FOTBALUL MIC. Prima victorie pentru Santos Boz!

În week-end-ul trecut s-au disputat meciurile etapelor din “fotbalul mic”, cel care se joacă în județul Hunedoara la nivelul Ligilor IV și V.

Ca de obicei s-au înregistrat o sumedenie de goluri, dar și câteva rezultate interesante.

Podium neschimbat în Liga IV…

În Liga a IV-a, atât la seniori, cât și la juniori, s-a disputat etapa a XIV-a. La seniori runda, fără a oferi rezultate surprinzătoare, a fost una destul de echilibrată. Lider rămâne, cu 34 de puncte, retezatul Hațeg, după victoria, la scor de neprezentare, 3-0, obținută acasă, în compania celor de la Minerul Uricani, locul 8, cu 13 puncte. Pe poziția secundă, cu 33 de puncte, continuă să rămână Aurul Brad, care, în jocul de pe teren propriu cu Dacia Orăștie, a șaptea clasată, cu 17 puncte, a reușit scorul etapei, câștigând respectiva partidă cu 5-0. Podiumul, rămas neschimbat,  este completat de Gloria Geoagiu, cu 32 de puncte, care s-a impus, cu scorul de 4-1, în deplasarea de pe terenul celei de-a noua clasate, LPS Cetate 2 Deva (10 puncte). Pe locurile patru și cinci rămân, pe mai departe, CSM Vulcan și Inter Petrila, cele două echipe făcând o remiză albă, scor 0-0, pe terenul primeia dintre acestea, în derby-ul Văii Jiului.

 

… dar o altă “lanternă roșie”

Pe șase este, în continuatre, tot Șoimul Băița, cu 26 de puncte, care s-a impus, greu, cu scorul de 2-1, pe terenul celor de la Jiul Petroșani, antepenultima clasată, cu 6 puncte. În fine, în derby-ul subsolului, Universitatea Petroșani a trecut, acasă, cu 2-0, de Victoria Călan, trecând pe penultimul loc, cu 5 puncte, în vreme ce echipa învinsă, ce a rămas doar cu 5 puncte, a preluat “lanterna roșie”. Etapa viitoare programează două meciuri interesante pentru partea superioară a ierarhiei, respectiv Șomul Băița – CSM Vulcan și Inter Petrila – Aurul Brad. Liderul Retezatul Hațeg are o deplasare nu tocmaiu ușoară la imprevizibilii de la dacia Orăștie, în vreme ce Gloria Geoagiu, a treia clasată, este favorită certă în jocul de acasă cu Jiul Petroșani. Runda mai programează un derby al Văii Jiului, între Minerul Uricani și Universitatea Petroșani, gazdele având, cel puțin pe hârtie, prima șansă, la fel cum este și în cazul jocului dintre LPS Cetate 2 Deva și Victoria Călan.

Două rezultate de 10-0 la juniori

În deschiderea jocurilor de seniori s-au disputat și meciurile etapei a XIV-a din campionatul juniorilor, unde lupta la vârf este, și ea, foarte strânsă. Jiul Petroșani, cu 36 de puncte, contiunuă să rămână lider, după succesul, cu 10-0, de pe teren propriu în fața celor de la Șoimul Băița, locul 8, cu 17 puncte. Al doilea rezultat de 10-0 a fost reușit, în această rundă, de Universitatea Petroșani (locul 9, cu 16 puncte), care a învins, acasă, cu acest scor de maidan, pe penultima clasată, Victoria Călan, care are 3 puncte. Revenind la podium, trebuie spus că pe poziția a doua, cu 34 de puncte, se mențin cei de la CSM Vulcan, în urma victoriei clare, cu 7-0, obținută pe teren propriu, în fața vecinilor de la inter Petrila (locul 7, cu 19 puncte). Pe poziția a treia, cu 33 de puncte, continuă să se afle Retezatul Hațeg, după succesul clar de acasă, cu 6-0, obținut în fața ultimei clasate, Minerul Uricani, care are doar 3 puncte. Aproape de podium, cu 31 de puncte, este LPS Cetate 2 Deva, care a dispus, pe propriul teren, cu scorul de 5-2, de Gloria Geoagiu, antepenultima în ierarhie, cu 12 puncte. În fine, într-un meci de mijlocul clasamentului, Dacia Orăștie (22 de puncte) a câștigat, cu 1-0, pe terenul celor de la Aurul Brad (21 de puncte), cele două echipe făcând rocadă în clasament, cea câștigătoare urcând pe cinci, în vremer ce învinsa a coborât pe șase. Etapa viitoare, cea de-a XV-a, se va disputa la finele săptămânii, după același program al seniorilor, meciurile juniporilor urmând a se disputa în deschidere.

Surprize în eșalonul al cincilea

La finele săptămânii trecute s-au disputat și partidele contând pentru etapa a XVI-a din Liga a V-a de fotbal Hunedoara, una în care Foresta Lunca cernii, locul 11, antepenultimul, cu 14 puncte, a stat. Runda a adus o mare surpriză, consemnându-se întâia victorie din campionat, sinonimă și cu primele puncte cucerite, pentru “lanterna roșie” Santos Boz, care s-a impus, cu 4-2, pe terenul penultimei clasate, Ponorul Vața (12 puncte). La polul superior al ierarhiei situația este neschimbată, liderul Măgura Pui continuând să aibă maxim de puncte posibile, 42, în urma unui nou succes, realizat în deplasare, pe terenul celor de la Comunal Ilia (locul 9, cu 18 puncte), cu scorul de 4-2. În Liga a V-a rămâne interesantă lupta pentru ocuparea celorlalte locuri de pe podium, în care sunt implicate patru echipe. Pe doi, cu 29 de puncte, a rămas AS Sântămăria Orlea, după succesul clar de acasă, cu 3-0, obținut în fața celor de la Victoria Dobra (locul 10, cu 15 puncte). Pe trei, în schimb, a urcat Metalul Crișcior, cu 28 de puncte, după victoria din deplasare, cu 1-0, în fața celor de la Unirea General Berthelot (locul 6, cu 21 de puncte). Pe poziția a patra, cu 27 de puncte, a urcat Zarandul Crișcior, care s-a impus, cu 1-0, pe terenul celor de la Agrocompany Băcia (locul 8, cu 19 puncte). În schimb Aurul Certej a coborât până pe locul al cincilea, rămânând cu 26 de puncte, după  surprinzătoarea înfrângere, cu 4-1, suferită pe propriul teren în fața celor de la Agrocompany Băcia, echipă clasată pe poziția a opta, cu 19 puncte.  Etapa viitoare, a XVII-a, în care Agrocompany Băcia stă,  se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni. partidele programate a se disputa fiind Foresta Lunca Cernii – Comunal Ilia, Măgura Pui – AS Sântămăria Orlea, Victoria Dobra – AS General Berthelot, Metalul Crișcior – Sargeția Bretea Română, Zarandul Crișcior – Ponorul Vața și Santos Boz – Aurul Certej.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG