată în „zid” mingea deviată la Mailat este catapultată în plasă. Stoica obosit i-a lăsat locul lui Pop, Dacia Orăştie  mută tactic jucătorii în teren, îl urcă din apărare pe Băeşu epuizat la maxim mijlocaş dreapta şi îl trece în locul lui pe noul intrat  Pop. Oaspeţii au dominat în partea a doua jocul creându-şi ocazii peste ocazii, ratând din situaţii incredibile, una fiind consemnată în minutul 60. Stoiconi a pătruns pe partea dreaptă de atac i-a centrat lui Apati care din câţiva metri a trimis cu capul o minge pe lângă poartă, portarul Daciei ţintuit pe linia porţii nu a avut nici o reacţie. Primul şut şi prima acţiune mai periculoasă a gazdelor s-a consumat în minutul 66 când Sav a trimis slab din lovitură liberă o minge pe spaţiul porţii fiind reţinută uşor. În minutul 75 Vaşarhelean a acuzat un fault în careul Măgurei şi s-a repezit la tuşierul Buda Andrei (Hunedoara) certându-l şi s-a oprit intenţionat lângă acesta la câţiva milimetri. Centralul a plecat repede departe de fază şi a lăsat jocul să continue cu Măgura Pui pe contraatac.

În minutul 79 portarul Daciei Pintescu a ieşit imprudent la o minge în afara careului la 30 de metri de poartă şi a oprit-o cu mâna. Din nou arbitrul s-a făcut că nu a văzut acţiunea dar a sancţionat în schimb portarul cu cartonaş galben. În ultimele 3 minute de joc a fost un asediu la poarta Măgurei, Noja a trimis din 10 metri pe poartă, Militarul a respins sub  transversală o minge foarte grea. În minutele de prelungire Duică a greşit din nou din interiorul careului dar decisiv, deoarece mingea în loc să o respingă în faţă cu capul  acesta o deviază pe spate în faţa porţii de unde dintr-un carambol de jucători a fost împinsă cu capul în plasă de Pricăjan, 2-1. Minute bune le-au trebuit arbitrilor să poată  intra la cabine, pe sub ploaia de înjurături şi ameninţări la adresa lor.

La finalul jocului ne-a fost interzis să luăm declaraţii jucătorilor şi conducătorilor ambelor echipe de către acelaşi agitator turbulent, profesorul Nuţiu. Mulţumiri domnului Radu Adrian din AJF Hunedoara pentru punerea la dispoziţie a raportului de arbitraj în copie.

 

 Dacia Orăştie 2010: Pintescu(cpt.)- Tegla(Borza min. 85), Băeşu, Oniga, Mercurean(Pricăjan min.76), Ioniţă(Damian min. 46), Sav, Dreptate, Noja, Vaşarhelean, Stoica(Pop min. 53) antrenor Firu Cosmin

 

Măgura Pui 2010:  Militaru- Căpriţa(cpt.), Sora, Băiconi, Turcu(Ban min. 85), Ciolea, Duică, Sălăjan, Mailat, Apati(Dărău min. 63), Stoiconi(Băiconi min. 82) antrenor Ciolea Ovidiu.

Au înscris Vaşarhelean 27, Pricăjan 90/ Mailat 51

Brigada de arbitri. Thirt Daniel (Călan), asistenţi Buda Andrei, Popa Raul (Hunedoara), observator Biriş Mirel.

 

Mamut Sorin antrenorul jucător al echipei Măgura Pui 2010 la plecare a declarat în exclusivitate pentru Ziarul Hunedoreanului:

„În meciul de azi i-am dominat cap coadă, ei au avut două ocazii şi au dat două goluri. În repriza a doua pe final au căzut fizic şi ei şi noi, dar ultima fază a fost decisivă, acesta-i fotbalul. Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii, a avut o grămadă, dacă dădeam … restul nu mai avem ce să comentăm, de arbitraj, de adversar, asta e. Calcule se fac la sfârşit, şansele sunt mici unu la sută, dacă or fi şi alea în a mai promova. Publicul ca atmosferă să zicem, dar cu înjurăturile a cam exagerat. Păcat că am pierdut, asta e viaţa Dacia în nici un caz nu are echipă de liga a IV-a au ceva copii tinerei dar la ce joacă acum nu au nici o şansă, absolut vor fi codaşa grupei, asta vă spun clar. Păcat de cele două greşeli de arbitraj din final cele 2 cartonaşe roşii neacordate Daciei, primul la incidentul cu tuşierul şi al doilea la ieşirea portarului din careu şi jucarea balonului cu mâna. Asta este o boală la noi, relaxare, avem minim 10-12 ocazii de gol pe meci şi dăm 2-3 goluri, asta e, strângem rândurile şi din toamnă vedem ce este.”

 

Alte rezultate înregistrate:

AS Berianul Beriu- CS Comunal Ilia 6-2

AS Sântămăria Orlea- Sargeţia Bretea Română 2-0

AS Cerna Lunca Cernii- AS Ponorul Vața 7-1

CS Ghelari- Agrocompany Băcia 3-0

AS Santos Boz- AS Victoria Dobra 2-0

AS Mureșul Pricaz- AS Zarandu Crişcior 0-3

CSM Vulcan a stat.

 

 

Clasament

 

Nr. ECHIPA J C E P Goluri Puncte
Marcate Primite
1 CSM Dacia Orăştie 2010 26 22 2 2 118 31 68
2 AS Măgura 2010 Pui 25 21 1 3 113 22 64
3 AS Sântămăria Orlea 25 15 4 6 90 48 49
4 CS Comunal Ilia 25 13 5 7 70 48 44
5 AS Berianul Beriu 25 12 5 8 69 51 41
6 AS Zarandu Crișcior 25 11 6 8 66 62 39
7 AS Mureșul Pricaz 26 10 2 14 64 51 32
8 Victoria Dobra 25 10 1 14 42 52 31
9 CS Ghelari 24 9 4 11 34 48 31
10 CSM Mihai Viteazu Vulcan 24 9 3 12 58 50 30
11 AS Cerna Lunca Cernii 24 9 3 12 65 97 30
12 AS Sargeţia Bretea Rom. 25 10 5 10 46 52 29
13 AS Ponorul Vața 25 6 2 17 39 97 20
14 AS Santos Boz 25 6 0 19 42 127 9
15 ACS Agrocompany Băcia 25 2 1 22 44 124 7

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!