LA FOTBAL PE PLAJĂ. Devenii luptă pentru intrarea în elita europeană

Recent, la Catania, în Italia, s-au desfășurat meciurile din Grupa 1 a Diviziei B din cadrul European Beach Soccer League (EBSL) 2019.

La competiție, care, în limba română, se numește Liga Europeană de Fotbal pe Plajă, a participat și selecționata țării nostre.

Cinci jucători de la ACS West

Echipa națională a României a terminat pe locul 2 și s-a situat în fruntea echipelor clasate pe locul secund câștigându-și dreptul de a evolua pentru promovarea în Divizia A. În Italia, elevii lui Marian Măciucă, fost, în trecut, la ACS West Deva, au învins Finlanda, 7-4, și au pierdut cu Grecia, 2-3, care a câștigat grupa și a obținut, la rândul său, calificarea în turneul de promovare în Divizia A, competiția de elită a EBSL. Celălalt adversar din grupă, Serbia, nu s-a prezentat și a pierdut toate meciurile cu 0-3. Alături de Maria Măciucă în Italia au mai evoluat portarii Andrei Neag și Valentin Dumitrică și jucătorii de câmp Iulian Răvoiu, Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Bogdan Ciocănel, Emil Vîrtan, Adrian Benciu și Gheorghe Andreescu. Dintre aceștia, cinci, respectiv portarul Neag și jucătorii de câmp Răvoiu, Zaharia, Ciocănel și Vîrtan, au evoluat, sezonul trecut, la ACS West Deva, care a devenit campioană națională la fotbal pe plajă. Calificarea tricolorilor poate fi considerată ca un veritabil succes, în condițiile în care în acest an nu s-a desfășurat campionatul național.

Cu cine se vor bate

Pentru calificarea în Divizia A, fiind vorba despre un singur loc disponibil, pe lângă România, se vor mai lupta Azerbaijan, ultima din turneul de elită, Kazahstan și Bulgaria, situate în grupe pe locul secund, ca și tricolorii, precum și Grecia,Ungaria, Cehia și Geoargia, învingătoarele din seriile de calificare. Au ratat accesul la turneul de promovare Estonia, echipa cu cel mai slab punctaj de pe locul al doilea, Lituania, Finlanda, Norvegia și Anglia, clasate pe poziția a treia, precum și Danemarca, Olanda, Moldova și Serbia. În Divizia A vor mai evolua, anul viitor, Germania, Polonioa și Franța, care au încheiat faza preliminară a turneului de elită pe locurile 9-11, dar și Spania,Portugalia, Italia, Belarus, Ucraina, Rusia, Turcia și Elveția, care vor lupta pentru câștigarea ESBL 2019. Faza finală a ESBL 2019, cât și turneul de promovare în Divizia A, la care, repetăm, participă și România, vor avea loc în Portugalia, la Figueira de Foz, în perioada 5 – 8 septembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500