FOTE 2019. Şase medalii pentru gimnastele de la Deva

La Baku, în capitala Azerbaijanului, s-a desfăşurat cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

 

 

La competiţia polisportivă, care s-a desfăşurat în perioada 21 – 27 iulie, au avut reprezentanţi 48 de ţări europene, printre care şi România.

 

Pe locul 11 la nivel continental

 

În clasamentul total pe medalii România a ocupat locul 11, în condiţiile în care 38 din cele 48 de ţări participante au avut clasări pe podium, de la întreceri lipsind sportivi din Armenia, ţară care se află în relaţii reci cu Azerbaijan, şi Liechtenstein. Tinerii sportivi români au cucerit 19 medalii, din care patru de aur, zece de argint şi patru de bronz. Dintre acestea, şase au fost cucerite de gimnastele de la LPS Cetate Deva care au concurat la Baku, fiind vorba despre Antonia Duţă, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu. Cele trei au cucerit argintul în competiţia pe echipe, cu un total de 106,800 puncte, fiind depăşite de Rusia (108,050 puncte), dar devansând Marea Britanie (103,850). Celelalte medalii pentru gimnastele de la Deva au fost cucerite în finalele pe aparate. Astfel, Silviana Sfiringu a fost a doua la bârnă, cu 13,366, după britanica Ondine Achampong (13,666) şi înaintea franţuzoaicei Clarice Passeron (13,000)şi a treia la sărituri, cu 13,393, în urma rusoaicei Viktoria Listunova (14,166) şi ucrainiencei Anastasia Motak (14,016), în această finală Ioana Stănciulescu fiind pe cinci, cu 13,833), locul al patrulea revenind revenind rusoaicei Yana Vorona (13,899). De asemenea, Silviana Sfiringu a mai fost a a treia şi la sol, cu 13,400, fiind devansată de rusoiaca Viktoria Listunova (14,066) şi de cealaltă deveancă, Ioana Stănciulescu (13,633), aceasta din urmă mai câştigând o medalie de bronz paralele, fiind clasată după rusoaicele Viktoria Listunova (14,300) şi Irina Komnova (13,733). Aceste fete de la LPS Cetate Deva s-au calificat şi în finala de individual compus, unde notă de intrare avea şi Antonia Duţă, dar, conform regulamentului, se calificau maxim două gimnaste dintr-o ţară, însă nu au urcat pe podiumul de premiere. În acel concurs, în care pe podium au urcat, în ordine, Viktoria Listunova (Rusia, cu 56,000), Ondine Achampong (Marea Britanie, cu 52,950) şi Yana Vorona (Rusia, cu 52,550), Ioana Stănciulescu, cu 52,100, a fost a patra, iar Sliviana Sfiringu a şaptea, cu 50,650, între cele două românce mai fiind situate Alizee Letrange – Mouakit (Franţa, cu 52,100) şi Micol Minotti (Italia, cu 51,100), a opta în această finală de 24 fiind Hale Hilton (Marea Britanie, cu 50,400).

 

Cine au fost cei mai buni

 

La FOTE 2019 au mai participat şi două judoka de la SCM Deva, Anne Marie Brebinaru şi Georgiana Miler, care au avut comportări meritorii, dar nu au reuşit să cucerească medalii. Pentru România au mai cucerit medalii David Popovici (nataţie, cu una de aur şi două de argint), Bianca Costea (nataţie aur), Barbara Hangianu (judo aur), Georgiana Antuca (lupte aur), Alexandru Matei (judo argint), Ana Maria Pârvu (lupte argint), Talida Sfârghiu (atletism argint), echipa de volei feminin (argint), Robert Burtănete (gimnastică argint), Gabriel Burtănete (gimnastică bronz) şi Alexandra Paşca (judo bronz).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl