10.7 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Handbal femimin: Începe returul Ligii Naţionale

În etapa a XIV-a Cetate Deva va juca în deplasare, la U Neptun Constanţa

După o pauză de circa două luni, datorată participării echipei naţionale la Campionatul European, caravana Ligii Naţionale de handbal feminin reporneşte la drum cu prima etapă a returului.

cet dv 019

Pe Litoral, cu doi antrenori

În runda a XIV-a, CSM Cetate devatrans Deva va evolua, duminică, în deplasare, pe terenul celor de la Universitatea Neptun Constanţa. La sfârşitul turului de campionat Deva ocupă poziţia a zecea, cu 14 puncte, în vreme ce echipa de pe Litoral este pe locul 12, la patru „lungimi” de Cetate. Referitor la echipa hunedoreană, trebuie spus că aceasta se va deplasa la malul mării cu doi antrenori, respectiv Cosmin Hendrea, cel care a mai fost pe banca Devei şi a condus pregătirea din perioada de pauză competiţională, şi Ioan Ani – Senocico, fostul tehnician al celor de la Universitatea Alexandrion Cluj, ajuns de cîteva zile în oraşul de la poalele Cetăţii. De altfel, este ştiut că soţia antrenorului clujean, Mihaela Ani – Senocico, un centru extrem de valoros şi de experimentat, în acelaşi timp, a semnat un contract cu Cetate încă de la finele anului trecut, acesta fiind singurul transfer pe care l-a făcut Deva în această perioadă. Revenind la cuplul de antrenori de la Cetate, finanţatorul echipei devene, Marian Muntean, susţine că ambii vor avea atribuţiuni egale pe banca tehnică şi că antrenorii Hendrea şi Ani – Senocico se vor ocupa de pregătirea celor de la Cetate cel puţin până în vară.

Cu gândul la victorie

Devencele pleacă cu un optimism ponderat la Constanţa şi speră în obţinerea unei victorii, care ar îmbunătăţi situaţia celor de la Cetate în clasament şi ar creşte şansele de accedere a hunedorencelor în play-off-ul Ligii Naţionale. Acest lucru va fi, însă, desatul de greu de realizat, dar nu şi imposibil. Legat de partida de duminică, de la Constanţa, a cărei oră de începere va fi stabilită vineri de către federaţia de specialitate, trebuie spus că Deva se va deplasa cu întreg lotul de jucătoare, neplecând nimeni de la Cetate, deşi se punea problema, mai deunăzi, de despărţirea de una dintre jucătoarele străine care sunt în lotul hunedorencelor. La rândul său, şi echipa de pe Litoral a făcut un singur transfer, mai exact un împrumut de la HCM Roman, la Constanţa revenind, sub această formă, portarul Paula Teodorescu – Vişan, care ar putea reveni între buturile formaţiei de la malul mării în jocul de duminică. De asemenea, cei de la Universitatea Neptun Constanţa încearcă, pe ultima sută de metri, să o transfere pe bulgăroaica Radostina Genkova, care evoluează pe postul de extremă stânga. Partida de la Constanţa va fi arbitrată de cuplul bucureştean Manea – Antonescu, în această primă etapă a returului întâlnindu-se şi primele două clasate, HCM Baia Mare şi surprinzătoarea SCM Craiova, pe terenul echipei din Maramureş.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/