FOTBALUL MIC. Luptă mare în campionatele județene

În Ligile 4 și 5 de fotbal din județul Hunedoara se dă o luptă strânsă pentru ocuparea primelor locuri.

Bunăoară, în Liga 4 sunt cinci echipe înșirate pe distanța de doar trei puncte, iar în eșalonul al cincilea sunt trei echipe cu punctaj maxim, însă clasamentele sunt înșelătoare din cauza numărului inegal de meciuri disputate, lucru cauzat de numărul impar de echipe înscrise în ambele competiții.

Gloria Geoagiu continuă să fie neînvinsă

După șapte etape, în Liga 4 pe primul loc se menține, neînvinsă, cu patru victorii și trei egaluri, Gloria Geoagiu, cu 15 puncte. În ultima etapă, în derby-ul rundei, cei de la Geoagiu au remizat acasă, 2-2, după un meci în care au avut 2-0 la pauză, cu deținătoarea titlului Retezatul Hațeg (locul 3, cu 13 puncte, dar din 6 jocuri disputate). Pe locul secund, cu 14 puncte din 7 șapte jocuri, a urcat Șoimul Băița, care a câștigat, clar, acasă, cu 8-3, în fața celor de la Minerul Uricani (9, 3p, 6j). Pe poziția a patra, la egalitate de puncte cu a treia clasată, dar cu golaveraj mai slab (+10 față de +16 cât are Hațegul, și tot din 6 jocuri), se află Inter Petrila, victorioasă, acasă, cu 4-1, în fața celor de la Dacia Orăștie (8, 4p, 6j). Pe locul al cincilea, Jiul Petroșani, cu 12 puncte, dar din numai 5 jocuri, echipa din Vale, favorizată de acest lucru, câștigând acvasă clar, în ultima rundă, cu 5-1, alt meci -derby, cel cu Aurul Brad (6, 11p, 6j). Pe șapte, cu 8 puncte din 6 meciuri, este CSM Vulcan, care a realizat scorul etapei, 8-0 acasă cu ultima clasată, Victoria Călan, care este singura echipă din campionat care nu a agonisit măcar un punct din cele 7 meciuri disputate. Chiar dacă nu a jucat, LPS Cetate II Deva a rămas pe același penultim loc, 10, cu 2 puncte din 6 meciuri, iar partida restantă din etapa a șasea, dintre Dacia Orăștie și Jiul Petroșani a fost programată să se joace pe 24 octombrie. În etapa viitoare, cea cu numărul opt, liderul Gloria Geoagiu, va sta, iar runda programează patru meciuri sâmbătă și unul duminică, toate partidele urmând a începe la ora 11.30. Astfel, sâmbătă, 5 octombrie, se vor disputa partidele Retezatul Hațeg – Șoimul Băița, derby-ul rundei care ar putea duce la schimbarea liderului, Minerul Uricani – Jiul Petroșani, alt joc cu implicații la podium sau chiar și la primul loc, în care oaspeții sunt mari favoriți, Aurul Brad – Inter Petrila, un meci tare, ce poate influența, și el, ierarhia din vârful clasamentului, și întâlnirea dintre codașele Vitoria Călan și LPS Cetate II Deva, în vreme ce duminică se întâlnesc, într-un meci de mijlocul clasamentului, Dacia Orăștie și CSM Vulcan.

Măgura Pui conduce în Liga 5, dar urmăritoarele îi suflă în ceafă

Palpitant este și campionatul din Liga 5 de fotbal Hunedoara. Aici campioana Măgura Pui este lider, după patru etape, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, în urma victoriei din deplasare, cu 3-1, de la Ponorul Vața (locul 12, fără niciun punct din 3 jocuri și golaveraj -4), dar poziția este, cel puțin acum, serios amenințată de următoarele două clasate. Astfel, pe locul doi, cu 9 puncte din 3 jocuri, este debutanta în competiție Retezatul Țara Hațegului, care a învins, acasă, cu 7-0, scorul etapei, pe Victoria Dobra (8, 6p, 4j, -7), și devansează, la golaveraj, +10 față de +8, pe vecina AS Sântămăria Orlea, care în etapa a patra a stat. Pe patru a urcat Agrocompany Băcia (7p, 4j, +4), după victoria clară, cu din deplasarea de la “lanterna roșie” Universitatea Petroșani (13, 0p, 4j, -19), iar pe cinci, dar cu golaveraj mai slab (0) este Sargeția Bretea Română, care a învins acasă, după un meci spectaculos, cu 4-3, pe Unirea General Berthelot (10, 3p, 3 j, +1). Partea superioară a ierarhiei este completată de CSC Ilia (6, 6p, 4j, +3), care a învins, categoric, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, pe Metalul Crișcior (9, 3p, 4j, +2). În fine, locul al șaptelea, cel de la mijlocul clasamentului, este ocupat de Zarandul Crișcior (6p, 4j, -1), care s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 5-1, în fața celor de la Aurul Certej (11, 3p, 4j, -10). Etapa viitoare, cea de-a cincea, în care va sta Victoria Dobra, se va desfășura duminică, 6 octombrie, de la ora 11.00, are ca și cap de afiș meciul Măgura Pui – Retezatul Țara Hațegului, celelalte partide programate fiind Metalul Crișcior – Ponorul Vața, Agrocompany Băcia – CSC Ilia, Aurul Certej – Universitatea Petroșani, Unirea General Berthelot – Zarandul Crișcior și AS Sântămăria Orlea – Sargeția Bretea Română, toate jocurile anunțându-se a fi echilibrate, fie prin prisma locurilor apropiate din clasament, fie a rivalităților dintre combatante situate în localități apropiate.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile