ÎN SALĂ. Titluri naționale pentru atleții deveni

La finele săptămânii trecute la București s-a disputat o nouă ediție a Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret.

 

Dacă la tineret competiția s-a aflat la cea de-a 37-a ediție, întrecerea seniorilor a fost una jubiliară, purtând numărul 50.

Florentina Iușco, în formă

La întreceri au participat și atleți de la două cluburi din Deva, SCM și LPS Cetate, care au câștigat cinci medalii, dintre care patru de aur și una de bronz. Cea mai așteptată evoluție a fost cea a săritoarei în lungime Florentina Marincu iușco, de la LPS Cetate Deva. Florentina Iușco s-a încălzit vineri, în prima zi a competiției, când a obșinut calificarrea în finala probei de 60 m plat, la care nu s-a mai prezentat, conservându-și energia pentru concursul de săritură în lungime, probă în care este proaspătă campioană balcanică, dar, mai ales, calificată la Jocurile Olimpice din această vară, de la Tokyo. Sportiva pregătită de profesorul Puiu Alexe și-a confirmat forma bună în care se află, câștigând, fără probleme, titlul național la senioare cu un decent 6,27. În aceeași probă a mai concurat o sportivă de la LPS Cetate deva, Georgiana Timu, care a fost a opta la senioare și a șaptea la tineret. În schimb, însă, Georgiana a urcat pe podium la tineret, la triplu salt, fiind a treia, în întrecerea senioarelor deveanca terminând pe poyiția a șasea.

Dominație totală la prăjină

Celelalte medalii, toate de aur, au fost câștigate de săritorii cu prăjina de la SCM Deva. Astfel, în întrecerea masculină, Andrei Deliu s-a impus la seniori, iar în competiția fetelor Antonia Irimia a câștigat la ambele categorii de vârstă, devenind, astfel, dublă campioană națională de sală la săritura cu prăjina. Aproape de podium s-a aflat Elisa Enache, de la LPS Cetate, la înălțime, unde a fost a patra la tineret și a șaptea la senioare. Un alt sportiv de la LPS Cetate, Rareș Maier, a avut evoluții meritorii, terminând al cincilea la triplusalt, la ambele categorii de vârstă, în vreme ce la lungime a fost pe 9 la tineret și pe 13 la seniori. Trebuie remarcate și reyultatele semifondistei Claudia Florea, care, la senioare, a fost a cincea la 1.500 și a șaptea la 800. Și mai trebuie precizat că a devenit campioană națională, la 4X400 plat, și fosta atletă de la CSȘ Hunedoara, Andrada Gheață, tânăra de 16 ani făcând parte din ștafeta celor de la CSU Cluj.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus