Hunedoreanul Bogdan Lobonţ, la un meci de „top 10”

630

În cazul în care va juca în amicalul cu Trinidad Tobago, fostul portar al Corvinului va ajunge pe locul 9 în ceea ce priveşte numărul de selecţii în echipa naţională de fotbal a României

main lobont

Selecţionerul Victor Piţurcă a dat publicităţii lista cu fotbaliştii ce evoluează în campionate şi cărora le-a trimis telegrame de convocare pentru apropiatul meci amical, din 4 iunie, de la orele 20:45, pe care selecţionata României îl va juca cu reprezentativa similară a statului Trinidad Tobago, meciul urmând a se disputa pe „Arena Naţională” din Bucureşti. Pe lista provizorie a selecţionerului Victor Piţurcă pentru meciul cu Trinidad Tobago se află 10 jucători legitimaţi la cluburi de peste hotare: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia Calcio), Răzvan Raţ(FC Shakhtar Doneţk), Gabriel Torje (Granada CF), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Stoian (Chievo), Bogdan Stancu (Orduspor Kulubu) şi Ciprian Marica (FC Schalke 04). În funcţie de starea de sănătate a jucătorilor, de forma lor sportivăşi de statutul pe care-l au la echipele lor de club, faxurile definitive vor fi trimise joi, 30 mai.

 

Un corvinist în lot

Printre cei zece jucători care au primit telegrame de convocare se numărăşi Bogdan Lobonţ, legitimat la AS Roma. Hunedorean get – beget, născut pe 18 ianuarie 1978, Lobonţ, fost portar al Corvinului, până a ajunge la echipa din „Cetatea Eternă”, a mai jucat pentru bucureştencele Rapid şi Dinamo, dar şi la Ajax Amsterdam, în Olanda, precum şi la altă echipă italiană, Fiorentina.”Lobby” a jucat, ultima oară, pentru reprezentativa României, pe 11 septem,brie 2012, apărând în prima repriză a partidei cu Andorra, de la Bucureşti (4-0 pentru „tricolori, n.r.), joc care a contat pentru preliminariile Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor, competiţie ce va fi găzduită de Brazilia. În ultimele meciuri, după ce a scăpat de mai multe accidentări, dar profitând şi de indisponibilitatea lui Stekelenburg şi de lipsa de formă a lui Goicoechea, contracandidaţii săi pe post, „Lobby” a revenit în poarta celor de la AS Roma. De numele lui Lobonţ se leagăşi litigiul dintre Corvinul şi Rapid, care durează de 13 ani, echipa bucureşteană refuzând să plătească 30 de procente către Hunedoara din valoarea transferului internaţionalului român la Ajax.

 

Îl poate egala pe Rednic

 

Dacă va juca cu reprezentativa exoticului stat caraibean, Bogdan Lobonţ va ajunge la un număr de 83 de selecţii în echipa naţională a României, cu care îl va egala pe un alt hunedorean get-beget, Mircea Rednic. Astfel, Lobonţ va putea ajunge pe locul al nouălea în topul celor mai selecţionaţi români, la egalitate cu Rednic şi cu o altă legendă a „tricolorilor”, Marius Lăcătuş. Cel mai selecţionat hunedorean în echipa naţională este regretatul Michael Klein, care a evoluat de 89 de ori pentru echipa naţională de fotbal a României. Revenind la Bogdan Lobonţ, trebuie spus că acesta a făcut parte din lotul României la EURO 2000, din Belgia şi Olanda, când „tricolorii” au reuşit cea mai bună performanţă a lor la această competiţie, calificarea în sferturile de finală, fără a juca, însă, vreun minut, şi a fost titularul postului de portar la Campionatul European de acum 5 ani, când reprezentativa ţării nostre nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *