FOTBALUL MIC. Luptă mare în campionatele județene

În Ligile 4 și 5 de fotbal din județul Hunedoara se dă o luptă strânsă pentru ocuparea primelor locuri.

Bunăoară, în Liga 4 sunt cinci echipe înșirate pe distanța de doar trei puncte, iar în eșalonul al cincilea sunt trei echipe cu punctaj maxim, însă clasamentele sunt înșelătoare din cauza numărului inegal de meciuri disputate, lucru cauzat de numărul impar de echipe înscrise în ambele competiții.

Gloria Geoagiu continuă să fie neînvinsă

După șapte etape, în Liga 4 pe primul loc se menține, neînvinsă, cu patru victorii și trei egaluri, Gloria Geoagiu, cu 15 puncte. În ultima etapă, în derby-ul rundei, cei de la Geoagiu au remizat acasă, 2-2, după un meci în care au avut 2-0 la pauză, cu deținătoarea titlului Retezatul Hațeg (locul 3, cu 13 puncte, dar din 6 jocuri disputate). Pe locul secund, cu 14 puncte din 7 șapte jocuri, a urcat Șoimul Băița, care a câștigat, clar, acasă, cu 8-3, în fața celor de la Minerul Uricani (9, 3p, 6j). Pe poziția a patra, la egalitate de puncte cu a treia clasată, dar cu golaveraj mai slab (+10 față de +16 cât are Hațegul, și tot din 6 jocuri), se află Inter Petrila, victorioasă, acasă, cu 4-1, în fața celor de la Dacia Orăștie (8, 4p, 6j). Pe locul al cincilea, Jiul Petroșani, cu 12 puncte, dar din numai 5 jocuri, echipa din Vale, favorizată de acest lucru, câștigând acvasă clar, în ultima rundă, cu 5-1, alt meci -derby, cel cu Aurul Brad (6, 11p, 6j). Pe șapte, cu 8 puncte din 6 meciuri, este CSM Vulcan, care a realizat scorul etapei, 8-0 acasă cu ultima clasată, Victoria Călan, care este singura echipă din campionat care nu a agonisit măcar un punct din cele 7 meciuri disputate. Chiar dacă nu a jucat, LPS Cetate II Deva a rămas pe același penultim loc, 10, cu 2 puncte din 6 meciuri, iar partida restantă din etapa a șasea, dintre Dacia Orăștie și Jiul Petroșani a fost programată să se joace pe 24 octombrie. În etapa viitoare, cea cu numărul opt, liderul Gloria Geoagiu, va sta, iar runda programează patru meciuri sâmbătă și unul duminică, toate partidele urmând a începe la ora 11.30. Astfel, sâmbătă, 5 octombrie, se vor disputa partidele Retezatul Hațeg – Șoimul Băița, derby-ul rundei care ar putea duce la schimbarea liderului, Minerul Uricani – Jiul Petroșani, alt joc cu implicații la podium sau chiar și la primul loc, în care oaspeții sunt mari favoriți, Aurul Brad – Inter Petrila, un meci tare, ce poate influența, și el, ierarhia din vârful clasamentului, și întâlnirea dintre codașele Vitoria Călan și LPS Cetate II Deva, în vreme ce duminică se întâlnesc, într-un meci de mijlocul clasamentului, Dacia Orăștie și CSM Vulcan.

Măgura Pui conduce în Liga 5, dar urmăritoarele îi suflă în ceafă

Palpitant este și campionatul din Liga 5 de fotbal Hunedoara. Aici campioana Măgura Pui este lider, după patru etape, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, în urma victoriei din deplasare, cu 3-1, de la Ponorul Vața (locul 12, fără niciun punct din 3 jocuri și golaveraj -4), dar poziția este, cel puțin acum, serios amenințată de următoarele două clasate. Astfel, pe locul doi, cu 9 puncte din 3 jocuri, este debutanta în competiție Retezatul Țara Hațegului, care a învins, acasă, cu 7-0, scorul etapei, pe Victoria Dobra (8, 6p, 4j, -7), și devansează, la golaveraj, +10 față de +8, pe vecina AS Sântămăria Orlea, care în etapa a patra a stat. Pe patru a urcat Agrocompany Băcia (7p, 4j, +4), după victoria clară, cu din deplasarea de la “lanterna roșie” Universitatea Petroșani (13, 0p, 4j, -19), iar pe cinci, dar cu golaveraj mai slab (0) este Sargeția Bretea Română, care a învins acasă, după un meci spectaculos, cu 4-3, pe Unirea General Berthelot (10, 3p, 3 j, +1). Partea superioară a ierarhiei este completată de CSC Ilia (6, 6p, 4j, +3), care a învins, categoric, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, pe Metalul Crișcior (9, 3p, 4j, +2). În fine, locul al șaptelea, cel de la mijlocul clasamentului, este ocupat de Zarandul Crișcior (6p, 4j, -1), care s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 5-1, în fața celor de la Aurul Certej (11, 3p, 4j, -10). Etapa viitoare, cea de-a cincea, în care va sta Victoria Dobra, se va desfășura duminică, 6 octombrie, de la ora 11.00, are ca și cap de afiș meciul Măgura Pui – Retezatul Țara Hațegului, celelalte partide programate fiind Metalul Crișcior – Ponorul Vața, Agrocompany Băcia – CSC Ilia, Aurul Certej – Universitatea Petroșani, Unirea General Berthelot – Zarandul Crișcior și AS Sântămăria Orlea – Sargeția Bretea Română, toate jocurile anunțându-se a fi echilibrate, fie prin prisma locurilor apropiate din clasament, fie a rivalităților dintre combatante situate în localități apropiate.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului