FOTE 2019. Şase medalii pentru gimnastele de la Deva

La Baku, în capitala Azerbaijanului, s-a desfăşurat cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

 

 

La competiţia polisportivă, care s-a desfăşurat în perioada 21 – 27 iulie, au avut reprezentanţi 48 de ţări europene, printre care şi România.

 

Pe locul 11 la nivel continental

 

În clasamentul total pe medalii România a ocupat locul 11, în condiţiile în care 38 din cele 48 de ţări participante au avut clasări pe podium, de la întreceri lipsind sportivi din Armenia, ţară care se află în relaţii reci cu Azerbaijan, şi Liechtenstein. Tinerii sportivi români au cucerit 19 medalii, din care patru de aur, zece de argint şi patru de bronz. Dintre acestea, şase au fost cucerite de gimnastele de la LPS Cetate Deva care au concurat la Baku, fiind vorba despre Antonia Duţă, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu. Cele trei au cucerit argintul în competiţia pe echipe, cu un total de 106,800 puncte, fiind depăşite de Rusia (108,050 puncte), dar devansând Marea Britanie (103,850). Celelalte medalii pentru gimnastele de la Deva au fost cucerite în finalele pe aparate. Astfel, Silviana Sfiringu a fost a doua la bârnă, cu 13,366, după britanica Ondine Achampong (13,666) şi înaintea franţuzoaicei Clarice Passeron (13,000)şi a treia la sărituri, cu 13,393, în urma rusoaicei Viktoria Listunova (14,166) şi ucrainiencei Anastasia Motak (14,016), în această finală Ioana Stănciulescu fiind pe cinci, cu 13,833), locul al patrulea revenind revenind rusoaicei Yana Vorona (13,899). De asemenea, Silviana Sfiringu a mai fost a a treia şi la sol, cu 13,400, fiind devansată de rusoiaca Viktoria Listunova (14,066) şi de cealaltă deveancă, Ioana Stănciulescu (13,633), aceasta din urmă mai câştigând o medalie de bronz paralele, fiind clasată după rusoaicele Viktoria Listunova (14,300) şi Irina Komnova (13,733). Aceste fete de la LPS Cetate Deva s-au calificat şi în finala de individual compus, unde notă de intrare avea şi Antonia Duţă, dar, conform regulamentului, se calificau maxim două gimnaste dintr-o ţară, însă nu au urcat pe podiumul de premiere. În acel concurs, în care pe podium au urcat, în ordine, Viktoria Listunova (Rusia, cu 56,000), Ondine Achampong (Marea Britanie, cu 52,950) şi Yana Vorona (Rusia, cu 52,550), Ioana Stănciulescu, cu 52,100, a fost a patra, iar Sliviana Sfiringu a şaptea, cu 50,650, între cele două românce mai fiind situate Alizee Letrange – Mouakit (Franţa, cu 52,100) şi Micol Minotti (Italia, cu 51,100), a opta în această finală de 24 fiind Hale Hilton (Marea Britanie, cu 50,400).

 

Cine au fost cei mai buni

 

La FOTE 2019 au mai participat şi două judoka de la SCM Deva, Anne Marie Brebinaru şi Georgiana Miler, care au avut comportări meritorii, dar nu au reuşit să cucerească medalii. Pentru România au mai cucerit medalii David Popovici (nataţie, cu una de aur şi două de argint), Bianca Costea (nataţie aur), Barbara Hangianu (judo aur), Georgiana Antuca (lupte aur), Alexandru Matei (judo argint), Ana Maria Pârvu (lupte argint), Talida Sfârghiu (atletism argint), echipa de volei feminin (argint), Robert Burtănete (gimnastică argint), Gabriel Burtănete (gimnastică bronz) şi Alexandra Paşca (judo bronz).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”