Iencsi şi-a dat demisia de la FC Hunedoara

S-a terminat vacanţa şi pentru fotbaliştii de la FC Hunedoara. Marţi hunedorenii au efectuat primul antrenament din 2016 în vederea pregătirii returului de campionat al seriei a IV-a din Liga a III-a de fotbal.

Marea surpriză a venit, însă, înainte de antrenament. Antrenorul Adrian Iencsi, după doar două luni, a anunţat că îşi dă demisia deoarece bugetul solicitat de conducerea clubului de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local nu a fost aprobat. În lotul hunedorenilor nu sunt schimbări faţă de tur, momentan, dar în actualele condiţii politica staff-ului administrativ al celor de la FC Hunedoara se va schimba, nefiind exclusă despărţirea de unii diintre jucători. Singurele posibile noutăţi în lot, la această oră, sunt reprezentate de eventuale promovări de la echipa de juniori. FC Hunedoara nu va pleca în cantonamente, acest lucru fiind stabilit anterior, urmând a face pregătirea pe plan local, aceasta incluzând, după perioada de antrenamente specifice revenirii la capacitatea de efort şi câteva meciuri amicale. Conducerea clubului hunedorean îşi doreşte să joace minimum şase meciuri amicale până la debutul returului, care va fi în primul sfârşit de săptămână al lunii martie, dacă nu vor fi probleme cu ninsorile atunci. Până acum este perfectat un sigur un meci amical, cu CNS Cetate Deva, la Hunedoara, pe 30 ianuarie, acesta fiind primul meci de verificare ale celor două vecine, care sunt colege de serie, nefiind exclus ca acestea să se mai întâlnească o dată, la începutul lui martie, în reşedinţa de judeţ. Cu siguranţă, însă, hunedorenii îşi vor mai găsi adversari din zonă pentru a fi puşi la punct cu pregătirea la începutul returului, când vor întâlni, pe propriul teren, pe Naţional Sebiş, a patra clasată, în faţa cărora au câştigat, în deplasare, în debutul campionatului.

Promovarea rămâne, în continuare, tot un vis

La sfârşitul turului, FC Hunedoara se află pe un dezamăgitor loc şase, deşi la începutul campionatului, ca în fiecare an, de altfel, obiectivul era promovarea. Începutul se sezon a fost unul bun pentru echipa pregătită, atunci, de Victor Roşca. A fost victoria de la Sebiş, apoi o înfrângere surprinzătoare, atunci, acasă, cu nou promovata Performanţa Ighiu, acum pe locul trei, dar rezultatul nefat a fost estompat de succese succesive cu Ineul afară, cu Deva acasă şi cu echipa secundă a Craiovei, din nou în deplasare. Din etapa a şasea, însă, s-a rupt ceva în jocul echipei, urmând trei jocuri de coşmar încheiate cu tot atâtea înfrângeri, în faţa celor de la Becicherec, locul cinci acum, la Hunedoara, a celor de la Cisnădie, după ce au condus cu 3-0, şi, din nou acasă, în faţa liderului ASU Poli Timişoara. Victor Roşca a fost demis după aceste rezultate, iar pentru o etapă de pregătirea echipei s-a ocupat secundul Mircea Alic junior, sub comanda acestuia FC Hunedoara câştigând în deplasare, pe terenul celor de la Giarmata, ultima clasată. Din etapa a zecea antrenor principal a fost numit Adrian Iencsi, dar debutul fostului internaţional pe banca tehnică a fost unul nefast, încheiat cu încă un eşec pe teren propriu, în faţa celei de-a doua clasate, Metalurgistul Cugir. Apoi lucrurile şi-au mai revenit la normal, hunedorenii obţinând o remiză la Lugoj, apoi două victorii acasă, după mult timp, în faţa celor de la Filiaşi şi Pandurii II Târgu Jiu, între aceste jocuri fiind şi o etapă în care echipa lui Iencsi a stat, şi, în fine, încă un rezultat de egalitate, în ultima rundă a turului, la Motru, achipa încheind prima parte a campionatului pe poziţia a şasea, la 11 puncte de lider. Aşadar Adrian Iencsi a condus echipa în cinci meciuri, reuşind două victorii, două remize şi o înfrângere. Viitorul antrenor al hunedorenilor va fi numit zilele următoare. În aceste condiţii, deşi nu este, matematic, imposibil, promovarea Hunedoarei în liga secundă pare a fi un obiectiv extrem de greu de realizat.

EXTRA

Programul returului pentru FC Hunedoara

5 martie, etapa 16: Naţional Sebiş, acasă
12 martie, etapa 17: Performanţa Ighiu, deplasare
19 martie, etapa 18: CS Ineu, acasă
26 martie, etapa 19: Cetate Deva, deplasare
2 aprilie, etapa 20: CSU Craiova 2, acasă
9 aprilie, etapa 21: Becicherecu Mic, deplasare
16 aprilie, etapa 22: Măgura Cisnădie, acasă
20 aprilie, etapa 23: ACS Poli Timişoara, deplasare
23 aprilie, etapa 24: Millenium Giarmata, acasă
30 aprilie, etapa 25: Metalurgistul Cugir, deplasare
7 mai, etapa 26: CS Municipal Lugoj, acasă
11 mai, etapa 27: ACSO Filiaşi, deplasare
14 mai, etapa 28: stă
21 mai, etapa 29: Pandurii Tg. Jiu 2, deplasare
28 mai, etapa 30: Minerul Motru, acasă.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului