FOTO GALERIE/BOX/ Bogdan al 95-lea

Vicecampionul european la box, la categoria 75 de kilograme, Bogdan Juratoni este de ieri cetăţean de onoare al municipiului Deva, fiind primit cu apauze în Consiliul Local al municipiului Deva.

16-BOX

 Pugilistul amator Bogdan Juratoni (foto, în dreapta, 23 ani), şi-a mai trecut în lamares un titlu: cel onorific de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva. Astfel, pugilistul intră în marea galerie a sportivilor şi antrenorilor care le-au fost recunoscute meritele sportive şi care prin performanţele obţinute în competiţiile internaţionale au făcut cinste municipiului de la poalele Cetăţii şi României. Bogdan Juratoni a fost invitat special, ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Deva cea în care a fost votată, în unanimitate, acordarea titului de cetăţean de onoare al oraşului. Bogdan Juratoni a venit la Primăria Deva însoţit de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Hunedoara, Ilie Captari, şi a fost primit cu apauze în Consiliul Local al municipiului Deva. Diploma de cetăţean de onoare i-a fost înmânată de primarul Devei, Petru Mărginean.

“Felicitări pentru activitatea ta!”, i-a spus primarul (foto în stânga), care i-a înmânat şi un plic cu 1.000 de lei.

“Sunt mândru”

Vizibil emoţionat de onoarea care i-a fost făcută Juratoni a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut şi care s-au gândit la el.

“E o onoare pentru mine că am primit acest titlu. Le mulţumesc mult pentru susţinere consilierilor locali şi primarului. Şi primul titlu naţional, prima medalie m-a făcut să fiu mândru, însă acestă diplomă mă face să fiu şi mai mândru de activitatea mea”, a declarat Bogdan Juratoni.

Sportivul a mărturisit că a câştigat multe medalii în cariera sa însă nu se aştepta să primească şi titlul de Cetăţean de Onoare în oraşul său natal.

„La box am câştigat mai multe premii, dar la titlul de cetăţean de onoare nu m-am gândit, nici nu mă aşteptam. Când mă gândesc la Deva mă gândesc la casă, la familie, la prieteni şi mai nou la onoarea care mi s-a făcut când am devenit cetăţean de onoare”, a mai spus Juratoni.

El a urcat pentru prima data în ring la CS G&S Box Deva iar acum este legitimate la CS Dinamo Bucureşti.

Bogdan Juratoni, a câştigat luna trecută titlul de vicecampion european la box, la Minsk, în Ukraina el mai are în palmares şi o medalie de bronz cucerită în 2011 la Campionatele Mondial de la Baku, în Adzerbaidjan, ambele la categoria 75 de kilograme.

Juratoni în rând cu Nadia, Silivaş, Ponor şi Mihai Leu

Boxeorul Bogdan Juratoni este al 95-lea „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva şi al treilea care primeşte acest titlu în 2013. 28 dintre aceştia sunt foşti şi actuali sportivi sau antrenori printre care gimnastele Nadia Comăneci, Lavinia Miloşevici, Daniela Silivaş sau Cătălina Ponor, handbalista Valentina Elisei sau tehnicieni precum Martha şi Bela Karoly, Mariana Bitang, Octavian Bellu sau Nicolae Forminte. Între ei doar încă un pugilist, campionul mondial la profesionişti WBO, Mihai Leu care a fost onorat în 1997.

[wzslider autoplay=”true”]

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva