GIMNASTICĂ ARTISTICĂ. Junioarele au acaparat toate aparatele!

Echipa feminină de gimnastică artistică – junioare a României din care au făcut parte şi 4 sportive de la Colegiul Naţional Sportiv (CNS) „Cetate” Deva a învins, într-o întâlnire amicală, formaţia similară a Franţei, scor 215.250 puncte la 210.900 puncte.

Foto: Martina Eggeling

Foto: Martina Eggeling

Disputa pe aparate a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la „Palais des Sports” din localitatea franceză Andrézieux-Bouthéon. Tehnicienii români Adela Popa şi Cristian Moldovan, ambii de la CNS “ Cetate” Deva au deplasat în Franţa un lot format din Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Laura Jurca şi  Mădalina Blendea – toate de la la CNS “ Cetate” Deva plus Silvia Zărzu şi Diana Teodoru.

Întâlnirea a fost, totodată, un punct de verificare şi pentru apropiatul Festival Olimpic al Tineretului European.

Conform site-ului Federaţiei Române de Gimnastică, gimnasta Andreea Munteanu (foto), a câştigat întrecerea la individual compus cu un totale 55.600 puncte, în timp ce Andreea Iridon (53.300 p) a fost pe treapta a treia a podiumului, între ele interpunandu-se reprezentanta gazdelor, Claire Martin (53.800p).

Junioarele noastre au dominat concursul şi pe aparate atât în calificări cât şi în finale, obţinând primul loc la toate cele patru aparate: sărituri, bârnă, sol – prin Andreea Munteanu (14.425p / 14.400p / 14.350p) – şi paralele – prin Andreea Iridon (14.350p).

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”