LA FOTBAL PE PLAJĂ. Devenii luptă pentru intrarea în elita europeană

Recent, la Catania, în Italia, s-au desfășurat meciurile din Grupa 1 a Diviziei B din cadrul European Beach Soccer League (EBSL) 2019.

La competiție, care, în limba română, se numește Liga Europeană de Fotbal pe Plajă, a participat și selecționata țării nostre.

Cinci jucători de la ACS West

Echipa națională a României a terminat pe locul 2 și s-a situat în fruntea echipelor clasate pe locul secund câștigându-și dreptul de a evolua pentru promovarea în Divizia A. În Italia, elevii lui Marian Măciucă, fost, în trecut, la ACS West Deva, au învins Finlanda, 7-4, și au pierdut cu Grecia, 2-3, care a câștigat grupa și a obținut, la rândul său, calificarea în turneul de promovare în Divizia A, competiția de elită a EBSL. Celălalt adversar din grupă, Serbia, nu s-a prezentat și a pierdut toate meciurile cu 0-3. Alături de Maria Măciucă în Italia au mai evoluat portarii Andrei Neag și Valentin Dumitrică și jucătorii de câmp Iulian Răvoiu, Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Bogdan Ciocănel, Emil Vîrtan, Adrian Benciu și Gheorghe Andreescu. Dintre aceștia, cinci, respectiv portarul Neag și jucătorii de câmp Răvoiu, Zaharia, Ciocănel și Vîrtan, au evoluat, sezonul trecut, la ACS West Deva, care a devenit campioană națională la fotbal pe plajă. Calificarea tricolorilor poate fi considerată ca un veritabil succes, în condițiile în care în acest an nu s-a desfășurat campionatul național.

Cu cine se vor bate

Pentru calificarea în Divizia A, fiind vorba despre un singur loc disponibil, pe lângă România, se vor mai lupta Azerbaijan, ultima din turneul de elită, Kazahstan și Bulgaria, situate în grupe pe locul secund, ca și tricolorii, precum și Grecia,Ungaria, Cehia și Geoargia, învingătoarele din seriile de calificare. Au ratat accesul la turneul de promovare Estonia, echipa cu cel mai slab punctaj de pe locul al doilea, Lituania, Finlanda, Norvegia și Anglia, clasate pe poziția a treia, precum și Danemarca, Olanda, Moldova și Serbia. În Divizia A vor mai evolua, anul viitor, Germania, Polonioa și Franța, care au încheiat faza preliminară a turneului de elită pe locurile 9-11, dar și Spania,Portugalia, Italia, Belarus, Ucraina, Rusia, Turcia și Elveția, care vor lupta pentru câștigarea ESBL 2019. Faza finală a ESBL 2019, cât și turneul de promovare în Divizia A, la care, repetăm, participă și România, vor avea loc în Portugalia, la Figueira de Foz, în perioada 5 – 8 septembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani