FOTOGALERIE/JUDO/CUPA EUROPEI LA JUNIORI UNDER 21 – FEMININ ŞI MASCULIN – DEVA 2014/Viitorul judoului mondial a concurat la Deva!

Gazde bune, judoka din România nu au făcut figuraţie la prima ediţie a Cupei Europei rezervată juniorilor care s-a desfăşurat la Deva, ci au pus mâna pe 7 medalii între care una de aur. Olanda a fost cea mai bună dintre cele 17 ţări participante.

16-SALA

Evenimentul sportiv al anului 2014 în judeţul Hunedoara, Cupa Europei la judo competiţie cu participare internaţională rezervată juniorilor Under 21 – feminin şi masculin – întrecere de Top Ranking, s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute la Deva.

Timp de două zile, sâmbătă şi ieri, pe cele 3 tatami-uri montate pe parchetul Sălii Sporturilor şi ea primenită în ton cu evenimentul au intrat şi au luptat cu inteligenţă, răbdare şi ardoare pentru medalii la 16 categorii de greutate – 8 la feminin şi 8 la masculin – aproximativ 300 de judoka din 17 ţări de pe continent.

”În aceste zile la Deva i-am putut vedea la treabă pe viitorii campioni ai judo-ului European şi mondial. Pe o parte dintre acești tineri îi vom felicita după următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de la Rio”, a asigurat Florin Bercean, antrenorul Lotului Olimpic feminin de judo al României, dar şi al Alinei Dumitru prima campioană olimpică a României la judo, la JO de la Beijing 2008.

Festivitatea oficială de deschidere a fost şi ea spectaculoasă, colorată şi sonoră pe ritmuri de fanfară.

Rezultate şi date tehnice ale concursului

La final imnul Olandei a răsunat de cele mai multe ori în Sala Sporturilor din Deva, de 7 ori! Urmat de cel al Rusiei şi Serbiei de câte două ori. Şi “Deşteaptă-te române” a fost cântat în picioare de spectatorii prezenţi în tribună sâmbătă graţie Larisei Florian care a câştigat medalia de aur pentru România la categoria minus 52 kilograme. Ea a învins-o în ultimul act pe Anastasia Kovalenko din Rusia. Meciul a fost unul la discreţia sportivei noastre, reuşind să câştige înainte de limită după două procedee de şapte puncte (wazari awasete ippon).

Altfel, România a mai avut alţi 6 sportivi pe podiumul de premiere – 3 medaliaţi cu argint: lmer Szocs la categoria – 73 kilograme, Ştefania Adelina Dobre la cat. – 57 kg; şi Andreea Panea la + 78 kg. şi alţi 3 medaliaţi cu bronz: Florin Eduard Selea la categoria – 55 kilograme, Mircea Croitoru la cat. + 100 kg; şi Patricia Patras la cat. – 57 kg.

Astfel, dintre cei 259 de sportivi 134 au fost băieţi, iar 125 fete. Cei mai mulţi concurenţi au luptat la categoria minus 73 de kilograme masculină, 30, iar cei mai puţini la categoria plus 100 kilograme, doar 4.

[wzslider autoplay=”true”]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii