Fotbalul hunedorean, la centenar. Povestea tricourilor exotice cu care Corvinul „defila” în 1982

1358

În anii ´80, Corvinul Hunedoara și-a trăit epoca de glorie. Tot de atunci datează câteva întâmplări savuroase legate de clubul hunedorean. Una dintre ele l-a avut în prim-plan pe Mircea Lucescu, în ultimul său sezon în care a antrenat Corvinul, înainte de a prelua echipa națională de fotbal a României.

La începutul anului 1982, selecționata României și cea a Hondurasului au disputat un meci amical pe stadionul din Tegucigalpa, în fața a 25.000 de spectatori. Pentru naționala României au jucat Duckadam, Rednic, Andone, Zare, Klein, Petcu, Boloni, Iordănescu, Gabor, Turcu și Gângu. La final, jucătorii au făcut schimb de tricouri.

„Conform tradiției, jucătorii au făcut schimb de tricouri între ei. Ai noștri le-au cedat pe cele tricolore, în roșu, galben și albastru în locul cărora au primit unele în dungi alb și azur. Cum în echipa României erau mulți jucători de la Corvinul, iar tricourile erau inscripționate cu litera H, le-am sugerat celorlalți să le cedeze celor de la Hunedoara pentru a le folosi în campionat. Cu toții au fost de acord iar Klein și Ando le-au strâns și dus la Hunedoara. Nu erau dintr-un material extraordinar însă ca și calitate erau cu mult peste ce aveam noi în țară”, relata Mircea Lucescu, într-un articol publicat în Prosport, în urmă cu mai mulți ani.

Tricourile naționalei Honduras, în nuanțe apropiate celor ale echipei Corvinul, au fost purtate de jucătorii hunedoreni la meciurile din campionat. Erau deosebite și le-au adus noroc. În martie 1982, Corvinul Hunedoara a învins cu 1 – 0 Steaua București, într-un meci disputat pe teren propriu.

Sâmbătă, de la ora 18, pe Stadionul „Michael Klein”, va avea loc un meci omagial disputat de „generaţia de aur” a Naţionalei României şi „generaţia de aur” a Corvinului, organizat cu ocazia centenarului fotbalului hunedorean.

FOTO: AUREL HERLEA, 1982

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *