LA FOTBAL PE PLAJĂ. Devenii luptă pentru intrarea în elita europeană

Recent, la Catania, în Italia, s-au desfășurat meciurile din Grupa 1 a Diviziei B din cadrul European Beach Soccer League (EBSL) 2019.

La competiție, care, în limba română, se numește Liga Europeană de Fotbal pe Plajă, a participat și selecționata țării nostre.

Cinci jucători de la ACS West

Echipa națională a României a terminat pe locul 2 și s-a situat în fruntea echipelor clasate pe locul secund câștigându-și dreptul de a evolua pentru promovarea în Divizia A. În Italia, elevii lui Marian Măciucă, fost, în trecut, la ACS West Deva, au învins Finlanda, 7-4, și au pierdut cu Grecia, 2-3, care a câștigat grupa și a obținut, la rândul său, calificarea în turneul de promovare în Divizia A, competiția de elită a EBSL. Celălalt adversar din grupă, Serbia, nu s-a prezentat și a pierdut toate meciurile cu 0-3. Alături de Maria Măciucă în Italia au mai evoluat portarii Andrei Neag și Valentin Dumitrică și jucătorii de câmp Iulian Răvoiu, Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Bogdan Ciocănel, Emil Vîrtan, Adrian Benciu și Gheorghe Andreescu. Dintre aceștia, cinci, respectiv portarul Neag și jucătorii de câmp Răvoiu, Zaharia, Ciocănel și Vîrtan, au evoluat, sezonul trecut, la ACS West Deva, care a devenit campioană națională la fotbal pe plajă. Calificarea tricolorilor poate fi considerată ca un veritabil succes, în condițiile în care în acest an nu s-a desfășurat campionatul național.

Cu cine se vor bate

Pentru calificarea în Divizia A, fiind vorba despre un singur loc disponibil, pe lângă România, se vor mai lupta Azerbaijan, ultima din turneul de elită, Kazahstan și Bulgaria, situate în grupe pe locul secund, ca și tricolorii, precum și Grecia,Ungaria, Cehia și Geoargia, învingătoarele din seriile de calificare. Au ratat accesul la turneul de promovare Estonia, echipa cu cel mai slab punctaj de pe locul al doilea, Lituania, Finlanda, Norvegia și Anglia, clasate pe poziția a treia, precum și Danemarca, Olanda, Moldova și Serbia. În Divizia A vor mai evolua, anul viitor, Germania, Polonioa și Franța, care au încheiat faza preliminară a turneului de elită pe locurile 9-11, dar și Spania,Portugalia, Italia, Belarus, Ucraina, Rusia, Turcia și Elveția, care vor lupta pentru câștigarea ESBL 2019. Faza finală a ESBL 2019, cât și turneul de promovare în Divizia A, la care, repetăm, participă și România, vor avea loc în Portugalia, la Figueira de Foz, în perioada 5 – 8 septembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna