GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/LA DEVA S-AU ÎNTRECUT GIMNASTELE DE PERSPECTIVĂ ALE ROMÂNIEI/Deva deasupra tuturor

Gimnastele de la Lotul Olimpic de junioare de la Deva au dominat Campionatele Naţionale. Ioana Crișan de la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” Deva a câștigat titlul național la individual compus Junioare II, nivel 4. Colega sa de club, Olivia Cîmpian a terminat pe doi. Devencele au luat alte opt medalii în finalele pe aparate: trei de aur, trei de argint şi două de bronz.

DSC07649

Sala Sporturilor din Deva a găzduit la finele săptămânii trecute una dintre cele mai importante competiţii interne de gimnastică artistică a anului 2014, cele mai bune junioare din ţară întrecându-se pentru podiumurile Campionatului Naţional individual al junioarelor I, II şi III.

La competiţia aflată sub egida Federaţiei Române de Gimnastică, în colaborare cu Colegiul Naţional Sportiv (CNS) “Cetate” Deva au participat peste 100 de mici gimnaste legitimate la 16 cluburi plus cele de la Loturile Olimpice de la Deva şi Izvorani care au concurat la patru categorii de vârstă, fiecare cu dorința nu numai de a fi printre cele mai bune, dar și pentru că vor să fie  promovate în loturile naţionale, de unde pot spera că vor ajunge mari campioane ale gimnasticii mondiale.

Campioane absolute

Prima zi, vineri, a fost dedicată întrecerilor pentru titlurile naţionale la individual compus, pe prima treaptă a podiumului urcând Dora Vulcan (Dinamo București) la junioare I, Nicole Coman (CS Farul Constanța) – junioare II, nivel 3, Ioana Crișan (foto mic, CNS “Cetate” Deva) – junioare II, nivel 4 şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanța) – junioare III, nivel 2. 12-GYM

CNS “Cetate” Deva, opt medalii pe aparate

În ceea ce ne (îi) priveşte pe iubitorii gimnastici din judeţul Hunedoara de menţionat că sportivele de la CNS “Cetate” Deva au dominat întrecerea rezervată junioarelor II de nivel 4 (cu 21 de concurente) unde pe podium alături de campioana Ioana Crişan – constantă la cele patru aparate și și-a stăpânit mai bine nervii pe final, la bârnă, unde s-a decis și podiumul – a urcat şi Olivia Cîmpian care a luat medalie de argint.

În a doua zi a întrecerii, sâmbătă, în concursul pe aparate cele mai prolifice gimnaste s-au arătat a fi Dora Vulcan (CSŞ Dinamo Bucureşti) – trei titluri (sărituri, paralele şi bârnă) la junioare I, Antonia Duţa (CS Dinamo Bucureşti) – cu câte două victorii, la junioare III, nivel 2 (sărituri şi bârnă) respectiv Ioana Crişan (CNS “Cetate” Deva) junioare II, nivel 4 (sărituri şi barnă). Au mai cucerit medalii pentru CNS “Cetate” Deva: Denisa Florea (aur la paralele); Olivia Cîmpian (argint la sărituri, paralele şi bârnă); Ioana Crişan (bronz la sol şi paralele).

La competiţie au luat startul sportive de la CNS “Cetate” Deva, CS Farul Constanţa, Steaua Bucureşti, CSŞ 1 Timişoara, CSŞ Triumf Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CSŞ Bârlad, CSM Oneşti, CSŞ 1 Constanţa, CSŞ Galaţi, CSŞ Steaua, CSM Arad, CSŞ 2 Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CSŞ Sibiu şi CSŞG Focşani, dar şi gimnastele de la Loturile naţionale de la Deva şi Izvorani.

[box border=”full”]

Campioane pe aparate

Să notăm şi campioanele pe aparate ale ediţiei 2014 a ”Naţionalelor” de junioare:

#Junioare I: Dora Vulcan (CSŞ Dinamo Bucureşti) – sărituri, paralele, bârnă şi Teea Milea (CS Farul Constanţa) – sol.

#Junioare II, Nivel 4: Ioana Crişan (CNS “Cetate” Deva) – sărituri, bârnă, Denisa Florea (CNS “Cetate” Deva) – paralele, Alexandra Mihai (CSŞ 2 Bucureşti) – sol.

#Junioare III, Nivel 2: Antonia Duţă (Dinamo Bucureşti) – sărituri, paralele, Daniela Trică (CSS Bârlad) – bârnă, Lisa Marchidanu (CSŞ Steaua Bucutureşti) – sol.

#Junioare III, Nivel 3: Ana Maria Puiu (CSSG Focşani) – sărituri, Iulia Berar (CSM Arad) – paralele, Maria Pană (Dinamo Bucureşti) – bârnă şi Ioana Oprea (CSM Oneşti) – sol.

[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă