11.3 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Jocurile de Nataţie „Special Olympics” Hunedoara

Joi, la Hunedoara s-au desfăşurat Jocurile de Nataţie „Special Olympics” Hunedoara 2017, organizate de Asociaţia Umanitară „Ioana” şi Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, în parteneriat cu Primăria Municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

 

Concursul s-a desfășurat la Bazinul de Înot Hunedoara.  Olimpiada a ajuns la a VII-a ediţie şi este destinată copiilor şi tinerilor care suferă de sindromul Down şi alte dizabilităţi. Este de evidenţiat faptul că din judeţul Hunedoara au participat toate şcolile de învăţământ special şi special integrat.

În deschidere s-a dat citire jurământului „Special Olympics” şi s-a intonat imnul de stat al României. La start s-au aliniat elevi de la următoarele instituţii: Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” Blaj(AB), Şcoala ONG Fundaţia de Abilitare Speranţa Timişoara, Şcoala ONG CSEI Tg-Jiu (GJ), Şcoala Gimnazială    “I.G. Duca” Petroşani, Şcoala ONG CSEI Rudolf Steiner Hunedoara Locaţia-Lupeni, CSEI Lacrima Bistriţa (BN), Liceul Tehnologic “Ovid Densuşianu “Călan (HD). La final toţi copii au fost câştigători şi au fost răsplătiţi cu medalii, cupe şi diplome.

 

„Jocurile de nataţie Special Olimpic le-am iniţiat în 2011 naţionale, le-am transformat în nivel regional graţie volumului mult de muncă şi numărului mare de participanţi şi suntem la ediţia a VII-a. Participă copii cu deficienţe mintale cu coeficient de inteligenţă sub 70, o condiţie ca şi copii să poată participa trebuie să fie „Eligible Special Olympics”. Participă copii din cinci judeţe şi din diverse instituţii iar numărul lor este 150 de participanţi împreună cu însoţitori, care sunt profesori, antrenori sau părinţi. Probele la care participă sunt, mers în apă pentru copii cu cele mai grave deficienţe, apoi ne mutăm la bazinul mare şi avem probe de înot asistat. Profesorul înoată alături de elev, iar cei mai evoluaţi la înot liber. Ei vin din judeţele Bistriţa Năsăud, Alba, Gorj şi Hunedoara. Suntem susţinuţi de o echipă puternică şi mare de voluntari, odată sunt profesori şi colegi mei de la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, apoi personalul Bazinului de Înot Hunedoara, întreg personalul, iar apoi elevi, elevi voluntari de la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara cu care avem parteneriat. Avem mândria să spunem că noi am iniţiat în România aceste jocuri şi după noi s-au luat şi alţii şi se organizează în multe părţi ale ţării şi este primul concurs care se organizează special. Am iniţiat pentru copii cu Sindromul Down, de şapte ani acest eveniment şi se ţine la Hunedoara, a fost decizia noastră. Mai sunt evenimente care sunt organizate în alte părţi ale ţării, dar noi constant de şapte ani le organizăm. Mulţumim pentru sprijin partenerilor noştri Primăria Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret care ne-a asigurat cupele şi medaliile frumoase şi Fundaţia Special Olympics România  care ne-a asigurat aceste tricouri frumoase” a precizat organizatorul competiţiei, prof. Mariana Niţă, consilier educativ Centru de pedagogie Curativă Simeria.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/