LA SIMERIA. Deva – Dumbrăviţa 1-1 în prima etapă din returul Ligii 3 de fotbal

În primul său meci din returul Ligii 3 de fotbal Hunedoara, LPS Cetate Deva, evoluând la Simeria, stadionul propriu fiind în renovare, a jucat cu CS Dumbrăvița.

Deși era de așteptat un joc frumos, meciul a fost unul fragmentat, la acest lucru contribunid din plin brigada de arbitri.

Un penalty cu cântec

Jocul a început cu oaspeții în atac, Doboș blocându-l bine pe Drăghici. Deva revine în atac, dar Curescu obține doar un corner, iar în minutul 7 se petrece prima fază controvestată a jocului. Atunci Enciu sare la cap cu Radak, în afara careului mare, jucătoarul oaspeților cade, iar “fluirerașul” Sorin Vădana acordă penalty, neținând cont de părerea tușierului Georgiu, mult mai aproape de fază, iar lovitura de păedeapsă a fost transformată de Drăghici. LPS Cetate a început cursa de urmărire, dar băieții lui Fane Nanu nu au avut inspirație, fie ratând ținta, prin Bogdanovici, Boldea și Enciu, fie pasa decisivă, cum a fost cazul la o combinație între Ion și Velcotă, ori au avut execuții slabe, prin Radak și Țoiu, response fără probleme de Smaranda, portarul celor de la CSC Dumbrăvița. La pauză s-a intrat cu 1-0 pentru timișeni, dar începutul mitanului second a fost dătător de speranțe pentru cei de la LPS Cetate, care au egalat în minutul 47, prin Curescu, care a reluat, imparabil, cu capul, din marginea careului mic, o centrare excelentă a lui Doboș. Oaspeții nu se lasă, și Drăghici îl evidențiază pe Manea, portarul Devei, în două rânduri, gazdele rateazî, apoi, prin Țoiu, pentru ca Făgărășanu, de la Dumbrăvița, să irosească, și el o bună ocazie. Se vede clar că devenii nu au avut un “cap limpede” pe teren, iar bănățenii își dau seama de acest lucru, Drăghici continuându-și duelul cu Manea la alte două faze și, mai mult, la o lovitură liberă de la 18 metri a lui Siminic, balonul șterge transversala celor de la LPS Cetate. Totuși, în ultimul sfert de oră al meciului, gazdele dau semen de revenire, dar a venit controversata fază din minutul 78, când Velcotă a trecut corect de Siminic și a scăpat singur spre poartă, dar s-a acordat fault în atac, iar în urma protestelor, antrenorul Ștefan Nanu a fost eliminat, acesta afirmând că arbitrul i-a spus “ți-am dat roșu că ai stat cu gura pe mine”. Jocul s-a rupt de tot apoi, devenii mai având o singură fază de poartă, în minutul 90, dar lovitura de cap a lui Radak a trecut peste poarta celor de la Dumbrăvița. În urma acestei remize, bănățenii sunt pe șase, cu 23 de puncta, iar Deva rămâne pe 12, cu 18 puncte.

EXTRA

Cetate Deva – CSC Dumbrăviţa 1 – 1 (0 – 1)

Cetate: Manea – Filip, Radak, Bogdanovici, Doboş – Ţoiu, Boldea (32 Petresc), Herci (67 Bîrzan) – Curescu (85 Iana), Ion, Velcotă. Antrenor Ştefan Nanu (eliminat 78)

Dumbrăviţa: Smaranda – Morariu, Telescu, Podină, Siminic – Ştefan, Mărmăneanu, Făgărăşanu, Coroiu (80 Mura) – Enciu (70 Jichici), Drăghici. Antrenor Sorin Bălu

Au marcat: Curescu (47), respectiv Drăghici (9 penalty)

Arbitri: Sorin Vădana – Csaba Antal (ambii Cluj Napoca), Claudiu Georgiu (Dej)

EXTRA 2

Ștefan Nanu, antrenor LPS Cetate Deva

Din punctul meu de vedere astăzi am jucat 11 contra 14, arbitrajul ne-a dezavantajat de la început. A mutat în careu penaltyul, la o săritură la cap care a fost un metru în afara careului. L-am întrebat pe central de ce a fluierat peste tuşier şi mi-a răspuns „lasă-l pe ăla că e prost, nu ştie”. Am spus şi înainte de meci, Dumbrăviţa este o echipă puternică, are şase jucători cu experienţă de Liga 1 şi Liga 2, a stat mai bine în teren şi s-a închis foarte bine. Sunt nemulţumit de unii dintre jucătorii mei, eu le cer agresivitate iar ei nu au arătat-o. Nu am avut un joc strălucit, se vede încă şi lipsa de omogenitate, cu cinci jucători noi în primul 11. Este calitate în lotul actual, dar unii sunt învăţaţi să joace doar când au mingea. La pauză au înţeles ce le-am cerut, să desfacă jocul pe benzi. Aşa a venit şi golul, la centrarea perfectă a lui Doboş şi intrarea la fel de bună a lui Curescu. Obiectivul nostru rămâne în continuare menţinerea în liga a treia.”

Comentarii FB

comentarii


TAG


One thought on “LA SIMERIA. Deva – Dumbrăviţa 1-1 în prima etapă din returul Ligii 3 de fotbal

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului