LIGA 3 DE FOTBAL. Ce fac echipele din județ înainte de începerea returului

La sfârșitul acestei săptămâni se va relua Liga 3 de fotbal, odată cu disputarea etapei a XVI-a, prima a returului.

 

În seria a IV-a acestui eșalon fotbalistic evoluează și două echipe din județul nostru, CS Hunedoara și LPS Cetate Deva.

Probleme de lot la CS Hunedoara

CS Hunedoara a disputat sâmbătă ultimul amical dinaintea începerii campionatului, pe teren propriu cu Viitorul Şelimbăr. Partida s-a jucat pe „Constructorul” şi s-a încheiat cu scorul de 0 – 0. Antrenorul Raul Spătaru a trimis iniţial pe teren următorii jucători: Dumitrescu – Cr. Creciunesc, Ciucurescu, Ionică, Trăşcan – Iacob, Marinca, R. Cristian, Bloj – Burlacu, Vasinc. Pe parcurs au mai intrat Raţ, Babei, Moţ, Bularda, Tiric, D. Creciunesc şi Bujor. „Am făcut un joc bunicel, în faţa unei echipe foarte bune, cu jucători de mare experienţă. Sunt mulţumit că nu am primit gol, datorită unei bune organizări pe faza defensivă. Am suferit însă pe faza de construcţie, ne-au dominat la posesie, deşi nu şi-au creat nici ei multe ocazii. De fapt la ocazii mari a fost 1 – 1, o bară ei, o bară noi. Am folosit acest amical ca să rulez întreg lotul avut la dispoziţie. Din păcate Burlacu a părăsit terenul în minutul 20, după o lovitură la genunchi, nu ştim cât e de grav. Sunt foarte îngrijorat în privinţa jucătorilor accidentaţi, Kovacs, Radicof şi Kocsis sunt în continuare indisponibili şi nu ştiu dacă îi vom putea recupera până sâmbătă. Dani Creciunesc este suspendat la meciul din prima etapă, aşa că avem probleme de efectiv în condiţiile în care lotul nostru nu este foarte numeros”, a declarat Spătaru la finalul partidei. În ceea ce priveşte returul, tehnicianul hunedorean este conştient că va fi unul dificil, mai ales în condiţiile în care echipa de pe Cerna a reuşit doar trei transferuri, Tiric, Babei şi Moţ. Laurenţiu Moţ, care a mai evoluat în carieră pentru Cetate Deva, U Craiova şi CSO Filiaşi, este ultimul venit la echipă în această iarnă. „Ne aşteaptă un retur foarte greu, dar sper să revină cât mai repede accidentaţii şi să fim scutiţi pe cât posibil de suspendări şi alte accidentări. Mizăm pe forţa grupului, pe omogenizarea echipei şi punerea la punct a relaţiilor de joc pentru a ne atinge obiectivul fixat, rămânerea în Liga 3”, a mai spus principalul hunedorean. CS Hunedoara va juca în prima etapă din retur sâmbătă, de la ora 15, pe „Michael Klein”, în compania celor de la Viitorul Dăeşti. Vâlcenii s-au impus în tur cu 4 – 2 (Florin Costea a reuşit atunci un hat-trick), marcatorii golurilor hunedorene fiind Vasinc şi Kocsis. „Este un adversar pe care îl cunoaştem, ne-a bătut în prima etapă de campionat, i-am urmărit recent în câteva amicale. Au făcut câteva transferuri importante, este o echipă cu jucători maturi, cu mare experienţă. Ne aşteaptă un joc foarte greu, dar cu o bună organizare şi dăruire putem obţine cele trei puncte”, a prefaţat Spătaru meciul de debut din retur.

Cetate nu a mai jucat amicalul cu Unirea Alba

A căzut varianta celui de al doilea meci de pregătire al lui Cetate în compania Unirii Alba Iulia, prevăzut iniţial la sfârşitul săptămânii trecute. În locul unui ultim amical trupa pregătită de Ştefan Nanu şi Dorian Gugu a susţinut vineri un joc-şcoală la Ilia. „E mai bine aşa, am putut exersa ceea ce vreau eu să jucăm. Mi-a plăcut ceea ce am văzut la băieţi, dorinţă, angajament, presing de sus. Avem la ora actuală doi jucători cu probleme medicale, Herci a fost răcit şi nu s-a antrenat trei zile, iar Iana are în continuare o problemă cu glezna, a făcut doar două antrenamente de când a revenit de la Naţionala U-18. În rest tot lotul este valid, Petresc şi Bîrzan sunt refăcuţi şi s-au antrenat normal. A revenit la noi şi portarul Ciută, după ce în iarnă şi-a căutat echipă prin alte părţi”, ne-a spus Ştefan Nanu. Cetate Deva debutează în returul campionatului vineri, de la ora 15, în compania celor de la CSC Dumbrăviţa. Meciul se va disputa pe stadionul „CFR” din Simeria. În tur devenii s-au impus în deplasare cu 2 – 1, graţie golurilor înscrise de Cîrstea şi Cocan – ultimul în prelungiri. De notat că nici unul dintre marcatorii de atunci nu se mai află în lotul Devei. „Mi-am făcut deja idee despre primul 11 pe care îl vom utiliza cu Dumbrăviţa. Întâlnim un adversar cu jucători de mare experienţă, sunt cinci – şase peste 30 de ani care au evoluat la Liga 2 sau Liga 1. La noi este un mix de tineri în jur de 23 de ani şi câţiva experimentaţi, Doboş, Bogdanovici, Marius Ion. Obiectivul nostru pentru retur este în continuare menţinerea în liga a treia, dar cu lotul actual cred că putem termina în primele opt locuri”, a mai adăugat tehnicianul devenilor.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului