LIGA 3 DE FOTBAL. CS Hunedoara, singura certitudine din județ

Ediția 2019 – 2020 Liga 3 de fotbal va începe în jurul datei de 24 august, după același format ca și în campionatul anterior.

În cele cinci serii de câte 16 echipe vom avea, cu siguranță, și o echipă din județul nostru, fiind vorba despre CS Hunedoara.

Au reluat antrenamentele pe stadionul “Michael Klein”

Îndeplinindu-și obiectivul propus pentru ediția anterioară, adică salvarea de la retrogradare, cei de la CS Hunedoara și-au reluat pregătirile. Anunțată, inițial, pentru 1 iulie, reunirea lotului hunedorean a avut loc la începutul acestei săptămâni, la stadionul “Michael Klein”, după mai bine de o lună de vacanță.  Trebuie spus de la început că formaţia hunedoreană nu a efectuat în această vară mutări spectaculoase pe piaţa transferurilor, iar antrenor principal a rămas, în continuare, Raul Spătaru. Singura plecare certă este cea a lui Adrian Vasinc, atacantul împrumutat de la Şoimii Lipova şi ajuns căpitan al echipei graţie evoluţiilor bune avute în retur. Acesta a semnat pentru Crişul Chişineu Criş, grupare care s-a mişcat cel mai repede la capitolul transferuri în acest intersezon. La capitolul transferuri nu sunt noutăţi certe, dar se poartă tratative cu câţiva jucători, vor veni mai mulţi la pregătire cu CS Hunedoara. Aceștia au evoluat și sezonul trecut în Liga 3 și nu din zona judeţului nostru, urmând a fi văzuți la lucru și, după aceea, conducerea clubului va decide cine va rămâne și cine nu. În ce priveşte partea financiară, susține conducerea celor de la CS Hunedoara, aproape sută la sută Primăria va da aceiaşi bani ca şi în sezonul trecut, deşi dacă vor mai aduși jucători probabil că sumele vor trebui suplimentate. Ce este, însă, aproape sigur la CS Hunedoara este că pe 13 iulie, dacă nu apar modificări de ultimă oră, va juca un amical la Sântămăria Orlea, cu ASU Poli Timişoara, echipă de Liga 2.

ACS Energeticianul pare să fi părăsit Petroșaniul

O a doua echipă din județ ce ar putea evolua în Liga 3 este ACS Energeticianul, formație care, în sezonul trecut, a jucat la Petroșani și a retrogradat la finele campionatului din eșalonul secund. Se pare, însă, că trupa finanțată de Nicolae Sarcină pare decisă să părăsească Valea, aceștia luând de pe stadionul din Petroșani lucrurile pe care le-au adus, dar situații similare s-au produs și în anii anteriori, așa că nu ar fi de mirare pentru nimeni o revenire a celor de la ACS Energeticianul în sudul județului Hunedoara. Mai mult, cei de la ACS Energeticianul așteaptă o retragere a unei echipe din Liga 2, lucru foarte posibil, pentru a putea evolua, în viitorul campionat, tot în cel de-al doilea eșalon valoric al fotbalului românesc.

La Deva nu e nimc clar

O situație și mai delicată este la LPS Cetate Deva, care, la finele sezonului recent încheiat, a retrogradat în Liga 4. Devenii aveau programată pentru aseară, după închiderea ediției, o reunire, însă nu se știe nimic exact despre viitorul echipei până nu se analizează raportul Corpului de control al primăriei. Cert este că a plecat Mărmăreanu, la Crișul Chișineu Criș, dar și alți jucători sunt cu valizele făcute în cazul în care echipa nu va mai evolua în Liga 3, însă în cazul conducerii tehnice și administrative nimic nu este clar. Pentru ca LPS Cetate Deva să evolueze în Liga 3 este nevoie, pe lângă susținerea financiară, și de retragerea sau neînscrierea în campionat a două echipe, lucru care este, ca și în cazul celor de la ACS Energeticianul, foarte posibil, clubul din municipiul de reședință al județului Hunedoara făcând, de altfel, cerere de înscriere în competiție.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș