INTERVIU CU ANTRENORUL PRINCIPAL AL DEVEI. Ştefan Nanu este mulţumit de calitatea jucătorilor din lotul actual

În mai puţin de o lună se va relua returul sezonului 2019 – 2020 din Liga 3 de fotbal.

 

 

La finele săptămânii trecute, după un cantonament centralizat, cei de la LPS Cetate Deva au susţinut primul lor meci amical din acest an.

 

Au un jucător la naţionala de juniori

 

Despre ce a fost şi ce va fi am purat o discuţie cu Ştefan Nanu, antrenorul principal al devenilor

 

Reporter: Care sunt concluziile după ieşirea din cantonament?

Ştefan Nanu: Sunt mulţumit de băieţi, după cele opt zile de cantonament de la Geoagiu Băi. Toţi au răspuns la efort, toţi şi-au dorit, s-a văzut asta. Le-am şi spus că pregătirea este individuală, nu de grup, munceşti pentru tine. Curescu, Boldea, Doboş – care a dat patru kilograme jos în perioada aceasta – au fost între primii ca atitudine. Am făcut câte două antrenamente pe zi, cel de dimineaţă axat pe pregătirea fizică, iar după amiază am trecut în sala de forţă. Nu am avut accidentaţi şi asta mă bucură, înseamnă că s-a lucrat bine.

Rep.: Să spunem de ce a lipsit – mai mult decât motivat – din lotul devean Andrei Iana…

Ş.N.: Aşa este, Iana a fost convocat la Naţionala U-18 a României, care în perioada 7 – 11 februarie a avut un turneu în Spania, cu jocuri în compania Norvegiei, Portugaliei şi Turciei. Este o primă acţiune de pregătire a turneului final al Campionatului European U-19, pe care ţara noastră îl va găzdui în 2021. Este o mândrie pentru Deva să aibă în sfârşit un jucător titular la o Naţională a României, pentru că Andrei a fost până acum folosit în mod constant de selecţioner.

 

Vor juca tot 4-3-3

 

Rep.: Şi a fost şi primul joc de pregătire…

Nanu: A fost primul meci de pregătire, cu Metalurgistul Cugir în deplasare, pe care l-am pierdut cu 1-0, în condiţiile în care avem opt jucători noi în lot. Vă daţi seama  va dura până se integrează, până se obişnuiesc cu sistemul de joc pe care îl folosesc eu, mai e nevoie de multe antrenamente pentru asta. Facem antrenamente cu mingea, axate în principal pe poziţionarea în teren. Aţi văzut că şi în tur am jucat un 4 – 3 – 3 ofensiv; în acest sistem echipa trebuie să stea foarte bine în teren, să facă presing, să ia în primire adversarul de sus.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre noutăţile din lot?

Nanu: Sunt mulţumit de calitatea jucătorilor pe care îi am la dispoziţie pentru retur. Există acum concurenţă pe posturi, am de unde alege. În turul campionatului mă uitam pe bancă şi nu aveam pe cine să bag pe teren. Ne-a lipsit în tur mai ales acel număr 9, acum aveam soluţii. L-am adus pe Iovu, vârf de o calitate foarte bună, a fost în plutonul fruntaş la pregărire. Să nu uităm, a promovat cu Sepsi în prima ligă, a şi jucat câteva meciuri acolo. A mai venit Marius Ion, jucător cu experienţă la 30 de ani, are 1,94 şi poate fi folosit şi ca fundaş central, nu doar ca atacant. Mai e Velcotă, are calitate, îl ştiu de când am lucrat cu el la Poli Timişoara. La mijloc ne lipsea experienţa, deşi nu am ce să le reproşez băieţilor care au jucat în tur, au dat totul pe teren, şi-au făcut datoria. I-am adus pe Herci, pe Boldea, jucători cu experienţă, mai este Petresc, care mie îmi place foarte mult, este un mijlocaş central de creaţie, care caută mingea, mai e şi Filip, repet, acum am de unde alege.

 

Meciurile din retur, la Simeria

 

Rep.: Care este obiectivul pentru retur?

Nanu: Pornim în retur de pe locul 12, cu minus patru la adevăr, dar dacă vă uitaţi în clasament vedeţi că între noi şi locul 6 sunt doar cinci puncte diferenţă. Cu două meciuri câştigate ai urcat pe locul 6. Obiectivul fixat pentru acest sezon este evitarea retrogradării, dar cu lotul actual îmi propun să terminăm în primele 8. Pentru anul viitor ne dorim promovarea, nu mă feresc să o spun. Mă bucur că am găsit aici la Deva înţelegere la factorii de decizie locali. Împreună cu domnul primar Oancea, cu domnul Potecă, ne-am apucat de infrastructură, pentru că fără infrastructură nu poţi face nimic. Există toate condiţiile de cazare şi masă la Liceul Sportiv, terenul principal de la stadion este deja decopertat pentru instalarea noului gazon, va fi unul de liga întâi, va avea şi nocturnă, şi o pistă de atletism cu şapte culoare. Va fi gata şi terenul sintetic de antrenament, iar acesta va începe încet-încet să îşi amelioreze investiţia, pentru că multe echipe din zonă vor dori să joace pe sintetic, iar chiria pe un asemenea teren costă. Deocamdată meciurile din returul campionatului le vom juca la Simeria, unde terenul se prezintă în condiţii foarte bune.

 

EXTRA

Lotul de jucători de la Cetate Deva:

portari: Manea, Voinea

fundaşi: Kelemen, Teodorescu, Radak, Bogdanovici, Jude, Doboş

mijlocaşi: Ţoiu, Bârzan, Subţirică, Boldea, Herci, D. Filip, Petresc

atacanţi: Iana, Chivu, Curescu, Iovu, M. Ion, Velcotă

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia