3.1 C
Deva
joi, aprilie 18, 2024

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/România deasupra tuturor

O echipă a României formată din sportive junioare a câştigat ”Coupe Avenir” 2014 la gimnastică artistică iar deveanca Asiana Peng a pus mâna pe alte două medalii de aur în concursul pe aparate.

12-ECHIPA

Gimnasta Asiana Peng (foto mic), legitimată la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” din Deva s-a impus la bârnă – cu nota 13.950 puncte – și sol – 14.150p în conursul pe aparate al celei de-a  XVI-a ediții a ”Coupe Avenir” pentru juniori și junioare care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute în Sala Sporturilor din Malmedy (Belgia).

12-ASIANA

Încă o medalie de argint în contul ţării noastre a fost câştigată de Andreea Ciurusniuc la individual compus.

În întrecerea pe echipe reprezentativa României în componenţa: Andreea Cirusniuc (CSA Steaua Bucureşti), Maria Holbura şi Corina Găianu (ambele CSŞ1 Constanţa) şi Asiana Peng (foto mare), a dominat toate aparatele, reușind să se distanțeze la aproape 10 puncte de următoarea clasată, formația Belgiei.

Cu un total de 150.948 puncte junioarele noastre au ocupat primul loc, pe următoarele poziții ale podiumului de premiere fiind Belgia (141.165p) și Canada (103.048p).

123 de tinere gimnaste din 13 țări – Algeria, Canada, Germania, Marea Britanie, Islanda, Luxemburg, Maroc, Olanda, Statele Unite ale Americii, Qatar, Belgia, Suedia și România  au participat la ediția din acest an a ”Coupe Avenir”.

Gimnastele românce au fost însoţite de antrenorii deveni Florin Cotuțiu și Adela Popa. Să mai notăm și faptul că deveanca Gina Gogean s-a aflat în rândul arbitrelor la acest concurs.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/