GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/LA DEVA S-AU ÎNTRECUT GIMNASTELE DE PERSPECTIVĂ ALE ROMÂNIEI/Deva deasupra tuturor

Gimnastele de la Lotul Olimpic de junioare de la Deva au dominat Campionatele Naţionale. Ioana Crișan de la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” Deva a câștigat titlul național la individual compus Junioare II, nivel 4. Colega sa de club, Olivia Cîmpian a terminat pe doi. Devencele au luat alte opt medalii în finalele pe aparate: trei de aur, trei de argint şi două de bronz.

DSC07649

Sala Sporturilor din Deva a găzduit la finele săptămânii trecute una dintre cele mai importante competiţii interne de gimnastică artistică a anului 2014, cele mai bune junioare din ţară întrecându-se pentru podiumurile Campionatului Naţional individual al junioarelor I, II şi III.

La competiţia aflată sub egida Federaţiei Române de Gimnastică, în colaborare cu Colegiul Naţional Sportiv (CNS) “Cetate” Deva au participat peste 100 de mici gimnaste legitimate la 16 cluburi plus cele de la Loturile Olimpice de la Deva şi Izvorani care au concurat la patru categorii de vârstă, fiecare cu dorința nu numai de a fi printre cele mai bune, dar și pentru că vor să fie  promovate în loturile naţionale, de unde pot spera că vor ajunge mari campioane ale gimnasticii mondiale.

Campioane absolute

Prima zi, vineri, a fost dedicată întrecerilor pentru titlurile naţionale la individual compus, pe prima treaptă a podiumului urcând Dora Vulcan (Dinamo București) la junioare I, Nicole Coman (CS Farul Constanța) – junioare II, nivel 3, Ioana Crișan (foto mic, CNS “Cetate” Deva) – junioare II, nivel 4 şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanța) – junioare III, nivel 2. 12-GYM

CNS “Cetate” Deva, opt medalii pe aparate

În ceea ce ne (îi) priveşte pe iubitorii gimnastici din judeţul Hunedoara de menţionat că sportivele de la CNS “Cetate” Deva au dominat întrecerea rezervată junioarelor II de nivel 4 (cu 21 de concurente) unde pe podium alături de campioana Ioana Crişan – constantă la cele patru aparate și și-a stăpânit mai bine nervii pe final, la bârnă, unde s-a decis și podiumul – a urcat şi Olivia Cîmpian care a luat medalie de argint.

În a doua zi a întrecerii, sâmbătă, în concursul pe aparate cele mai prolifice gimnaste s-au arătat a fi Dora Vulcan (CSŞ Dinamo Bucureşti) – trei titluri (sărituri, paralele şi bârnă) la junioare I, Antonia Duţa (CS Dinamo Bucureşti) – cu câte două victorii, la junioare III, nivel 2 (sărituri şi bârnă) respectiv Ioana Crişan (CNS “Cetate” Deva) junioare II, nivel 4 (sărituri şi barnă). Au mai cucerit medalii pentru CNS “Cetate” Deva: Denisa Florea (aur la paralele); Olivia Cîmpian (argint la sărituri, paralele şi bârnă); Ioana Crişan (bronz la sol şi paralele).

La competiţie au luat startul sportive de la CNS “Cetate” Deva, CS Farul Constanţa, Steaua Bucureşti, CSŞ 1 Timişoara, CSŞ Triumf Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CSŞ Bârlad, CSM Oneşti, CSŞ 1 Constanţa, CSŞ Galaţi, CSŞ Steaua, CSM Arad, CSŞ 2 Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CSŞ Sibiu şi CSŞG Focşani, dar şi gimnastele de la Loturile naţionale de la Deva şi Izvorani.

[box border=”full”]

Campioane pe aparate

Să notăm şi campioanele pe aparate ale ediţiei 2014 a ”Naţionalelor” de junioare:

#Junioare I: Dora Vulcan (CSŞ Dinamo Bucureşti) – sărituri, paralele, bârnă şi Teea Milea (CS Farul Constanţa) – sol.

#Junioare II, Nivel 4: Ioana Crişan (CNS “Cetate” Deva) – sărituri, bârnă, Denisa Florea (CNS “Cetate” Deva) – paralele, Alexandra Mihai (CSŞ 2 Bucureşti) – sol.

#Junioare III, Nivel 2: Antonia Duţă (Dinamo Bucureşti) – sărituri, paralele, Daniela Trică (CSS Bârlad) – bârnă, Lisa Marchidanu (CSŞ Steaua Bucutureşti) – sol.

#Junioare III, Nivel 3: Ana Maria Puiu (CSSG Focşani) – sărituri, Iulia Berar (CSM Arad) – paralele, Maria Pană (Dinamo Bucureşti) – bârnă şi Ioana Oprea (CSM Oneşti) – sol.

[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte