LA HANDBAL. Mingea este în mâinile consilierilor locali

“Ziua handbalului devean”, desfășurată la finele săptămânii trecute, a fost, fără îndoială, cel mai important eveniment sportiv găzduit, în acest an, de municipiul de la poalele Cetății.

Jucătoarele de la Universitatea Remin, care au câștigat Challenge Cup în 2002, s-au reunit la această acțiune organizată de municipalitate, în cadrul căreia au fost și premiate.

Prin muncă, dăruire și dragoste

Componentele echipei de aur de la Universitatea Remin au povestit cum au reușit această performanță încă unică pentru sportul devean. “Vreau să vă mulțumesc în numele fetelor, al dominilor profesori și al tuturor celor ce au fost pe lângă noi pentru această reuniune după 17 ani, la care nu am mai sperat. Este ceva minunat. Să sperăm că o să mai fie echipă la Deva care să ajungă măcar unde am ajuns noi muncă, dăruire și multă dragoste pentru acest sport care este handbalul”, a spus Melinda Toth, căpitanul echipei. În afară de cuvintele de mulțumire, fetele și-au exprimat speranța că o nouă echipă va fi înființată în curând. “Am reușit, cu ajutorul dumneavoastră, să ne revedem. Au trecut, touși, 17 ani, o perioadă destul de lungă. Doresc ca în viitor să fie echipă de handbal în Deva. Doresc acest lucru pentru că handbalul din Deva a avut multe de spus. Succes pe mai departe”, a afirmat vedeta echipei, Valentina Elisei.

Poate redeveni un brand al Devei

Această speranță de formare a unei noi echipe este întărită și de faptul că handbalul feminin a făcut o excelentă promovare imaginii Devei. “Acum avem ocazia să ne revdem și sper, totuși, chiar dacă atunci când m-am retras eu din activitate s-a desființat și handbalul în Deva, să se facă o echipă. Și asta pentru că e ceva frumos și toată lumea știa de noi. Eram întrebate de unde suntem și spuneam Deva. Multă lume nu știa unde era Deva pe hartă, dar așa au auzit de orașul nostru”, a menționat portarul Laura Poenaru. Dorința fetelor de la Universitatea Remin de a se înființa o nouă echipă este susținută și gloriile handbalului românesc și mondial, care au observat dragostea devenilor pentru acest sport. “Vreau să le felicit pe aceste fete, care au fost un model pentru Deva. Mă bucur că nu au fost uitate de către deveni și că această revedere a fost posibilă și îi felicit pe cei care au avut această inițiativă. Nu-mi rămâne decît să vă urez mult succes în continuare”, a precizat Luminița Huțupan, cel mai mare portar din istoria handbalului românesc.

Se pot înscrie în cel de-al doilea eșalon

Dorința handbalistelor este și în asentimentul primarului Devei, dar pentru ca echipa să se înființeze este nevoie de votul favorabil al consilierilor locali, însă Florin Oancea este convins că propunerea sa va fi adoptată, chiar dacă este conștient că performanța celor de la Universitatea Remin va fi greu de egalat. “Pentru că atmosfera a fost atât de caldă și de optimistă, vă mărturisesc că profesorul Ioan Mătăsaru (antrenorul de legendă al Devei, care, în perioasa sărbătorii handbalului a împlinit frumoasa vârstă de 77 de ani, n. red.) m-a convins, mai de mult timp, să reînviem handbalul în Deva. Acum, însă, sunt convins că toată conducerea Primăriei, cât și consilierii locali, de care depindem, pentru că noi inițiem proiecte, iar dânșii le votează, vor fi de acord, în unanimitate, cu înființarea unei noi echipe de hanbdal a Devei. Nu știu dacă noua echipă va putea să depășească performanțele celor de la Universitatea Remin. Este foarte greu să le depășească, dar sunt convins că viitoarele jucătoare le vor avea ca modele pe fetele de la Universitatea Remin și, în fiecare zi când se vor antrena, se vor gândi la cele care au câștigat Challenge Cup în 2002. Felicitări încă o dată și am fost onorați că am putut fi gazde pentru aceste mari campioane”, a declarat Florin Oancea. În cazul unei înființări rapide a unei echipe la Deva, aceasta s-ar putea înscrie încă din această toamnă în cel de-al doilea eșalon valoric al  handbalului feminin românesc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului